Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Len netreba hlboko vŕtať, lebo bude fučať talas. :)
Zobraziť komentár 09.08.2016 - 00:06:09
01
Ahojte. Je tu niekto čo sa venuje vidlám suntour?
Zobraziť komentár 09.08.2016 - 07:50:47
00
A čo presne? :D
Zobraziť komentár 09.08.2016 - 10:34:15
00
Pridám sem poznatok, týkajúci sa servisu Reverba, trochu mi to zamotalo hlavu, kým som to rozsekol a pre budúcu referenciu to zverejňujem. Ide o to, že v čase, keď toto píšem, ohlásil Sram nové vydanie Reverb/Stealth, modelový rok 2017. Zvonku vyzerá takmer rovnako, ale v črevách sa kadečo zmenilo. Okrem iného obsahuje "new upgraded" IFP, teda internal Floating Piston. Je to súčiastka, ktorá podľa niektorých zdrojov mohla za mnohé problémy starších modelov, ako pokles pri sadnutí na sedlovku v hornej polohe a iné hriechy. Vyzerá takto: http://amzn.to/2aJW2Hk
No a čo je zaujímavé, tento nový IFP by mal byť (na rozdiel od ostatných dielov), spätne kompatibilný so staršími Reverbami. Tvrdí to oficiálne video tu: http://bit.ly/2aygLk3 a odporúča tento upgrade. Tak som sa vydal hľadať, či sa dá kúpiť. Podľa "sram spare parts pdf" katalógov sa nachádza v "service kite" označenom číslom 11.6818.022.020. To sa dá nájsť, napríklad na hibike.cz. ALE fór je v tom, ako sa ukázalo, že pod tým istým číslom sú service kity aj pre 2017, aj pre modely do 2016, hoci obsahujú až TRI odlišné verzie IFP. Najstaršia verzia IFP je hliníková, v kite ju nedostanete, len príslušných 6 krúžkov (4 glide rings a 2 o-rings) na výmenu. Potom je z roku 2015, ktorá obsahuje "new upgraded IFP", ktorý je z čierneho plastu a v kite dostanete aj samotný IFP aj 2 krúžky (o-rings, už žiadne glide). No a tá najnovšia pre rok 2017 je z jedného kusu modrého plastu, nadizajnovala to pre nich firma SKF, neobsahuje žiadne krúžky. Všetky tri možno vidieť v horeuvedenom oficiálnom videu od tohto času: http://bit.ly/2b4hJ79
No a stav vecí v čase, keď toto píšem je, že ak si niekde nájdete kit s "new upgraded IFP", dostanete len ten čierny plastový z 2015. Fungláč pre rok 2017, čo by mal byť ten zázrak, je momentálne dostupný len tu: http://amzn.to/2aJW2Hk Nestojí majlant, ale poštovné je skoro dvakrát toľko, takže v tejto chvíli asi skôr čakať.

Naposledy upravil Duroslav dňa 09.08.2016 - 22:30:52, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 09.08.2016 - 21:44:18
06
skoda ze pises teraz, ak by to pomohlo na 'sadanie' sedlovky, tak by som to kludne zobral. Teoreticky mam adresu v US kam to poslat, ae muselo by sa to objednat dnes maximalne zajtra rano. Osobne som sa skusil pustit do servisovania reverbu, ale zasekol som sa dost skoro kedze som ju nevedel rozobrat. Zvazujem tiez reklamaciu (sadanie a vola dopredu-dozadu) Mate niekto skusenosti ci toto zvacsa obchody vyreklamuju? (reverb som kupoval pred cca 21 mesiacmi)
Zobraziť komentár 09.08.2016 - 21:55:08
00
arrow_leftMobius147 napísal:
A čo presne? :D

Nefunguje uzamykanie a je potrebné naplniť oleje.
Zobraziť komentár 10.08.2016 - 09:06:35
00
Neviem ci ten link bol tuna, alebo v inej teme, ale da sa zohnat na Reverba od alternativneho vyrobcu lankove ovladanie namiesto hydrauliky. To len tak, na margo temy. S tym IFP si nemozem odpustit poznamku, ze nielen tu spravili soudruzi z NDR chybu.
Zobraziť komentár 10.08.2016 - 09:15:25
00
arrow_leftsekiller napísal:
... Mate niekto skusenosti ci toto zvacsa obchody vyreklamuju? (reverb som kupoval pred cca 21 mesiacmi)

podla toho, co som tu cital tak je dobre raz do roka urobit servis / vymenit tesnenia ak treba
napamatam sa, ze by niekto hoci aj rocnu teleskopku reklamoval (kvoli tebou spominanym problemom)
Zobraziť komentár 10.08.2016 - 10:47:08
00
Ito, jasné, že IFP je len jedna časť problému. Teda ak nejaký problém je. Na fórach keď debatujú o Reverbe, tak je to klasika - polovica nadáva, ako sa im všetko kazilo a polovica sa čuduje, že oni problém nikdy nemali. Ja som za necelé dva roky raz dofúkol vzduch a raz odvzdušnil remote, inak zatiaľ pokoj. Idem teraz urobiť preventívny repas, kým problémy nezačnú.
Zobraziť komentár 10.08.2016 - 10:51:59
01
KinDo, ja som kvoli podobnym veciam reklamoval cca rocnu Reverb u Canyonu a v pohode...
Zobraziť komentár 10.08.2016 - 11:40:43
01
Duroslav : aha, dost nejasne som to napisal. Myslel som to, ze pokaslali sealhead na Pike, IFP na Reverbe, tesnenie vo vzduchovej komore Reba/Pike/Revelation, atd. Proste klasicky rocksrot. Ale na druhej strane sa to da spravit a v zasade lacno a okrem tesnenia to vsetko ostatne funguje a dobre. Taky Fox evolution to je ine kafe :D. Alebo rozne starsie Talasy. Aj tak mi ale vrta v hlave, preco vobec maju problem s praskajucim mechom, ale zrejme kvoli zavzdusneniu. Marzocchi to ma/malo viac ako 11 rokov a nezaznamenal som, ze by s tym boli problemy...
Zobraziť komentár 10.08.2016 - 11:47:09
00
Story o IFP má zaujímavé pokračovanie.V predošlom príspevku som spomínal obchod hibike.cz. Trošku som si s nimi mailoval a vysvitlo, že majú aj sadu s tým najnovším modrým IFP. Takže kto má záujem, tu je: http://bit.ly/2aGz859
Keď poskrolujete dole, nájdete tam nad sebou dve sady s takmer identickým názvom Post A2 Stealth Full New IFP 2013-2016, ale na fotke hore vidno čierny a na dolnej fotke modrý IFP, ešte včera tam bola len čierna verzia, tak neviem, či je to náhoda, alebo to upravili na môj podnet.

Edit: modrý IFP je doma, idem to zmontovať, uvidíme, čo je to za zázrak.

Naposledy upravil Duroslav dňa 16.08.2016 - 11:29:48, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 10.08.2016 - 15:48:24
02
Hibike ma super servisne veci a ano, uz reagovali aj na moj podnet a menili veci aby boli jednoznacnejsie.
Zobraziť komentár 10.08.2016 - 16:48:19
00
Ahojte. Viete mi prosim poradit kde v BA by mi spolahlivo a rychlo vyservisovali vidlu RockShox Recon 335 Solo Air, 130mm (2008)? Funguje bez problemov, potrebujem len vymenit olej, prachovky a tesnenia. Diky vopred.
Zobraziť komentár 14.08.2016 - 17:16:05
00
Ahojte ... po viac ako týždni som sa neskutočne tešil na bajk a zasa sa nieco dodrbkalo ... isiel som asi len 5km a to cez mesto...nejako moc som ani neskákal a vzdy ked som isiel nieco skocit, tak som plne otvoril tlmic ...ale potom sa mi akoby zasekla ctd páčka a vytiekol mi celý olej z miesta kde je rebound a páčka. Jedná sa o tlmič Fox float evolution ctd, má najazdené asi 1600km. Čo s tým? Dať tlmič na repas/reklamáciu? Koľko by približne stál repas ked tak? Diky.
Zobraziť komentár 18.08.2016 - 12:20:03
00
keyboard_arrow_up