mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
posledný komentár: 22. 11. 2025 o 21:37
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31
RM - rebound tune medium
RL - rebound tune light
Climb F - climb mód firm
V podstate ide o tune úrovne high speed okruhu kompresie a reboundu.
Ak máš tlmič s RL, tak bude vhodný skôr pre nižšie tlaky, RM pre vyššie tlaky. Ide o to, aby si pri vysokom tlaku nemusel uťahovať tlmič na maximálny rebound a naopak, pri nízkom tlaku nemusel mať rebound úplne otvorený. Všetko to závisí od konkrétneho rámu a pomeru prepákovania + od hmotnosti.
Čo je ešte dôležitý rozdiel je remote na tom druhom tlmiči a väčší spacer "token" vo vzduchovej komore (dá sa vymeniť za iný) 0,8 inch³ vs 0,4 inch³.
Nevies mi poradit kde splasit ten token do tlmica v rozmere 0,8?
Takže žiaden zásadný vplyv na chod tlmiča tá komora nemá, umožňuje len širší rozsah vyladenia poslednej tretiny zdvihu.
Výrazný posun v citlivosti v prvej tretine zdvihu sú až Evol komory s väčším objemom negatívnej komory a posunutou prepúšťacou drážkou medzi + a - komorou.
chcel by som spraviť zimný servis na vzduchovú vidlicu, ale nikde som nenašiel aký vidlicový olej by som mal kúpít. Mám na mysli viskozitu... Jedná sa o SR Suntour Epixon. Našiel som iba jedno ruské video na youtube kde chalan nalial 15W olej do vzduchovej komory aj do spodných nôh. Ale že kolko...
Vopred vďaka za pomoc.
chcel by som spraviť zimný servis na vzduchovú vidlicu, ale nikde som nenašiel aký vidlicový olej by som mal kúpít. Mám na mysli viskozitu... Jedná sa o SR Suntour Epixon. Našiel som iba jedno ruské video na youtube kde chalan nalial 15W olej do vzduchovej komory aj do spodných nôh. Ale že kolko...
Vopred vďaka za pomoc.
Ak chces vymeniť olej aj v tlmiacej patróne, ide tam bežne 10wt (+/- 5wt. ak si ľahší/ťažší, jemne zmeníš kompresiu a hlavne rozsah odskoku pri vyššom alebo nizsom tlaku v komore)
Určite prerobiť vazelinove mazanie na olejove... pod guferami by mali byt stieracie krúžky (Suntour plstenne), ak nie su, treba zohnat molitany na 32ky nohy od Foxu/RS. Nasiaknute olejom vlozit pod gufera
Ako sa spomína, do vonkajsich noh cca. 15ml na kazdu nohu, buď 15wt. tlmicoveho oleja, no fungovat bude aj motorovy olej, 0w-30 plna syntetika
Na vzduch piest RS Red Rum, Fox Float Fluid, resp. 80wt. minimal. synteticky prevodovy olej, cca.5ml, najosvedcenejsia je ale PM600 vazelina (pouziva ju RS)
Určite prerobiť vazelinove mazanie na olejove... pod guferami by mali byt stieracie krúžky (Suntour plstenne), ak nie su, treba zohnat molitany na 32ky nohy od Foxu/RS. Nasiaknute olejom vlozit pod gufera
Ako sa spomína, do vonkajsich noh cca. 15ml na kazdu nohu, buď 15wt. tlmicoveho oleja, no fungovat bude aj motorovy olej, 0w-30 plna syntetika
Na vzduch piest RS Red Rum, Fox Float Fluid, resp. 80wt. minimal. synteticky prevodovy olej, cca.5ml, najosvedcenejsia je ale PM600 vazelina (pouziva ju RS)
Tak 15wt do spodných nôh a na penove stieracie krúžky. 80wt synteticky prevodovy olej do vzduchovej komory. No a blbá otázka, tlmiaca patróna je ...
http://www.srsuntour-cycling.com/fileadmin/user_upload/Downloads/Consumer/Bike/Exploded%20views/2016/SF16-EPIXON/SF16-EPIXON-DS-RL-R-26-120,100,80-(1).PDF
http://www.srsuntour-cycling.com/fileadmin/user_upload/Downloads/Consumer/Bike/Exploded%20views/2016/SF16-EPIXON/SF16-EPIXON-DS-RL-R-26-120,100,80-(1).PDF
https://www.google.sk/search?q=e*****n+cartridge&client=ms-opera-mobile&channel=new&dcr=0&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj3rtiBoYDYAhUIF-wKHcQOD_0Q_AUIESgB&biw=360&bih=514#imgrc=kd1sCc8EejlJ6M:
RL-R cartridge som ešte nerozoberal. Neviem či sa mám vôbec do toho pustiť.
Každopádne vďaka za pomoc.
https://goo.gl/images/trjtbG
1. Pouzili ste niekto namiesto 2.5w RS oleja 5w? Ak tam dam 5w co to s nou spravi?
2. Na odvzdusnenie ste pouzili klasicku avid brzdovu kvapalinu?
3. IFP staci zatlacit dnu podla RS tabulky?
4. To speci vnutorne odvzdusnovanie ste ako robili? V RS videach maju na to taky speci pripravok ale v inych videach to ani nerobili.
Dakujem