Ahojte , chcem vas poprosit o radu . Mam tento starsi bike a rozhodujem sa ci ho trosku zrenovovat alebo kupit nejaku jazdenku . Budem jazdit asfalt , nejaku tu polnacku – les . Podstate videm z domu a les alebo polnu cestu mam pod nosom . Musim mat nejaky ten pohyb , tak som sa rozhodol pre tento sport ( alebo sa vratil po dlhsej dobe ) . Na repas by som mohol zatial investovat do 200e alebo potom nieco dosetrit a kupit nieco ine .
187cm , vaha 98kg , 39r.
v podstate si môžeš v servise dať vymeniť brzdové gumičky, brzdové a radiace lanká, nechať skontrolovať prevody (ak to nie je v katastrofálnom stave, tak by som to len vyčistil a jazdil s tým ďalej), rýchlejšie plášte na 26tku isto nebudú stáť veľa...a ešte tie gripy samozrejme...
Menit plaste len kvoli veku nie je dovod. Ak sa nerozpadaju kvoli zlemu skladovaniu (slnko, mraz...), tak no problem. Napr. ja aktualne jazdim plast kupeny asi v roku 1999.
Na rekreacne jazdenie okolo domu je ten bajk v pohode. Repas s vymenou laniek a nove plaste vhodnejsie na cestu budu urcite do 200 eur aj v servise.
Plaste 40, gripy 10, lanka a bowdeny 20, gumicky max 20, velka generalka s poctivou rozborkou a vycistenim odhadom tak 80-100 vratane kablovaciek?
A asi bude vhodne rozobrat aj vidlu, takze tak 30+.
Za predpokladu, ze tam nemas rozmlatene loziska a podobne.
Vysledok: za 2 stovky lepsi bajk v obchode nekupis.
Tiez mysliim ze uplne staci a bolo by zbytocne kupovat novy , ram vyzera dobre , staci vymenit par funkcnych casti hlavne plaste s malym dezenom , gripy , pedale , rozobral by som a precistil naboje ci niesu zodrane konusy , a tiez aj hlavove zlozenie .. popripade pohodlnejsie sedlo
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Plaste 40, gripy 10, lanka a bowdeny 20, gumicky max 20, velka generalka s poctivou rozborkou a vycistenim odhadom tak 80-100 vratane kablovaciek?
A asi bude vhodne rozobrat aj vidlu, takze tak 30+.
Za predpokladu, ze tam nemas rozmlatene loziska a podobne.
Vysledok: za 2 stovky lepsi bajk v obchode nekupis.
Asi zbehnem do najbizsieho servisu a prekonzultujem to.
Este mi zostava nejake oblecenie,obuv atd.