Kategórie
Bike-techSilne praskanie capov/zadneho trojuholnika pri dopach # MTB # údržba # celoodpružený # oprava # poradenstvo # ložiská # technické otázky # diagnostika
Da sa to aj nasimulovat tym ze celou vahou zapruzim, ci poskocim na mieste ale nedeje sa to zakazdym. Ako keby to raz prasklo, a potom to chvilu nepraska. A potom si to asi zas nejak "sadne" a potom to zas praskne.
Tu v tomto prispevku na Reddite, kde sa pytam rovnaku vec som prilozil aj video:
https://www.reddit.com/r/bikewrench/comments/1kk51pp/comment/mrs2o3i/?context=3
Aby som vylucil co najviac moznosti:
- skusil som odmontovat prehadzovac a retaz, aby som vylucil trieskanie retaze ci prehadzovaca
- swat box je prazdny
- prehodil som cestne pedale
- rozmontoval som vsetky capy, vycistil, namazal vazelinou a dotiahol na spravny moment. Jedine co som nerobil je ze som neotvaral loziska, Nechcel som sa do toho pustat teraz v priebehu pretekovej sezony.
Nejake napady co by to mohlo este byt, dakujem?
posledný komentár: 3. 8. 2015 o 6:48
Akcia -23% Superior XF 999 TR 29 bicykel, matte black/olive metallic
od 3 549 €
-23%
MOC 5 299 €
-43% Mondraker Superfoxy Carbon R 29 bicykel, carbon/desert grey/orange
4 299 €
-43%
MOC 7 499 €
Výpredaj -10% Marin Rift Zone Carbon 2 29 bicykel, modrá/karbón
3 599 €
-10%
MOC 4 449 €
-39% Orbea OCCAM SL H30 29 bicykel, slate blue/orange cloud
od 2 399 €
-39%
MOC 3 949 €
-11% Transition Smuggler CB GX 29 bicykel, mechanical espresso
3 999 €
-11%
MOC 6 699 €
Novinka -14% Rock Machine Whizz FS II 90 AXS 29/27.5 bicykel, matte deep ocean blue
4 399 €
-14%
MOC 5 699 €
Výpredaj -13% GHOST Riot Trail Full Party 29 bicykel, silver/electric purple
2 599 €
-13%
MOC 3 899 €
-30% Rocky Mountain Instinct Carbon 50 Tour C1 29 bicykel, modrá/oranžová
4 299 €
-30%
MOC 6 100 €
-20% Orbea OCCAM M30 29 bicykel, ice green/jade green carbon view
3 499 €
-20%
MOC 4 399 €
Marin Alpine Trail XR GX AXS 29/27.5 bicykel, ružová/modrá/čierna
4 799 €
MOC 5 299 €
savings SRAM DUB V3 sada vymedzovacích podložiek pre stredové zloženie
11,89 €
savings
MOC 19,99 €
-10% FSA BB-30/PF-30 (MS188) podložky pre stredové zloženie
4,39 €
-10%
MOC 4,89 €
Inak moze praskat fakt kadeco, mne uz takto pri silovom slapani i dopadoch praskali aj srobky v kosiku ci povolena srobka bashguardu (alebo teda ako pracoval kontakt ram a dany komponent s nejakym bordelom ktory sa tam dostal) ale i sedlovka. Neviem ale co na tom videu je to praskanie. Ak su to tie 3 hlasne prasknutia ktore zneju skor ako vystrel, prve hned na zaciatku videa ako na to prvykrat zatlacis, tak to ti teda praska riadne a podla mna to z videa neznie ako lozisko.
Ale vidis ze to prasklo len na na prve zatlacenie. Potom uz nie. Uz mi takto praska od jesene a nezhorsuje sa to. Pri silovom slapani, ani sprintoch to nepraska.
Loziska sa tocia vsetky, pri niektorych citit, ze to uz nejde ako nove a nepocul som nic ked som nimi tocil. Rovnako ked som mal dole tlmic a hybal som s tym rozne tak len tichy chod.
Este ma napadlo skusit pozriet to klzne puzdro v tlmici, pripadne ten valcek. Ale zase ze by to tak prastalo ??♂️
Prasklinu ma rame z vonku nikde nevidim. Ale myslim, ze prasknutie by sa zasom zvacsovalo a za par mesiacov intenzivneho jazdenia by sa uz ukazalo.
Dal som dole celu prehadzovacku aj retaz.
Ale to bolo poškodene ložisko vo váhadle respektive gulicka v ňom. Alé to si písal že si rozoberal a šli ako tak ok . A to som mal 1ročny bajk a odišlo ložisko na Meride lacné pléchom kryté
Neviem ci sa chapeme,ale ja mam na mysli patku ramu.
Akoze mozem skusit prehodit, myslim ze mam aj nahradnu.
Ulozenie loziska bolo uplne ciste. Stare sli pekne von a nove pekne hladko dnu.
V loziskach bol uz bordel. Nechodili cisto ked som nimi tocil rukou. Ale nepovedal by som ze to vie takto strielat pod zatazou.