Mam uz dlhšiu dobu mam taký „menší“ problém.
Na mojom biku /Giant Trance 1. 27,5 2014/ mi ustavične niečo puká v oblasti predstavca.
Zvuk sa prejavuje hlavne vtedy keď zatláčam striedavo za jazdy na rajdy . Puká to aj keď idem v sedle alebo zo sedla.
Najhoršie na to je to, ze keď zatláčam na rajdy keď som vedľa biku to počuť nie je a pukot sa neprejavuje. Keby to pukalo aj za stoja, dalo by sa ľahšie identifikovať odklial vychádza pazvuk
Trápim sa s týmto uz naozaj dlhšie, premazal som komplet cele hlavové dokonca aj podložky pod predstavcom
Fakt si neviem s tým dať rady.
Cca 2mesiace dozadu mi menili pukajúcu korunku na vidlici takže tým to to tiež nebude.
Ak ste mali niekto podobný alebo dokonca rovnaký problém, poradte mi...
dakujem.
posledný komentár: 3. 7. 2025 o 12:07
posledný komentár: 19. 5. 2025 o 9:45
posledný komentár: 16. 11. 2024 o 18:47
skratka - ci nehrozi pretocenie (nestudoval som povrch stycnej plochy predstavca a rajd)
takze pukanie moze znacit aj to, ze rajdy uz su nacate a coskoro to mozu mat za sebou... treba to pozret ci skor, aby si to uz za sebou nemal aj ty...
a isiel sa pripoistit
Zvuk sa prejavuje hlavne vtedy keď zatláčam striedavo za jazdy na rajdy . Puká to aj keď idem v sedle alebo zo sedla.
Niekedy tento zvuk vydavaju koncovky bovdenu v mieste kde sa opieraju o ram
SRAM Frame Protector 4-5m ochrana rámu na bowdeny, 4ks
6,79 €
MOC 8,99 €Vdaka za vsetky rady.
Vsetko co sa dalo som premazal, skontroloval od sedlovky az po hlavové.., ale mam taky pocit, ze zvuk sa ramom prenasa a budu to loziska v zadnej stavbe. Dnes som to trocha dotiahol tak uvidim ci to pomohlo. Zdali sa mi trocha povolene. Ak to nepomoze, asi ho zverím do rúk mechanikov v servise.