planujem kupovat novu hydraulicku brzdu a az som sa zdesil ked mi v servise povedali ze naplnenie a odvzdusnenie bude stat cez 20E. je to normalna cena? preto sa pytam.. ma niekto navod pripadne vie poradit ako nacvaknut hadicku, naplnit kvapalinou a odvzdusnit? jedna sa o prasa xt, hadica je originalna a packa je stara DC. pripadne.. je v nitre niekto sikovny a ochotny ?
Teoreticky sa dá aj tak ako si spomenul, len pri zatváraní skrutky na páke musíš držať piesty od seba, lebo keď uvoľníš tlak na ne hladina v páke mierne klesne a máš dnu bublinku.
Ak sú brzdy Shimano oplatí sa drobná investícia. https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/brzdy/diely-a-adaptery/shimano-lievik-na-odvzdusnenie-smdiscbp-9629.html
Lievik má možnosť otvorenia/zatvorenia. Pripojíš lievik, otvoríš, roztlačíš piesty, zatvoríš lievik, odpojíš ho od páky, zavrieš skrutku.
Len potom treba používať Shimano minerálny olej, lebo práve použitie iných kvapalín v Shimano brzdách spôsobuje to, že sa piesty nevracajú.
Teoreticky sa dá aj tak ako si spomenul, len pri zatváraní skrutky na páke musíš držať piesty od seba, lebo keď uvoľníš tlak na ne hladina v páke mierne klesne a máš dnu bublinku.
Ak sú brzdy Shimano oplatí sa drobná investícia. https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/brzdy/diely-a-adaptery/shimano-lievik-na-odvzdusnenie-smdiscbp-9629.html
Lievik má možnosť otvorenia/zatvorenia. Pripojíš lievik, otvoríš, roztlačíš piesty, zatvoríš lievik, odpojíš ho od páky, zavrieš skrutku.
Len potom treba používať Shimano minerálny olej, lebo práve použitie iných kvapalín v Shimano brzdách spôsobuje to, že sa piesty nevracajú.
Brzdy Shimano SLX M7000 a aj Shimano olej, doteraz som s tym nemal problem, len som daval nove kotuce aj nove dosticky tak som menil aj kvapalinu, predna je OK ale zadna mi pribrzduje.
ja mam po vymene noveho strmeňa plus nove platnicky SLX dlhy chod paky nejdu az uplne stlacit nadoraz ale nemaju taky kratky chod ako predtym. a stale ide vzduch takze asi uz aj packa netesni aj ked nikde neslzi.a neexistuje aby tam bolo tolko vzduchu kazdy den asi to okolo piestu nasava ten vzduch.
Chcem sa opytat. presiel som skoro cele vlakno ale otazku aku mam ja som nenasiel.
mam shimano xtr9020. a stve ma prasiatko a konkretne jeden piestik. aj ked som postupoval podla postupov ..vypumpovaval som ho vonku cez rosperku speci aby ten druhy bol bloknuty atd...cistil som ho ..mazal..zatlacil naspat a dookola asi 10- 15x..uz som mal poxit ze ide rovnako ako ten co chodi dobre. no po zalozeni novych dosticiek..kotuca a zatvoreni samozrejme systemu po odvzdusneni sa stale vysuva iba ten druhy piestik.. kedze ten stoji zarovno s prasiatkom ten druhy sa vysuva viac a sucha o kotuc a pri zabrzdeni tlaci a vyhyna kotuc a a z tak sposobuje brzdny efekt ze zatlqci vyhnuty kotuc do toho neposlusneho piestika. brzdi to slabucko..na plny egekt musim pumpovat brzdu. co mam robit? piestik je cisteny asi 10-15x aj mazany..zatlacany a opat vysuvany a stale po zalozeni dosiek a atd nefunguje ako ma. odvzdusnene je to myslim dobre. napada mi vytlacit piestik uplne von. a t ak ocistit. da sa to? neposkodim jeho tesnenie? mineralny olej mam 1l cize ozeliem ze mi vytexie a musim opat dotlakovat a odvzdusnig..ide mi aby strmen fungoval ako ma..cize oba piestiky. dik za radu.
Dnes som vytiahol úplne nový bike a hneď ho aj pokrstil Po krásnom salte som ohol brzdovú páku prednej brzdy. Hneď som ju narovnal, keďže ma čakal ešte pekný zjazd domov a to asi bola chyba, keďže celá tá páka je z blata. Na páke sú viditeľné trhliny na vrchnej aj spodnej časti (nerovnosť cítiť aj prstom). A keď pákú stlačím vidno dnu nejakú zelenú gebudzinu (asi vazelina).
Otázka znie. Je to jazditeľné? Alebo môžem na nový bicykel kúpiť rovno brzdovú páku? Ak to je jazditeľné, čo je tá zelená vec? Iba vazelina? Je to pri tom malom piestiku. Ak to nie je jazditeľné, dá sa kúpiť samostatná páka? Iba tá kovová časť? A ak nie, samostatná brzdová páka asi nie je pripravená tak, že je v nej už olej a stačí namontovať. Budem musieť napustiť čo?
to zelené je len vazelína, do budúcna, keď vymeníš páčku, tak si povoľ objímky na riadítkach tak , aby sa väčšou silou dala páka otáčať, nabudúce keď spadneš sa otočí, ale neohne / nezlomí.
Kľudne ju môžeš jazdiť, len je otázka koľko vydrží. Kompletnú páku kúpiš bez problémov u dovozcu Shimana (PLO) väčšinou nenaplnenú. Dá sa kúpiť aj samotná páka, no tú bude treba objednať a výmena je trochu zložitejšia...
Nevie niekto či by sa oplatil kúpiť tento set pre avid brzdy?: #Aliexpress € 8,41 30%OFF | DOT Oil Bleed Kit Tool For Avid Disc Brake Juicy 1 3 5 7 9 Elixir Code RX R CR XO XX SRAM CARBON TRAIL Formula https://a.aliexpress.com/_d8XiFF3
Máme skúsenosť s použitím oleja Shell Aeroshell Fluid 41 v brzdách?
Má podobnú viskozitu pri 40°C ako LHM+, ale nižší index viskozity (len 200 vs. 355 (Total)).
díky
Chalani, prosím o radu. Odvzdušňoval som zadnú brzdu (Shimano Deore BR-M615) a po dokončení som vyskúšal chod brzdy, pričom som zistil, že páčka sa vracia pomaly. Kde môže byť chyba? Odvzdušňovaná bola po prvýkrát od kúpy (po 3 rokoch). Použil som samozrejme originál minerálny olej Shimano. Vďaka.
Hm, keď som mal odskrutkovanú odvzdušňovaciu skrutku na páčke a stláčal ju, tak som videl ako sa hladina kvapaliny zdvíha a znižuje. Potom jedine cez tento otvor priliať pár ml oleja?
Páka chodila úplne v pohode a olej som menil na prednej a taktiež v pohode. Čo som si všimol, tak pred odvzdušnením mi slzil olej pri vstupe hadičky do páčky, ale ako hovorím, predtým brzdila bez problémov, ale bolo cítiť, že je tam trochu vzduchu, tak som sa dal na výmenu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Akú si tam dal kvapalinu?
Ak sú brzdy Shimano oplatí sa drobná investícia.
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/brzdy/diely-a-adaptery/shimano-lievik-na-odvzdusnenie-smdiscbp-9629.html
Akú si tam dal kvapalinu?
Ak sú brzdy Shimano oplatí sa drobná investícia.
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/brzdy/diely-a-adaptery/shimano-lievik-na-odvzdusnenie-smdiscbp-9629.html
Brzdy Shimano SLX M7000 a aj Shimano olej, doteraz som s tym nemal problem, len som daval nove kotuce aj nove dosticky tak som menil aj kvapalinu, predna je OK ale zadna mi pribrzduje.
Samozrejme odvzdusnovaciu sadu aj lievik mam.
O to mi islo ci sa to takto da spravit ? este som to neskusal, cez vikend spravim. Vdaka
To som skusal, aj psa som zapriahol ? a brzdil som mu ale nepomohlo. Vyskusam to s tym otvorenim a roztiahnutim dosticiek
mam shimano xtr9020. a stve ma prasiatko a konkretne jeden piestik. aj ked som postupoval podla postupov ..vypumpovaval som ho vonku cez rosperku speci aby ten druhy bol bloknuty atd...cistil som ho ..mazal..zatlacil naspat a dookola asi 10- 15x..uz som mal poxit ze ide rovnako ako ten co chodi dobre. no po zalozeni novych dosticiek..kotuca a zatvoreni samozrejme systemu po odvzdusneni sa stale vysuva iba ten druhy piestik.. kedze ten stoji zarovno s prasiatkom ten druhy sa vysuva viac a sucha o kotuc a pri zabrzdeni tlaci a vyhyna kotuc a a z tak sposobuje brzdny efekt ze zatlqci vyhnuty kotuc do toho neposlusneho piestika. brzdi to slabucko..na plny egekt musim pumpovat brzdu. co mam robit? piestik je cisteny asi 10-15x aj mazany..zatlacany a opat vysuvany a stale po zalozeni dosiek a atd nefunguje ako ma. odvzdusnene je to myslim dobre. napada mi vytlacit piestik uplne von. a t ak ocistit. da sa to? neposkodim jeho tesnenie? mineralny olej mam 1l cize ozeliem ze mi vytexie a musim opat dotlakovat a odvzdusnig..ide mi aby strmen fungoval ako ma..cize oba piestiky. dik za radu.
Otázka znie. Je to jazditeľné? Alebo môžem na nový bicykel kúpiť rovno brzdovú páku?
https://a.aliexpress.com/_d8XiFF3
Má podobnú viskozitu pri 40°C ako LHM+, ale nižší index viskozity (len 200 vs. 355 (Total)).
díky