planujem kupovat novu hydraulicku brzdu a az som sa zdesil ked mi v servise povedali ze naplnenie a odvzdusnenie bude stat cez 20E. je to normalna cena? preto sa pytam.. ma niekto navod pripadne vie poradit ako nacvaknut hadicku, naplnit kvapalinou a odvzdusnit? jedna sa o prasa xt, hadica je originalna a packa je stara DC. pripadne.. je v nitre niekto sikovny a ochotny ?
na YT som nasiel video na vymenu platniciek brzdy sram. kanal sa javi ako priamo od sramu a zaujalo ma to video tym, ze vela navodov ohladne vymeny odporuca pouzit lievik, odvzdusovaciu striekacku na pačke ale toto video vobec.
ja som velakrat menil platnicky na avid elixir, sram G2 ale nikdy som nic podobne pri vymene nepouzil. vzdy "len" zatlacil piesty a vlozil nove dosticky.
kazdy vyrobca brzd to ma inak ? ja som disc brzdy od shimana nikdy nemal...
pouzivam metalicke platne ktore menim raz za rok. a nedokazal som uplne zasunut piesty - bolo tam moc kvapaliny - hadam ze brzdovka nabrala vlhkost. musel som jej trosku vypustit (idealne vymenit celu). na hope je hruba membrana ktorej sa pri tom ukone nic nestalo. napr. na shimane by praskla. preto ten lievik.
Ani na videu od ParkTool, kde riešia nerovnomerné vysúvanie piestikov, nie je o použití lievika reč. A ja mám pocit, že presne toto bol môj problém, keď som to riešil podľa toho videa, a olej sa pretlačil cez tesnenie pri piestiku do strmeňa. Takže už to budem robiť tak, že ak bude treba riešiť piestiky, tak dám dole skrutku na páčke a dám tam lievik/striekačku, aby mala kde prebytočná tekutina "odtiecť".
Ahojte, viete poradiť, v ktorom servise či už mtbiker alebo aj iný, maju park tool dt-5.2? Potreboval by som zarovnať plochy na upnutie strmeňa na karbónovej vidlici.
nema pls niekto odvzdusnovaciu skrutku na formula brzdu? konkretne na cura 4 ale asi by mohla pasovat aj ina.
Som robil brzy a jedna skrutka proste zmizla, asi som ju zozral alebo co lebo ju nikde neviem najst a teda zavriet system. Skusal som vsetky mozne skrutky co mam doma ale nic nepasuje, viacmenej su to len IT skrutky cize tenke dlhe. na buduci tyzden mam ist na mtb jazdu mimo BA tak asi ani nestiham objednat zo zahranicia nic.
Caute pouzivate niekto Magura kotuce (konkretne MDR-P) so sintrovanymi/metalickymi platnami od shimana? XT brzdy mi dosli s NO4C, tak rozmyslam ci ich zatial vybrat a dat resinove Galferi alebo nechat..
Chápem obavy, ale to pískanie sa u mňa stabilizovalo a pískajú len veľmi výnimočne za sucha (čiže keď je tam nejaká vlhkosť alebo blato). Viď moje príspevky z minulosti. Akurát M675 som vymenil za M7100.
Tak som nahodil 180ky kotúče Magura MDR-C a s platničkami Shimano J04C (brzdy Shimano M685) pískajú teda poriadne. Zdá sa mi o trochu lepší brzdný účinok ako Avid G2S.
Môžem dať na MTB rám s flat mount uchytom adaptér na post mount a buchnúť tam 180mm kotúč ? Pri špecifikácií rámu som nenašiel žiadne odporúčanie na max kotúč... Vydrží to ten FM rám ? Dotyčný má tak 110kg a original 160mm varí pri každom zjazde...
Môžem dať na MTB rám s flat mount uchytom adaptér na post mount a buchnúť tam 180mm kotúč ? Pri špecifikácií rámu som nenašiel žiadne odporúčanie na max kotúč... Vydrží to ten FM rám ? Dotyčný má tak 110kg a original 160mm varí pri každom zjazde...
Ja by som to s tym kotucom asi nehrotil, zvlast pokial ta informacia nieje, skor by som instruoval dotycneho ze musi vyraznejsie pouzivat prednu brzdu..
Riešil som podobný problém a nahodil som adapter dal 180 kotúč a 4piest, vošlo to tam natesno,ale je to riadny rozdiel, nahodené na lux trail, ram zvládne o číslo vačší kotúč., tam by som problem nevidel.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ja som velakrat menil platnicky na avid elixir, sram G2 ale nikdy som nic podobne pri vymene nepouzil. vzdy "len" zatlacil piesty a vlozil nove dosticky.
kazdy vyrobca brzd to ma inak ? ja som disc brzdy od shimana nikdy nemal...
Som robil brzy a jedna skrutka proste zmizla, asi som ju zozral alebo co lebo ju nikde neviem najst a teda zavriet system. Skusal som vsetky mozne skrutky co mam doma ale nic nepasuje, viacmenej su to len IT skrutky cize tenke dlhe. na buduci tyzden mam ist na mtb jazdu mimo BA tak asi ani nestiham objednat zo zahranicia nic.
dik
Ja by som to s tym kotucom asi nehrotil, zvlast pokial ta informacia nieje, skor by som instruoval dotycneho ze musi vyraznejsie pouzivat prednu brzdu..
Magura MDR-P kotuce a Shimano XT brzdy s N04C metalickymi platnami.
Rovnako. Už sú v koši. Dal som Galfer, ale zlepšenie nebadám. Mal by som ešte spraviť poriadne odvzdušnenie...
Riešil som podobný problém a nahodil som adapter dal 180 kotúč a 4piest, vošlo to tam natesno,ale je to riadny rozdiel, nahodené na lux trail, ram zvládne o číslo vačší kotúč., tam by som problem nevidel.