planujem kupovat novu hydraulicku brzdu a az som sa zdesil ked mi v servise povedali ze naplnenie a odvzdusnenie bude stat cez 20E. je to normalna cena? preto sa pytam.. ma niekto navod pripadne vie poradit ako nacvaknut hadicku, naplnit kvapalinou a odvzdusnit? jedna sa o prasa xt, hadica je originalna a packa je stara DC. pripadne.. je v nitre niekto sikovny a ochotny ?
kotúč mám nový asi tri týždne . aj platničky sú nové . vymenil som aj hadičku . až idem dolu z kopca , brzda zaberie až po asi 100 - 120m . na druhý deň je to zase to isté .
kotúč mám nový asi tri týždne . aj platničky sú nové . vymenil som aj hadičku . až idem dolu z kopca , brzda zaberie až po asi 100 - 120m . na druhý deň je to zase to isté .
Ked dobrzduješ brzda nevydáva žiadne zvuky? Trubenie ako keby bola jemne mastná.
Podla toho čo popisuješ že brzda sa chytí po 120m tak to može byť že maš jemné presakovanie oleja cez piestiky mastný film na doskach sa vytvára .
A mne sa stalo, že v letnej horúčave som zabrzdil a páčka ostala zaseknutá, po odstavení do tieňa sa pomaly vrátila-brzdy Sram Guide RE
Áno, presne takto sa to začalo prejavovať aj mne. Chladné počasie a všetko OK, príde oteplenie alebo je bike na slnku a páčka zlenivie a vracia sa naspäť veľmi pomaly. Dočítal som sa na Reddit-e, že buď degraduje/ praskne tá pružinka alebo ten plastový valček vplyvom času a tepla sa zdeformuje a jednoducho v tej páke, kde je všetko robené na tesno sa akoby zadrháva. Konečnou fázou je stav, keď človek zabrzdí a páka ostane stlačená a už sa nevráti.
ano pekne, vidieť fyzikálny jav tepelnej rozťažnosti, plastový valček sa nahriatim jemne zväčší a drhne keby bola aj paka aj valček rovnakeho materialu , paka ide rovnako aj ked ma 40st
Tam bude aj iný problém-keď je páčka nová,vysoká teplota na slnku jej nevadí,to príde až časom-pravdepodobne ten plastový valček "nabobtná" ,brzdová kvapalina je sfiňa
.....sice sa ma táto problematika vôbec netýka ale ked toto tu človek číta tak sa musí smiať až mu slzy tečú.Vy tu diskutujete ako Talian s Rusom.Viem že tento link nikomu nepomôže ale ako sa hovorí nádej umiera posledná. https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Valec%28hydraulika%29.png
Ahojte, prosím vás posledné výjazdy sa mi stáva že mi po dlhšom zjazde úplne stuhne zadna brzdová páčka, nejde vôbec stlačiť. Ako náhle si brzda oddýchne idem normálne. Brzdy sú Shimano BR-Mt520 a páčky Deore XT. Myslite že bude stačiť vymeniť kvapalinu alebo sa mám pripraviť na výmenu páčky? Ďakujem
pozri najprv na strmen. predpokladam ze sa piesty zle vracaju. pozri aj na platnicky ci niesu krivo zodrane a ci je strmen dobre nastaveny - kotuc by mal byt presne v strede medzery medzi lavou a pravou castou strmena.
Zavzdusnene nie sú, ani bublinky. Skúsim vymeniť celú kvapalinu a uvidím. Zvažujem aj výmenu piestov packe ako už bol vyššie spomínané z Alli, máte s tým dobre skúsenosti? Pasujú? Ďakujem
Formula Cura 4... Už sa niekto stretol s tým ze tadiaľto (vid foto) vytlacalo von minerál? Netecie tadiaľ vyslovene prúdom, žeby to bolo viditeľné okom pri každom stlačení páčky, ale 3-4 jazdy v parku a je tam navzlinany olej...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ked dobrzduješ brzda nevydáva žiadne zvuky? Trubenie ako keby bola jemne mastná.
Podla toho čo popisuješ že brzda sa chytí po 120m tak to može byť že maš jemné presakovanie oleja cez piestiky mastný film na doskach sa vytvára .
Áno, presne takto sa to začalo prejavovať aj mne. Chladné počasie a všetko OK, príde oteplenie alebo je bike na slnku a páčka zlenivie a vracia sa naspäť veľmi pomaly. Dočítal som sa na Reddit-e, že buď degraduje/ praskne tá pružinka alebo ten plastový valček vplyvom času a tepla sa zdeformuje a jednoducho v tej páke, kde je všetko robené na tesno sa akoby zadrháva. Konečnou fázou je stav, keď človek zabrzdí a páka ostane stlačená a už sa nevráti.
Pohľadám na nete kovový valček a ak tak Vám to tu prezdielam.
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Valec%28hydraulika%29.png
Vytlač piestiky zo strmena,či si ich v minulosti nepolámal...