arrow_leftNemamnick napísal:
Ešte raz sa opýtam to isté bolo mi tu síce povedané, že taký zvuk je normálny no ja mám pochybnosti. Našiel som lepšie video kde je ten zvuk počuť úplne zreteľne. https://www.youtube.com/watch?v=oJzI6c8AvtE
Takže toto je normálne? :D

Ano je to uplne normalny zvuk, casto ho pocujem vo videach chalanov co jazdia strasne strme veci v Kanade :)
Zvykla mi taky zvuk vydavat predna brzda na HT, asi je to kombinaciou platnicka/kotuc.
04.06.2025 - 08:23:57
00
Nič som nemenil. Bike je v podstate nový má za sebou nejakých cca 150 km.

Zvuky vydáva tvar otvorov na kotúči, alebo lúče kotúča.
Neni to nič na závadu, Ak chceš zvuk odstrániť, popozeraj sa po kotúčoch s menšími otvormi alebo so širšou brzdnou plochou. Ale zase sa budú menej chladiť....
04.06.2025 - 08:41:41
00
Čo som pozeral tak problém je údajne vo vôli medzi platničkou a brzdovým valčekom ktorý ju odzadu posúva smerom ku kotúču. V tých videách resp. aj v komentári píšu, že sa to dá odstrániť tým, že sa na zadnú stranu platničiek nalepí páska ktorá slúži ako vymedzenie priestoru. Ale zase (ako pri každej téme) tam písali aj komentáre, že brzdy by sa mali časom zabehnúť a mal by ten zvuk prestať a aplikáciou tej pásky sa ten proces predĺži. Preto som sa pýtal tu či je na to nejaký osvedčený recept. Ale tak nejdem do toho vŕtať nechám to tak a snáď sa to časom zajazdí.
04.06.2025 - 09:02:28
00
Na rekreačné jazdenie je to zbytočná investícia si myslím. Ďakujem za názor.

Naposledy upravil titomi dňa 04.06.2025 - 11:31:41, celkovo upravené 1 krát.

04.06.2025 - 09:22:03
00
Čo som pozeral tak problém je údajne vo vôli medzi platničkou a brzdovým valčekom ktorý ju odzadu posúva smerom ku kotúču.
ta pruzinka, pruzinka proti cinkaniu platniciek, nechyba ti nahodou ? ;-] mi co nenalepujeme pasky to mame takto vyriesene ...
04.06.2025 - 09:30:13
00
arrow_leftivast napísal:
ta pruzinka, pruzinka proti cinkaniu platniciek, nechyba ti nahodou ? ;-] mi co nenalepujeme pasky to mame takto vyriesene ...

Netuším ešte som ich nerozoberal. Ako bike prišiel tak som ešte nedával dole ani kolesá. Ale pochybujem, že by chýbala keďže som do toho nijak nezasahoval.
04.06.2025 - 09:47:33
00
Jazdil som 2tyzdne na Liptove bez rozperky.
To brzdy len cinkaju, pri brzdení nemalo tento efekt.
04.06.2025 - 10:31:06
00
Nemamnick Zvuk počuješ aj pri jazde, alebo len pri brzdení?
04.06.2025 - 10:34:09
00
arrow_leftaJoN napísal:
Nemamnick Zvuk počuješ aj pri jazde, alebo len pri brzdení?

Len pri brzdení.
04.06.2025 - 10:40:00
00
Inak bolo by aj super napísať o aké brzdy sa vlastne jedná a aké platničky tam sú, alebo pridať aj fotku, samozrejme aj popis kotúčov. Sú kombinácie ktoré tento zvuk robia a sú kombinácie, ktoré ho nerobia. Ako tu niekto spomenul, tak robí to hlavne v strmých pasážach a pomalej rýchlosti. Vo vyšších rýchlostiach to potom prechádza do vibrácie a potom keď už sa to zahreje tak je väčšinou pohoda.
04.06.2025 - 10:44:17
00
Brzdy sú: Magura MT Thirty Custom
Kotúče: Magura Storm HC, 180
Platničky: Netuším nikde sa to nepíše ale predpokladám, že tiež Magura
Takto pri jemnom brzdení ten zvuk nepočuť ale keď zbehnem dole kopcom a používam silnejšie brzdenie tak už začnú ten zvuk vydávať. A potom už vydávajú ten zvuk aj keď idem po rovine a tuhšie zatiahnem brzdu.
04.06.2025 - 11:00:00
00
Tu je nejaká pomôcka k platničkám Magura. nemám s nimi osobnú skúsenosť, ale aby to brzdilo ako tak komfortne bez pazvukov, tak by som skúsil modré, alebo zelené. Podobne farebne má značenie napríklad SINTER a tam mám skúsenosti so zelenými Race platničkami a tie sú tiež veľmi tiché a tieto pazvuky nerobia.

Prílohy:

platnicky.JPG
platnicky.JPG 55.02 KiB thumb_up0thumb_down

04.06.2025 - 11:10:35
00
No na stvorpieste magura a tych kotucoch magura to je docela bezne... A akoze naco tam ta paska je akosi nemozem prist... nezhori to nahodou? :) Na dvojpieste mi to nerobilo... :D
Aj preto som dal ine kotuce, galfery.. a na nich to robi malokedy... :tmi:
04.06.2025 - 11:19:52
00
Mne to robili magury ked som vytiahol bike z domu a isiel pomaly dole dvorom,po zahriati boli ticho,robili to cierne aj zlate platne ine som neskusal,sem tam to pocujem aj teraz z hayesu ale menej... ak by mi to liezlo na nervy tak by som skusil strmen vystredit
04.06.2025 - 12:06:04
00
Platnicky sú mazanie grafitom zo zmesi obloženia. A nové môžu pískať preto že sa Zadná strana nestihla "zasrať" týmto grafitom.Celkom pomôže zadnú stranu v styku s piestom zľahka pretrieť Cu pastou
04.06.2025 - 16:51:07
00
keyboard_arrow_up