Lokalizácia
Formulár sa odosiela
a fotka č. 2 je kde ? elox na nohách je pekne drážkovaný alebo to vydržal ?
Zobraziť komentár 10.07.2014 - 16:14:19
00
elox som si vsimol az po nahodeni prispevku, ale nic strasne sa nestalo, len trosku svetlejsi na jednom mieste...na foto by to asi ani nebolo vidno...keby to bola kashima tak by to bolo asi dost horsie :)
Zobraziť komentár 10.07.2014 - 16:19:59
00
[quote=""]Vyuzijem temu aj ked ide o tlmic Scott Nude 2, ktory vyraba DT Swiss pre Scott. Dnes som bol po tyzdni na MTB biku a s hrozou som zistil ze tlmic je bez vzduchu. Vratil som sa domov a nafukal tlmic na 125 PSI. Odjazdil som na nom cca 70 km v terene (nieco cez 4 hod)....

Lakko, nakoľko sa ani technici z fóra nechytajú, tak skúsim malú radu. Ak si z Košíc odporúčim Ťa na predajňu Capricorn, kt. je officiálnym predajcom Scott. Sú tam celkom šikovní technici /Kamil/ a majú skúsenosti s týmito špecifickými tlmičmi. A pošepnem ti , že by mali mať jeden náhradný , kt. by Ti mohli namontovať do času repasu tvojho tlmiča... Tak skús , ale odomňa to nemáš.. No len dúfam , že sa teraz neposere ten môj a ja nebudem jazdiť lebo záložný bude u Teba...čau P.S.: cena repasu asi 75€...
Zobraziť komentár 10.07.2014 - 17:53:39
00
Máte tu v tom celkom hokej. Tak trochu vysvetlím. :)

FIT patróny sa v svojej podstate (R aj RC2) robili už odkedy sa vyrábajú 36 a 40 vidlice u Fox (asi od roku 2004/5). Len v roku 2010 prišiel marketingový ťah a začali ich označovať FIT (tie RC2) a zároveň sa R začali vyrábať už len ako open bath. V roku 2011 otočili celý systém RC2 a odvtedy sú už FIT len tak ako ich poznáme u 36 a 40 dnes.

Takže tamtá vidlica na obrázku od zoller-simona je FIT-R a teda platia tabuľky s 30ml do každej nohy a tých cca 100 ml je uzavretých vo FIT patróne.
Ešte by som skúsil pred skladaním stlačiť tú patrónu (FIT v pravej nohe) až na doraz a skúsil či nekladie prílišnú progresivitu a či nevydáva nejaké zvuky. Ak áno, treba ju zrepasovať.

Lovu zdar :D

Velice dobre vysvetlené ;) aj keď Šimon to už mal raz vysvetlené, ale zrejme ma nepočúval, že Šimon :D
Stačí málo a ľudia si hneď povedia waw niečo nové.
Lapierre ďakujeme Ti za tvoje príspevky ;)
Zobraziť komentár 10.07.2014 - 21:57:53
00
Tych, ktori radi experimentuju s alternativami originalnych olejov od FOXu by som sa chcel opytat aku maju skusenost, resp. co je pravdive na tom, ze:

FOX Suspension Fluid Red 10 WT = Fuchs Silkolene PRO RSF 10 WT

FOX Suspension Fluid Green 10 WT = Fuchs Silkolene FORK OIL MEDIUM SAE 10W/20

FOX Float Fluid - akykolvek synteticky prevodovy olej 80W-90, napr. Fuchs Silkolene COMP GEAR OIL SAE 80W-90

Red a Green od FOXu su vraj podla toho co pisu na roznych zahranicnych forach 100% identicke ako oleje od Fuchsu, len maju ine nalepky ... je to mozne?
Zobraziť komentár 11.07.2014 - 02:45:46
00
Lakko, nakoľko sa ani technici z fóra nechytajú, tak skúsim malú radu. Ak si z Košíc odporúčim Ťa na predajňu Capricorn, kt. je officiálnym predajcom Scott. Sú tam celkom šikovní technici /Kamil/ a majú skúsenosti s týmito špecifickými tlmičmi. A pošepnem ti , že by mali mať jeden náhradný , kt. by Ti mohli namontovať do času repasu tvojho tlmiča... Tak skús , ale odomňa to nemáš.. No len dúfam , že sa teraz neposere ten môj a ja nebudem jazdiť lebo záložný bude u Teba...čau P.S.: cena repasu asi 75€...

no z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že záručný servis určite nebude stáť 75 €...DT Nude tlmiče sú povestné únikom vzduchu, ale výmena tesnení tomu pomôže...alebo ho vymeniť za niečo funkčnejšie :D
Zobraziť komentár 11.07.2014 - 08:00:49
00
Dávam, ako som dostal...vychádzal som z info, čo mi dali na servise. Ak to bude menej pre lakka lepšie. V každom prípade ak nepozná iného servismana, tak by som sa obrátil na spomenutu predajňu... Nie som lobbysta, ale vlastne skúsenosti má presvedčili o serióznosti predajcu a servisu... Mám od nich 5 bikov a pohoda...
Zobraziť komentár 11.07.2014 - 08:47:10
00
Velice dobre vysvetlené ;) aj keď Šimon to už mal raz vysvetlené, ale zrejme ma nepočúval, že Šimon :D
Stačí málo a ľudia si hneď povedia waw niečo nové.
Lapierre ďakujeme Ti za tvoje príspevky ;)

dobre, súhlasím, ale keď mi to vravíš pri predaji, to je človek natešený ako malé decko a jedným uchom dnu druhým von. Každopádne už viem ako nato vďaka vlastnej skúsenosti, tak sa mi učí najlepšie :)
Zobraziť komentár 11.07.2014 - 11:39:52
00
dobre, súhlasím, ale keď mi to vravíš pri predaji, to je človek natešený ako malé decko a jedným uchom dnu druhým von. Každopádne už viem ako nato vďaka vlastnej skúsenosti, tak sa mi učí najlepšie :)

Presne som to aj chcel napísať :D ale v duchu si myslím načo to budem všetko vešať na nos .
verím že áno. ja tiež keď mám niečo nové a chcem to mať hneď na bicykli ;)

človek keď nevie má sa opýtať a na to je dobré aj takéto fórum, len by som bol rád keby ty čo chcú poradiť si boli vtom čo chcú napísať aj 100% istý no tak aspoň na 99% istý a nie plácať a plácať a zbytočne zavádzať :D nič zlom tých ktorých sa to dotklo. teória bokom, pomôžu skúsenosti a fakty ;)
Zobraziť komentár 11.07.2014 - 23:01:19
00
S Nude 2 som nepochodil nikde v Kosiciach. Poslal som ho do Ciech do servisu DT Swiss. Cca po dvoch tyzdnoch dotrazil spat. Menili na nom tesnenia. Cena aj s postovnym 58€. Capricorn samozrejma poznam aj ludi v nom (majitel je kamarat) ale pomoct mi nevedeli.
Zobraziť komentár 12.07.2014 - 07:32:53
00
Do "toho" sa nechce púšťať žiadnemu technikovi...Na Scott genius-e mam Equalizer 2 tlmič a čaká ma obdobná tortúra...len cena bude asi 80-90€...P:S. Predpokladám , že sa jednalo o POZÁRUČNÝ servis...Tú cenu ti ale celkom urobili 58€ - ja som mal info do 75€...Ja som posielal do Čiech Rock Shock Reverb platil som 60€!!!a to mi tí čuráci ju pootočili pri spätnej montáži o 90 stupňov, tak som im ju poslal na5 a keď mi prišla po ďaľšom týždni domov tak som zistil, že mi ju celú poškriabali od zveráku , včetne tej hlavnej matice...Toľko som asi nikdy nepitchoval ako vtedy...
Zobraziť komentár 12.07.2014 - 07:51:41
00
neviem ako je to teraz,
ale keď som mal ešte svoj (prvý) S génius, tak Scott si vyhradil, že do tlmičov nude nesmie nikto okrem originál servisu šiahať, v tej dobe ani Bottico (bol som tam osobne)
najprv šlo všetko do Nemecka a potom ak sa dobre pamätám... tak ešte niekde v Slovinsku bol autorizovaný servis, (ja som dostal náhradný tlmič tiež, kým prišiel môj komplet zoservisovaný, dokonca boli vymenené aj všetky nálepky v DE) nebolo to ale v Capricorne
prvý servis na mojom ma ešte len čaká ..... ale až v zime ...
Zobraziť komentár 12.07.2014 - 09:18:12
00
Cena ze servis NUDE II a Equalizer 2 je rovnaka. Servis small 800CZK a servis BIG 1290CZK. K tomu treba pripocitat material a postovne. Info tu: http://www.bottico.cz/web/modules/uzitecne/cenik_servisu_pruzeni_2014.pdf
Zobraziť komentár 12.07.2014 - 10:09:08
00
Presne tak, aj ja som ho mal do 2 tyzdnov, ked mas Ramon1 tolko bikov da sa naplanovat servis, nebude to ziadna tortura...
Zobraziť komentár 12.07.2014 - 22:11:20
00
Jasan , že máš pravdu...Ja to asi pošlem teraz , v auguste idem Gardovať a ako sa poznám zobudím sa týždeň pred odjazdom a bude neskoro...ďakujem rOsty aj Lakko za positive feedback. Moj Equalizer zatiaľ drží, no má 3500 km za sebou, zatiaľ bez poklesu tlakov v oboch komorách.
Zobraziť komentár 12.07.2014 - 22:24:04
00
keyboard_arrow_up