planujem kupovat novu hydraulicku brzdu a az som sa zdesil ked mi v servise povedali ze naplnenie a odvzdusnenie bude stat cez 20E. je to normalna cena? preto sa pytam.. ma niekto navod pripadne vie poradit ako nacvaknut hadicku, naplnit kvapalinou a odvzdusnit? jedna sa o prasa xt, hadica je originalna a packa je stara DC. pripadne.. je v nitre niekto sikovny a ochotny ?
Ak ti uz raz olej kontaminoval platnicky uz mas smolu, platnicky ten olej natiahnu a su na vyhodenie.. teda aspon co som cital ja.
treba pozriet ale odkial to ide, ci nieje porusena hadica..
stačí platničku chytiť do kombinačiek a opaliť na plynovom sporáku ,horaku, uvidíš ako sa mení farebne plamen ako horí ten olej. potom po vychladnutí nahodiť a zas brzdia
Ďakujem za tipy. Pozriem či náhodou to nebude hadicou. Vyskúšam vypáliť platničky, uvidím čo to urobí. K zachraňovaniu 20€ brzdy. Len som chcel zistiť možnosti (možno to raz skúsim a bude doma ležať do rezervy, ak by niekto z rodiny potreboval). Ale asi najrozumnejšie bude tam dať nejaký lacný 4-piest od Shimana. Pozeral som BR-MT 520 čo poslal rs955i. Alebo aký by ste odporučili? Chcel by som Shimano nech to aspoň trochu spolu ladí. Oplatí sa nakupovať na bike-diskount?
ta MT 520 je uplne v pohodicke brzda, ja mam na starsom HT MT-420 a je to fajn upgrade voci MT-200..inak tu prednu MT-200 mam navyse, som z BA su tam aj pouzitelne platnicky, mozno aj dlzka bude sediet, keby si chcel najlacnejsie riesenie
Ahojte, dal som na generalku bicykel do servisu. A volal mi akurát servisák že sa mu zdá že zadny strmeň púšťa olej, lebo že sa bol na tom previesť a píska tam zadná brzda. Opýtal sa ma či mi má teda vymeniť platne a uvidime či to bude robiť zasa alebo nie alebo či mi má vymeniť celý strmeň ( XTR m9110 FM, jednu sezónu jazdený), tak som mu povedal že však nech dá nove platne, lebo mne sa nezdá že by mi to minulu sezonu zle brzdilo alebo pískalo. Len moja otázka znie, že on ako servisák nemá možnosti to naozaj identifikovať, že tečie strmeň ? Lebo mi to príde také že "šak skúsme a uvidíme", a ja len tak mam meniť strmeň za 150e lebo si myslí že tečie ? Resp. aj keby tiekol tak tam sa nedá nejaký repas urobiť ? Ďakujem za odpovede. Lebo som taký toho na vážkach, že človek to dá do profi servisu a potom vlastne ma rozhodovať čo áno čo nie, a nevie teda či ten strmeň tečie alebo nie...
samozrejme ze ma moznost identifikovat slzenie len ci ma na to chut ja som strmen riadne vycistil vyfukal do sucha a medzi piesty som vopchal shimano bleed block a mackal paku,po chvili bolo vidiet ze slzi okolo jedneho piestu a nasledne sa vymenil cely strmen....ale to bolo z brzd MT400 tusim cize investicia cca 20E
to nie su mechanici len vymienaci dielov. jemu sa s tym nechces babrat. jednoduchsie je vymenit drahy diel a uvidi sa, ty to len zaplatis. rovnako ako pri autach.
Ak náhodou skutočne tečie, čo odporúčas okrem výmeny komplet strmeňa? Neviem o ziadnom oficiálnom servisnom kite na Shimano strmene... Aliexpress tesnenia bez garancie kvality a záruky? Kúpiť druhý strmeň a použiť ho na diely? Nakoniec môže robota stať toľko ako výmena komplet strmeňa 😅
No mas nevyhodu,ze si to nevies spravit sam.
Teraz musis len platit.
Ale ak si mal uschovany bajk v pivnici alebo na trochu vlhkejsom mieste,tak to robi aj mne po zime.Treba to prebrzdit.
Povedz mu ze s tym nechces nic robit zatial
v tych XTR 9110 nie su nahodou keramicke piesty ? tie zvyknu obcas prasknut, hlavne ak majitel rad roztlaca platnicky bez uvolnenia odvzdusnovacej skrutky
ak ti tecie strmen tak jedine vymenit, zbytocne riskovat zdravie piestami a tesneniami z aliexpresu
To chce dat nove platne a tie akoze zadrbat olejom ak to tecie? skus si to omrknut doma. Tie piestiky na Ali maju dobre hodnotenia za test by to stalo ak je problem tam, a mozno tecie popri banje ci inom O tesneni
Tak ja nechcem žiadno riskovať zdravie... ale ide o to, že čakam od toho servisu že identifikuje problém a povie mi napr. "máte prasknuty piest", tak bez debat by som ho hneď vymenil. Ale nie že mi povie "asi vám tečie strmeň" lebo vám píska brzda. Však nech to rozobere, alebo pozrie a nech to naozaj identifikuje čo je tomu. Nie že ja vymením dobrý strmeň lebo sa mu to nechce poriadne pozrieť a jednoduhšie to má vymeniť.
A bicykel som mal zakryty na povale, čiže tam bola vlhkosť.
Mne už chvíľkami príde, že servisak zamastil kotúč/platne a vytvára fiktívny scenár o tečúcom pieste
Lebo absolútne nechápem ako presne má pomôcť výmena platní ku zastaveniu úniku
Adrian vobec to nemusiš vidieť že to tečie,je to niekedy po jazdach na bajku jemný film mastnoty je to dosť problem zistiť kde to tečie. Takže ani sa nečudujem že sa ti s tým nechce bavkať hlavne ked mu tam stoja dalsie 15 opravy Ja som mal taký SLX strmeň a pomenil som skoro všetko tesnenia okružky a aj tak stale do mesiaca sa to nabalovalo na brzdových doskach jemná mastnota.
presne tak, necudujem sa servisakovi ze sa mu s tym nechce natahovat, takyto problem moze byt praca aj na par hodin za ktore mu nikto nezaplati, vymen cely strmen
A hlavne, keby to tečie tak mi aj páka mäkne nie ?
Normálne jazdí problmovu brzdu v dlhom zjazde dobre prehrej.ak je tam mastnota tak to vypališ.ak tečie strmeň pomaly ti bude maknut pačka..neboj nebude to hneď úplne nefunkčné, aby si sa niekde výstrel.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
treba pozriet ale odkial to ide, ci nieje porusena hadica..
stačí platničku chytiť do kombinačiek a opaliť na plynovom sporáku ,horaku, uvidíš ako sa mení farebne plamen ako horí ten olej. potom po vychladnutí nahodiť a zas brzdia
Teraz musis len platit.
Ale ak si mal uschovany bajk v pivnici alebo na trochu vlhkejsom mieste,tak to robi aj mne po zime.Treba to prebrzdit.
Povedz mu ze s tym nechces nic robit zatial
ak ti tecie strmen tak jedine vymenit, zbytocne riskovat zdravie piestami a tesneniami z aliexpresu
A bicykel som mal zakryty na povale, čiže tam bola vlhkosť.
Lebo absolútne nechápem ako presne má pomôcť výmena platní ku zastaveniu úniku
Každopádne zvažoval by som iný servis do budúcna
Normálne jazdí problmovu brzdu v dlhom zjazde dobre prehrej.ak je tam mastnota tak to vypališ.ak tečie strmeň pomaly ti bude maknut pačka..neboj nebude to hneď úplne nefunkčné, aby si sa niekde výstrel.