Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Treba skusit v Slovkolexe, ale pokial viem, Fox omedzil predaj ND len na autorizovane servisy (Mojo Suspension je importer Foxu pre UK) a Slovkolex myslim deklaruje niekde, ze ND su pre servis u nich (ale v praxi som od nich tesnenia na tlmic samostatne kupil).
Zobraziť komentár 02.07.2013 - 22:56:05
00
V cechach ich predava cyklosvec.cz ale v obchodnych podmienkach maju, ze produkty fox racing shox (a niektore dalsie) nie je mozne zasielat na Slovensko (WTF?).

Cele to je volake divne, na jednej strane Fox vyzaduje "prisnu pravidelnu udrzbu", maju online verejne pristupnu komplet dokumnetaciu ako co urobit s podrobnym popisom dielov ktore ti treba. A na strane druhej obmedzuju predaj ND?

No neviem, tu sa chlapik tvari ze diely dostat v kazdom vacsom bike shope v Australi:
http://www.youtube.com/watch?v=eh-sIrnC8xs

Skor mi to pride zase taka ta nasa slovenska klasika, a.k.a. rozpravky o specifickom slovenskom trhu a podobne.
Zobraziť komentár 02.07.2013 - 23:18:03
00
tesnenia riesim uz x rokov cez ebay. SLOVKOLEX a podobne zastupca Rock Shox a podobne psychiatricke ustavy v SR po skusenostiach obchadzam.
Zobraziť komentár 02.07.2013 - 23:45:03
03
Náhradné guferá a tesnenia do tlmiča nikdy nebol problém v Slovkolexe zohnať. Len si ich treba objednať. ;)

Problém je s ND = častí vidlíc/tlmičov. Kedysi mali písané, že diely do tlmičov nie sú na samostatný predaj. Vidlíc sa to zrejme netýkalo, no viem o ľuďoch, čo si chceli prerobiť vidlicu z Talas na Float a oni im samotné diely nechceli dať. Museli zaplatiť aj robotu. Toto mi príde od nich ako podraz, lebo nič takéto nemajú nikde prikázané. Ale tak keď ľudia chcú hromadne Float, prečo si na tom neprivyrobiť.

Čo sa týka toho zvuku tlmiča, nie je to závislé od BoostValvu (tlmenia) ale robí to hlavné tesnenie vzduchovej komory, ktoré má v nulovej polohe prepúšťaciu drážku do negatívnej komory. Táto drážka sa uzatvára pri stálčaní tlmiča (asi prvý 1-2mm zdvihu). Potom je už uzavretá a tlak v + komore narastá. Zvuk vydáva mazací olej (Fluid) ktorým sú namazané tesnenia a komora zvnútra. Keď je tesnenie za drážkou, už je tlmič ticho.
Takže tento zvuk nie je problémom, netýka sa tlmenia a tlmič nie je zavzdušnený. Zavzdušnený olej v tlmení má viacero sprievodných javov: zle fungujúci odskok/propedal, hlučný tlmič v celom priebehu zdvihu ...

;)
Zobraziť komentár 02.07.2013 - 23:50:36
00
... Zvuk vydáva mazací olej (Fluid) ktorým sú namazané tesnenia a komora zvnútra...

Z toho mi vyplýva, že kým tlmič "chľapčí", tak je dobre, v komore je dostatok mazacieho oleja ;) a netreba robiť pravidelnú údržbu :) .
Zobraziť komentár 03.07.2013 - 10:30:47
00
V podstate sa tak dá povedať. No ako hovorí klasik, lepšie je raz vidieť ako tisíc krát počuť. :)
Zobraziť komentár 04.07.2013 - 01:16:37
00
A pre majitelov 2012 Fox vidlic: po 1000km v lavej nohe ani kvapka oleja, co by vytiekla, znova som doplnal 10ml. Prava FIT noha OK, nameranych 29ml z 30.
Zobraziť komentár 04.07.2013 - 10:06:30
00
Kľudne do tej ľavej nalej aj 20ml, práveže by som odporúčal.

Inak narazil som už aj na také vidlice, ktoré boli očividne suché od výroby. Takže naozaj pozor na to!
Zobraziť komentár 04.07.2013 - 18:58:51
00
Miro, mas skusenost, kolko tam mozem naliat bez toho, aby som obmedzil max. zdvih? Lebo naliat mozem kolkokolvek...
Zobraziť komentár 04.07.2013 - 20:30:03
00
peterg toto nie su dobre spravy. uz od zaciatku sa mi nepaci chod mojej float34 CTD. milanov epicon mi prisiel viac smooth :D. Podla http://service.foxracingshox.com/consumers/index.htm do mojej 34ky ide 30ml do kazdej nohy. pozri si kolko ide tebe. myslite ze na vymenu oleja mozem pouzit tento : http://www.youtube.com/watch?v=eh-sIrnC8xs navod alebo na CTD bude nieco inac?
Zobraziť komentár 04.07.2013 - 20:45:57
00
No mazací olej je dobré preventívne kontrolovať pravidelne.

Peťo, najjednoduchšia kontrola koľko tam toho oleja vojde je taká, že naleješ dajme tomu 30ml a stlačíš vidlicu (bez vzduchu na doraz). Ak bude veľa, tak bude cítiť progresivitu aj bez vzduchu v komore, resp. nepôjde stlačiť.

Ten návod by mal bez problémov sedieť aj na CTD. Rozdiel je len v konštrukcií patróny.
Zobraziť komentár 04.07.2013 - 21:39:15
00
peterg toto nie su dobre spravy. uz od zaciatku sa mi nepaci chod mojej float34 CTD. ...

Uz som to niekde na fore pisal, ako novu treba kazdu Foxu od r. 2011 otvorit a skontrolovat mazaci olej. Vlastna skusenost a skusenost z MTBR fora.
... pozri si kolko ide tebe ...

To viem presne, 10ml a 30ml.
... Peťo, najjednoduchšia kontrola koľko tam toho oleja vojde je taká, že naleješ dajme tomu 30ml a stlačíš vidlicu (bez vzduchu na doraz). Ak bude veľa, tak bude cítiť progresivitu aj bez vzduchu v komore, resp. nepôjde stlačiť. ...

To mi je jasne, len som nechcel experimentovat a vypustat prebytocny olej ;) .
Zobraziť komentár 04.07.2013 - 23:11:52
00
zaujimalo by ma na co sluzia jednotlive cerviky na tlmici ?

Zdalo sa mi ze cervik v cervenom kruhu je trochu povoleny, tak som ho skusil dotiahnut, no zistil som ze pri jeho uplnom dotiahnuti nie je mozne otocit nastavovacim koleckom rebound-u..naopak pri jeho vacsom uvolneni nebolo pocut cvakanie pri nastavovani odskoku..

rovnako pri dotiahnuti cervika v modrom kruhu nebolo mozne otocit kolečkom rebound-u..
dakujem.

Prílohy:

DSCF3277.jpg
DSCF3277.jpg 197.17 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 18.08.2013 - 19:34:40
00
Jeden cervik (ako si dedukoval, tak u Teba ten v cervenom kolecku) sluzi na predpatie spruzinky, ktora tlaci na "klikaciu" aretacnu gulicku. Tym cervikom vies nastavit mieru aretacie (silu klikania). Do toho druheho by som nesahal, myslim, ze ten drzi rebound kolecko v pracovnej polohe (za zapich v oske) a po jeho uvolneni sa cele kolecko s oskou a excentrom na ovladanie ihly odskoku povysunie resp. da sa vybrat von, ale dnu ho bez rozmontovania tlmica uz nedas. Miro by mohol este potvrdit/upresnit.
Zobraziť komentár 18.08.2013 - 21:37:10
00
Nie miro ale mas pravdu. Ak si ich nevytiahol daj ich tak ako boli predtým. Ak si sa stym bavil a niektorý vyskrutkoval tak bez rozobratia to asi nespojazdnis. Pár strán dozadu som spravil to isté. :(
Zobraziť komentár 20.08.2013 - 09:19:22
00
keyboard_arrow_up