Caute, chcem napisat par skusenosti s touto vidlou. Mal som ju na novom biku a po prvej jazde zacal unikat olej cez charger( lock out) takze po par dnoch isla na reklamacku, kde zistili, ze je vadny charger a musia ho vymenit. Teraz mi dali nahradnu Piku a po prvej jazde zacal pre zmenu olej unikat od spodu cez gufera, mal som slzu az dole na nohe vidly, nic strasne, ale 2 Piky a obidve takyto problem, to som necakal pri takejto High end vidle, hlavne po tych skvelych recenziach a som dost sklamany. Predtym som jazdil par mesiacov zatracovany Fox Evolution a ten ani kvapku a to dostaval obcas pekne na budku. Ma niekto podobny problem s unikom oleja?
Sealhead je oznacena ako 11.4015.353.030 (Seal Head Assembly (Rebound Damper, Charger) 35mm - PIKE/Lyrik B1) v 2016, ale zaroven rovnakym cislom a inym popisom (Seal Head Assembly (Rebound Damper, Charger) 35mm - PIKE A1) v roku 2014.
Takze mne z toho vyplyva, ze bud su oba verzie pod tym istym cislom (a teda kupovat to je ako macku vo vreci), alebo tam maju chybu, alebo nieco ine.
Osobne si myslim, ze cislo je to iste, ale uz vyrabaju nove, ale v skladoch budu mat aj stare. Ako to odlisit neviem. Stoji tych cca 15e
Dalej v poznamke v 2016 je toto:
7. IMPORTANT: When servicing 26” variants of Pike and moving to the new, upgraded seal head (contained in all Full Service Kits) for the first time, you must change the damper tube to 11.4018.063.000. The new damper
tube will have a turned indicator mark on the lower section of the damper tube, see the Pike Service Manual for details. If your damper tube does not have this indicator mark, you must purchase the new damper tube to
use the new, upgraded seal head.
Zaroven, v katalogu 2016 je pri Pike este uvedene FS1 a FS2 (pre soloair a dualair) co je service kit a ten by mal obsahovat aj novy sealhead
FS1 11.4018.027.003 Service Kit Full - PIKE Solo Air Upgraded (includes upgraded SealHead, solo air and damper seals and hardware)
FS2 11.4018.027.004 Service Kit Full - PIKE Dual Position Air Upgraded (includes upgraded SealHead, dual position air and damper seals and hardware)
Takze predbezny zaver pre mna je tento:
Ak chcem novy sealhead, tak 11.4018.027.003 za cca 27e, ak mam naviac 26" vidlicu, tak este 11.4018.063.000 za 23e.
Kto nema 26" tak upgrade za 27e, kto ma 26" tak za 50e. No, stale je to lacnejsie ako 60$ + postovne (a mozno DPH) z USA.
Mozme to spojit .. sice este neviem ci mam naozaj tu zlu patronu (seriove cislo je ale blbe a je zavzdusnena), nerozoberal som to, ale tak uskodit to nemoze .. vybrakujeme im sklad (ja, ty, kvakob, silva, kidak, volodaj )
Este mi vlastne prepusta ten vzduch do negativky, to tiez neviem, ci netreba dake tesnenie vymenit.
Tak super, o dovod viac ist do kitu. Len ci tam nemaju zle tu cenu , vsak v tom maju, ak dobre vidim, aj gufera
edit: este by som potreboval, ak existuje dual-flow cartridge do starej Pike vidlice. Mal som taku infu, ze v nejake verzii 2009 to uz zacali montovat, alebo by slo pouzit z Revelation. Stara Pike je super, je sice o nieco tazsia, ale je spolahliva, akurat to tlmenie je niekedy poslabsie .
Podľa mňa zavzdušnenie s tým nič nemá. Pri extra šupe tam je tlak stále nižší ako keď to je plné oleja. Predsa len plyn je narozdiel od kvapaliny stlačiteľný.
Aj prvé 32/34mm FITky od Foxu praskali na podobnom mieste. Problém bol v ukotvení oboch strán expanzného "mechu" k patróne pevne, a tak sa pri náraste objemu rozťahoval materiál mechu nielen v priereze (priečne) ale aj po dĺžke. Obojsmerná napätosť tak materiál namáhala viac ako v novej generácií, kde je jedna strana voľná a tak vzniká napätie len v priečnom smere a tak jednosmerná napätosť expanderu.
Vidlice ako sú 36 a 40tky mali vždy ukotvenie na jednej strane voľné, možno to časom dojde aj do RS.
Nieco podobne som mal aj ja. Po sfuknuti a zatlaceni nieco zafucalo a dostal som ju na doraz. Potom som si uvedomil ze som ju pred par dnami servisoval tak asi tam bol niekde vzduch (ozno vo vonkajsich nohach)
no mne šla dobre len som išiel po chodniku a keď som zapružil ta sa ozval taky hnusny čvachtavy zvuk oleja a odvtedy toto robi. skusim stiahnuť vonkajšie a uvidim
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Sealhead je oznacena ako 11.4015.353.030 (Seal Head Assembly (Rebound Damper, Charger) 35mm - PIKE/Lyrik B1) v 2016, ale zaroven rovnakym cislom a inym popisom (Seal Head Assembly (Rebound Damper, Charger) 35mm - PIKE A1) v roku 2014.
Takze mne z toho vyplyva, ze bud su oba verzie pod tym istym cislom (a teda kupovat to je ako macku vo vreci), alebo tam maju chybu, alebo nieco ine.
Osobne si myslim, ze cislo je to iste, ale uz vyrabaju nove, ale v skladoch budu mat aj stare. Ako to odlisit neviem. Stoji tych cca 15e
Dalej v poznamke v 2016 je toto:
7. IMPORTANT: When servicing 26” variants of Pike and moving to the new, upgraded seal head (contained in all Full Service Kits) for the first time, you must change the damper tube to 11.4018.063.000. The new damper
tube will have a turned indicator mark on the lower section of the damper tube, see the Pike Service Manual for details. If your damper tube does not have this indicator mark, you must purchase the new damper tube to
use the new, upgraded seal head.
Zaroven, v katalogu 2016 je pri Pike este uvedene FS1 a FS2 (pre soloair a dualair) co je service kit a ten by mal obsahovat aj novy sealhead
FS1 11.4018.027.003 Service Kit Full - PIKE Solo Air Upgraded (includes upgraded SealHead, solo air and damper seals and hardware)
FS2 11.4018.027.004 Service Kit Full - PIKE Dual Position Air Upgraded (includes upgraded SealHead, dual position air and damper seals and hardware)
kupit sa da https://www.bike-components.de/en/RockShox/Service-Kit-Full-fuer-Pike-Solo-Air-ab-Modell-2014-p47364/ , je len o nieco drahsi (zaujimave, ze stoji len tolko)
Takze predbezny zaver pre mna je tento:
Ak chcem novy sealhead, tak 11.4018.027.003 za cca 27e, ak mam naviac 26" vidlicu, tak este 11.4018.063.000 za 23e.
Kto nema 26" tak upgrade za 27e, kto ma 26" tak za 50e. No, stale je to lacnejsie ako 60$ + postovne (a mozno DPH) z USA.
Este mi vlastne prepusta ten vzduch do negativky, to tiez neviem, ci netreba dake tesnenie vymenit.
edit: este by som potreboval, ak existuje dual-flow cartridge do starej Pike vidlice. Mal som taku infu, ze v nejake verzii 2009 to uz zacali montovat, alebo by slo pouzit z Revelation. Stara Pike je super, je sice o nieco tazsia, ale je spolahliva, akurat to tlmenie je niekedy poslabsie .
a na mattocu vysocila ta pruzina, takze to je opravene, a ja idem objednavat servisny kit na Piku
Vidlice ako sú 36 a 40tky mali vždy ukotvenie na jednej strane voľné, možno to časom dojde aj do RS.
RockShox Tech Pills | RS-1 | Maxle Ultimate SetupOtvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down