Kategórie
Bike-techServis vidlíc, tlmičov a teleskopických sedloviek # údržba # vidlica # tlmič # oprava # poradenstvo # náhradné diely # technické otázky # servisovanie
mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31
savings RockShox Super Deluxe Ultimate Flight Attendant RC2T tlmič, 185x55 mm
709 €
savings
MOC 1 049 €
-9% RockShox SIDLuxe Ultimate RL 3P Standard tlmič pre Specialized Epic Evo, 190x45 mm
455 €
-9%
MOC 569 €
savings RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 65 mm
579 €
savings
MOC 909 €
Akcia -21% RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 62.5 mm
589 €
-21%
MOC 919 €
-30% RockShox Deluxe Ultimate RCT Trunnion tlmič, 205 x 60 mm, OEM
329 €
-30%
MOC 469 €
Akcia -14% FOX Float DPS Trunnion Remote Up Factory PTL SV EVOL tlmič, 165x45 mm
509 €
-14%
MOC 649 €
Akcia -31% RockShox Pike/Pike DJ Solo Air A1 servisný kit, 200 hod/1 rok
50,99 €
-31%
MOC 91,99 €
savings RockShox servisný kit pre vidlice Judy, 200 hodín/1 rok
16,99 €
savings
MOC 24,99 €
-19% RockShox Service Kit Basic pre tlmiče Monarch DebonAir AirCan (2015-2016)
11,39 €
-19%
MOC 24,99 €
savings RockShox servisný kit pre tlmiče DELUXE, 200 hod/1 rok
47,99 €
savings
MOC 83,99 €
Pokým sa jedná len o vzduchové tesnenia, určite by som neriešil Slovkolex ani keby bol tlmič v záruke. Za 6-8,- € + poštovné za tesnenia si to spravím bez menšieho problému aj sám. Horšie už je vymeniť olej natlakovaný z druhej strany dusíkom.
Teda ešte únik dusíka > tlaku, no tam je to utesnené dostatočne. Ja som mal v tom Floate v oleji vzduch, tlmič zo začiatku zdvihu kopal. Chcel som to riešiť reklamáciou, no pri čistení som vytiahol kolečko reboundu a ihlu na ktorú tlačí vytlačil tlak oleja a kolečko už naspäť nešlo. Takže reklamáciu by mi po tomto asi nik neuznal, tak sa teraz učím na vlastných chybách; zrepasovať si sám tlmič aj s výmenou oleja a odvzdušnením. Keď sa niečo v tlmiči pokazí, bude to jedine tesnenie a na tie sa ja tak záruka nevzťahuje. Toť môj pohľad na vec.
Suhlasim, ze vzduchovu komoru vyservisovat ide v domacich podmienkach, staci zverak.
A na tie tesnenia je naozaj zaruka iba 3 mesiace, beru to ako spotrebku...
A na vzduchovu komoru som ani zverak nepotreboval, stacilo to dobre chytit starou dusou aby sa nesmykal a bolo
No s výmenou tej komory to chápem, ale musí tam byť nejaký otvor na tlakovanie.... ? Alebo sa to rieši tlakovaním oleja pri plnení? To by bolo nepraktické. Teoreticky by sa tam mohlo dať niečo vymyslieť .... ? Šikovný strojár a ide sa
Čo sa týka otvárania vzduchovej komory nepotrebujem nič len ruky a podmienku aby som si ich pár minút predtým nekrémoval.
Tidli: to je blbe, vsetky nestandardy su naprd. Cloveku to len stazuje pripadne servisne zasahy. Co sa tyka servisov vsetkeho druhu (vidlice, orechy, tlmice) tiez vzdy cerpam z mtbr.com
edit: dali ste mi chrobaka do hlavy, idem este skusit pozriet co je pod tou bielou zatkou, prikladam foto
Takto to vyzerá u Floata. Rovnako to bude aj u Teba.
Tlak bude ok, tam kde som si dal robiť ventil ja, robil aj na Ransoma náhradný ventil do negatívky kde ide aj viac ako 300 Psi. Takže tohto by som sa nebál. Aj vo Floatovi bude pri dorazoch pekný tlak.
a novy vetil by sa tam mohol teoreticky iba nasrkrutkovat do povodneho zavitu a bolo by;)
a potom uz len vyriesit ako to rozumne otvorit ked je to natlakovane na 150 psi aby to nevybuchlo
Ten nylon vnútri bude slúžiť aj ako poistka pre blbcov čo sa bavia a nevedia čo robia. No a aj ako pečať pre servisy.
Tlaku som sa bál aj ja, ale zbytočne. Ja som šiel na to opačne. Vypustil som olej odvzdušňovacím červíkom vo vzduchovej komore ... postupne som len povoloval závit a olej pomaly vytlačilo von. Keď bol už tlmič prázdny (nešlo ho mco stlačiť pohyblivý piestik vo vnútri "nohy tlmiča" vysunul tlmič úplne) som pomaly začal povoľovať tohto červíka, vysoký tlak tam už nebol, no pustil by som sa teraz už rovno do toho červíka bez vylievania oleja. Pomaličky povolíš a dusík unikne bez problémov. Niet sa čoho báť.
edit: ak to nie je vidiet tak je to tam este vyhlbene.