planujem kupovat novu hydraulicku brzdu a az som sa zdesil ked mi v servise povedali ze naplnenie a odvzdusnenie bude stat cez 20E. je to normalna cena? preto sa pytam.. ma niekto navod pripadne vie poradit ako nacvaknut hadicku, naplnit kvapalinou a odvzdusnit? jedna sa o prasa xt, hadica je originalna a packa je stara DC. pripadne.. je v nitre niekto sikovny a ochotny ?
.....lebo ludia si myslia že o kolko sa obderú platničky a kotuče o tolko musí v nádobke automaticky kvapaliny ubudnuť......a preto ju doplniť sa im zdá ako dobrý nápad.
....ale zas na druhej strane,ak sa človek rozhodne že ten šroubík vyšroubuje a systém otvorí,tak by tu kvapalinu doplniť mal.
Mne membrana nikdy nepraskla, ale ked zatlacam piesty a kvapaliny je moc, tak pri urcitej sile citim, ze nieco ma pustilo dalej, vtedy cosi vytecie z paky a dalej to uz netecie. Robim prevazne so SRAMom a zvlast s HOPE. Tu membranu stlacis 'do placky', a nie ze by sa niekde natahovala do priestoru, ale ano moze asi prasknut, nic nevydrzi vecne
Preco vobec doplnat kvapalinu. Preco by jej tam malo byt viac ako ma. Ved predsa membrana a rezervoar v pake vie kompenzovat opotrebenie platniciek pocas celej zivotnosti. Takze spravny objem kvapaliny, sa tam da doplnit len pri plne zatlacenych piestoch. Vtedy jej tam nebude ani viac ani menej.
Vtedy je tam kvapaliny viac ako ma, ked ze sa doplna pri opotrebenych platickach. Potom pri zatlaceni piestov sa najskor membrana da naspat do povodneho stavu, ked sa piesty tlacia dalej, ta kvapalina co je nabytocna sa musi niekde dostat prec. Ako sa piesty tlacia dalej, nabytocna kvapalina sa dostane prec tadial kde jej to pojde najlahsie. To je presne miesto kde je membrana uchytena. Ta je utesnena len vlastne na male zmeny tlaku. Ona netesni tlak na brzdovu paku od urciteho momentu. Preto by ste piesty ani nezatlacily ked je paka stlacena do urcitej vzdialenosti - logicke. Takze ta kvapalina pretecie popri membrane. Ani sa nemusi roztrhnut.
.....ale ak sa človek kedykolvek a z akýchkolvek dôvodov rozhodne šroubík na nádobke vyšroubovať,tak pri opätovnom vkladaní šroubíka do otvoru musí byť táto dierke naplnená až po okraj kvapalinou....a je jedno v akej polohe su piesty.Inak riskuje že sa mu za určitých okolností system môže zavzdušniť,a teda brzdný učinok sa nedostaví.
Takze spravny objem kvapaliny, sa tam da doplnit len pri plne zatlacenych piestoch. Vtedy jej tam nebude ani viac ani menej.
Dovolím si ťa poopraviť, správne množstvo tam je vtedy keď máš osadený bleeding block... a súhlas so všetkým ostatným, dopĺňanie a prepĺňanie je úplný nezmysel ...
nazdar daju sa kupit osobitne skurtky ktore idu k tomuto adapteru?
MAGURA QM 44 PM-PM predný/zadný adaptér 203 mm, Post Mount
jedna je dlhsia ako druha.
Včera, som bol na bicykli, pričom po kratkom zjazde sa mi ako keby zasekol strmeň a neustále mi pribrzdieval koleso. Myslel som si že je zaseknutý piest tak dnes som zhodil zo strmeňa platničky s tým, že trocha vyčistím a premastím piestiky v strmeni aby sa rozhýbali, pričom už po demontáži platničiek som videl že jeden piestik je vystrčený a vôbec sa nevracal naspäť. Piestiky som vyčistil a namazal ale ten jeden piest bol neustale vystrčený a ani po vyčisteni a namazaní sa nedal vôbec zatlačiť. V zhľadom k tomu že si viem 90% veci zoservisovať sám a naozaj piest nešlo zasunúť naspäť tak som tento piest zo strmeňa vytiahol no a zistil som, že okraj vnútornej strany piestika, ktorý bol v strmeni praskol a úlomky sa zasekli miedzi piestom a strmeňom a to teda bránilo zasúvaniu piestika do strmeňa. Piest som kupoval v apríli tento rok...
Ahoj, jen pro klid mé duše. Měnil jsem hadice na gravelu a když jsem vyndal hadici ze třmenu (Sram Rival XPLR), tak jsem objevil stříbrnou olivu (lisovanou?). Předpokládám, že ji můžu nahradit klasickou červenou se šroubovacím trnem. Je to tak? Díky všem :)
Aby to nebolo také jednoduché... Ono tie červené, šroubovacie, sa dajú zohnať aj v striebornej. Ale asi sa teda nejedná o originál Sram set ale o nejakú náhradu.
pripravok na frezovanie sediel na strmene nemaju povacsinou ani servisaci... nieto este ze by sa to niekomu valalo doma.
Lebo cena je niekde okolo 300e plus... :/
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
....ale zas na druhej strane,ak sa človek rozhodne že ten šroubík vyšroubuje a systém otvorí,tak by tu kvapalinu doplniť mal.
Vtedy je tam kvapaliny viac ako ma, ked ze sa doplna pri opotrebenych platickach. Potom pri zatlaceni piestov sa najskor membrana da naspat do povodneho stavu, ked sa piesty tlacia dalej, ta kvapalina co je nabytocna sa musi niekde dostat prec. Ako sa piesty tlacia dalej, nabytocna kvapalina sa dostane prec tadial kde jej to pojde najlahsie. To je presne miesto kde je membrana uchytena. Ta je utesnena len vlastne na male zmeny tlaku. Ona netesni tlak na brzdovu paku od urciteho momentu. Preto by ste piesty ani nezatlacily ked je paka stlacena do urcitej vzdialenosti - logicke. Takze ta kvapalina pretecie popri membrane. Ani sa nemusi roztrhnut.
Dovolím si ťa poopraviť, správne množstvo tam je vtedy keď máš osadený bleeding block... a súhlas so všetkým ostatným, dopĺňanie a prepĺňanie je úplný nezmysel ...
MAGURA QM 44 PM-PM predný/zadný adaptér 203 mm, Post Mount
jedna je dlhsia ako druha.
temu
Lebo cena je niekde okolo 300e plus... :/