Kategórie
Bike-tech
savings Shimano TL-BR003 lievik na odvzdušnenie MTB brzdy
6,69 €
savings
MOC 14,99 €
savings Shimano TL-BR002 lievik pre cestné radenie typu ST
9,90 €
savings
MOC 15,99 €
Akcia -15% Cyclo tools Dot Brake Fluid brzdová kvapalina, 125 ml
6,89 €
-15%
MOC 8,09 €
savings Shimano minerálny olej do hydraulických bŕzd, 500 ml
12,59 €
savings
MOC 20,99 €
savings Shimano minerálny olej do hydraulických bŕzd, 1 l
14,19 €
savings
MOC 30,90 €
savings Shimano minerálny olej do hydraulických bŕzd, 100 ml
6,49 €
savings
MOC 12,99 €
P:S:: A potom sú také anomálie ako sa stalo na mojom bicykli a nemusel som nikomu nič vysvetlovať, že dlhodobo mi zadná Shimano XT brzda tak trošku neposlúchala a jemnučko si sem tam zapískala a jemnučko strácala účinnosť. Piesty naporádku ale furt sa tvorila taká mikrokašička. Až neskôr som si konečne všimol vyššie na hadici /na fúle/ jemné vydratie hadice z ktorej mikroslzil minerál a dostával sa po hadici k strmeňu. Hadica sa mi nezdala predtým mastná. A môžte si myslieť, že som rozprávkár.
prípadne jemnučko prebehnúť ešte šmirglom po pálení a podobne... a samozrejme odmastiť kotúč, inak nič z toho ani výmena nemá zmysel
Jasné máme málo info, ale poďme hneď meniť platne.... ale jasné tu je to samí servisak, čo chápe že ak strávi niekto na biku viac ako 30min, tak vyrucený čas
Tak som si povedal ,že strmeň buď rozoberiem alebo rovno vymením. Už dlhšie s ním sú problémy.
Vytečie olej po odpojení hadice? Odvzdušnenie by som nakoniec spravil tak či tak. Je potrebné po odpojení/výmene strmeňa dať novú olivu a tŕň, či skrátiť hadicu (je z čoho)? Ak by bolo treba skrátiť, nejaké bežné náradie je na to vhodné? Nechce sa mi kupovať kvôli jednej príležitosti na to špeciálny nástroj.
Shimano BR-MT400. Rozmýšľal som aj nad upgrade-om, ale ak funguje, tak brzdí spoľahlivo aj mojich 100kg (s 180 kotúčom). Jazdím rekreačne, na to mi to bohate stačilo zatiaľ .
Potom si pripravis stahovaciu pásku packu stlačil ku gripu a zaistis ju tou páskou.
Odpojis strmeň, napojiš nový a odvzdusnis. Žiadna oliva...
Ak chces rovno vymenit strmen tak ten lievik sa bude hodit , plus mineralny olej
https://www.mtbiker.sk/shop/servis/odvzdusnovacie-sady/shimano-tl-br003-lievik-na-odvzdusnenie-mtb-brzdy-p137176.html?itm_medium=widget&itm_campaign=
https://www.mtbiker.sk/shop/servis/mazivo-a-oleje/oleje-a-vosky-na-retaz/force-mineralny-olej-kvapkadlo-80-ml-p104014.html
zapajal som to ako nove tj som len do hadice dal pin a zasunul do paky a zaskrutkoval. oliva asi bola uz niekde vnutri.
Odvzdušnenie nie je problém, mám sadu aj olej, robil som to. Rozbehanie piestikov som už tiež skúšal, ale nepomohlo veľmi, alebo len krátko.
Tak keď budem mať čas skúsim podľa rady pripevniť páčku ku gripu. Ale pre istotu pripravím aj nádobu na olej >:)
zapajal som to ako nove tj som len do hadice dal pin a zasunul do paky a zaskrutkoval. oliva asi bola uz niekde vnutri.
Nás len skúšaš,že?
Lebo ja neverím, že keď veš lepšie ako "servisak" že strmeň treba opravovať a nie vymieňať, hentakú prkotinu máš v malíčku!
Ty beťár!?
Do servisu som to raz daval(iny bike) a ten postup co mi tam o tom hovoril, ako si museli upravovat adapter aby to mohli odvzdusnit a ze to nebolo lahke a bla bla. No neviem, kupil som lacnu sadu na odvzdusnenie, nic som neupravoval a odvzdusnil na prvy pokus podla videa z youtube. Tolko k servisu. Jo a vypytali 2x 20 ci tak nejak za odvzdusnenie brzd ?. Pri tom nové brzdy, chcel som len skratit hadice a zapojit. Doniesol som aj olivy, piny, olej (lebo to nevedeli kupit a ked tak za 10x taku cenu) a aj tak full price.
Este nejaky iny blby dotaz ktorym si si chcel len kopnut bez prinosu a hodnoty?
A utri slzičku
len na pripomenutie, tie iste kotuce na tych istych brzdach som zodral za pol roka so 4 parmi organickych platni (ten 4 par bol uz za hranou) brzdy kupene maj 2021 a stale ok, kratko po kupe som menil brzdovku, lebo bol vnutri bordel a nevracali sa dobre piesty. odvtedy som ich otvaral len pri skracovani hadic. cely rok idu rovnako. jediny problem co snimi mam, ze na oboch ide jeden piest inak ako ostatne a obcas ich treba zrovnat, lebo zoderie na krivo platne, ktore potom treba zbrusit do roviny.
archivny obrazok: