planujem kupovat novu hydraulicku brzdu a az som sa zdesil ked mi v servise povedali ze naplnenie a odvzdusnenie bude stat cez 20E. je to normalna cena? preto sa pytam.. ma niekto navod pripadne vie poradit ako nacvaknut hadicku, naplnit kvapalinou a odvzdusnit? jedna sa o prasa xt, hadica je originalna a packa je stara DC. pripadne.. je v nitre niekto sikovny a ochotny ?
Ahojte potreboval by som od vás pomoc.
Dostal som na servis jeden bike na ktorom je mechanická brzda Radius CX7.
Problém je v tom že keď stlačím brzdovú páku tak brzda nebrzdí.
2krat som odmastnil brzdový kotúč a aj platničky-nepomohlo
Dotiahol som lanko-nepomohlo
Poprípade ma napadlo či by to nevyriešila výmena lanka.
Poprosím vás o rady
Co znamena nebrzdi ? Nebrzdi vobec ci brzdi slabo. Packy su tvrde ci idu zatlacit az k rajdom a aj ta kto nebrzdi ? Aky je mrtvy chod na pake, kym to zacne brzdit (kolko % z hodu). Ak to len brzdi zle, ale brzdi a mas organicke platne, odmastit nepomoze, tie nasaju olej do objemu. Treba ich vypalit horakom na teplotu, kedy sa uz kovove kusky v nich zacinaju tavit, teda o neico menej ale to je problem trafit. Shimano to prezije, ine nemam overene.
nie som servisak a ak to chapem ty si, tak prva vec co by som urobil ze vymenim lanko a bowdeny, to je par eurova zalezitost a minimalne viem ze ked to vymenim mozem sa na to spolahnut. o tom by som som ako servisak ani neuvazol a rovno by som vzdy preventivne vymenil lanko aj bowden.
dalsia vec ak to nebrzdi pozri ci sa vobec vysuva piestik, lebo ak je lanko a bowden ok a su tam dobre platnicky a kotuc tak jedina vec preco to nebrzdi ze sa nevysuva, alebo nie dostatocne.
a ako pise Kenai ak su dosticky organiky a su nasiaknute olejom brzdit nebudu ani ked ich odmastis
Jedna chyba je, ze ak je ta brzda akokolvek po smrti, zbytocne bude kupovat a menit lanka a bowdeny, aj tak bude menit za hydrauliku. Tiez to uz dnes nie je zdarma, zvlast tie kvalitnejsie sety laniek.
Tak to podla mna bud mas mastne platnicky (plynovy sporak, horak ) alebo to moze byt aj nieco nevhodne zlozene. Kupil som raz bike s nespravnym adapterom na strmeni, tie platnickyu tam sedeli najek tak divne, ze to skoro nebrzdilo, Vymenil som adapter a dal nove platne. Brzdi to skoro az moc.
Ahojte, pri výmene platničiek som si všimol ze mam takto ohlodané piestiky, je to OK či treba meniť piesty? Brzda je Sram G2 RSC. Piestiky boli vždy zatlacane plastovou montpakou. Ďakujem.
Zdravím,
počas jazdy v teréne mi začala pretekať hydraulická brzda v oblasti hornej páčky, predpokladám že v oblasti piestika. Niekoľko krát som ju rozobral a skúmal. Žiadne tesnenie tam nieje, no na druhej (je v poriadku) som tiež nevidel žiadne tesnenie.
Model: Avid Elixir 3
Nejako mi to nesedí, vedel by mi niekto pomôcť?
Už sa mi podarilo celú rozobrať myslel som si že sa to nedá pretože fixovací krúžok bol naopak otočený. Ten gumený valček nebol vsadený do zárezu. Skúsim ich teraz naplniť a otestovať.
Ďakujem za ochotu a čas
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dostal som na servis jeden bike na ktorom je mechanická brzda Radius CX7.
Problém je v tom že keď stlačím brzdovú páku tak brzda nebrzdí.
2krat som odmastnil brzdový kotúč a aj platničky-nepomohlo
Dotiahol som lanko-nepomohlo
Poprípade ma napadlo či by to nevyriešila výmena lanka.
Poprosím vás o rady
dalsia vec ak to nebrzdi pozri ci sa vobec vysuva piestik, lebo ak je lanko a bowden ok a su tam dobre platnicky a kotuc tak jedina vec preco to nebrzdi ze sa nevysuva, alebo nie dostatocne.
a ako pise Kenai ak su dosticky organiky a su nasiaknute olejom brzdit nebudu ani ked ich odmastis
Piestik sa vysúva a páčky sa nedajú stlačiť až ku rajdom.
Skusim teda vymenit lanko s bowdenom a vypáliť poprípade vymeniť platničky.
https://dassets.shimano.com/content/dam/global/cg1SHICCycling/final/ev/ev/EV-BL-M8000-3853A.pdf
počas jazdy v teréne mi začala pretekať hydraulická brzda v oblasti hornej páčky, predpokladám že v oblasti piestika. Niekoľko krát som ju rozobral a skúmal. Žiadne tesnenie tam nieje, no na druhej (je v poriadku) som tiež nevidel žiadne tesnenie.
Model: Avid Elixir 3
Nejako mi to nesedí, vedel by mi niekto pomôcť?
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/brzdy/diely-a-adaptery/avid-elixir-3-elixir-1-lever-service-kit.html
Bez tesnenia to fungovat nemoze
Ďakujem za ochotu a čas