Je to asi normálne. Ako to celé sadlo som v tej spleti slov moc nepochopil....Skôr reagujem na vysunutie tej nejakej tyčky - To je pri TREKU normálne...Jedná sa o thru shaft. Trek to nejakú dobu používal na tlmičoch. Teraz už to na ich modeloch nenájdeš.
06.04.2025 - 14:41:39
00
Aha okej dik a ako tam pridam tokeny
06.04.2025 - 14:43:17
00
Ahojte, chcem sa spýtať či by ste mi nevedeli poradiť niekoho šikovného prípadne aj priamo nejaký dobrý servis na RS SID s Brainom rok 2014. Chcel by som ju spraviť na komplet nie len vymeniť olej v spodných nohách ale aj pozrieť v akom stave je zvnútra, púzda, tesnenia, patrona atď. Dikes
09.04.2025 - 13:12:28
00
branomelis mozno otazka najviac na Teba, kedze si tu o tej vidlici dost pisal, ale budem pripadne rad za tipy aj od inych majitelov - mam moznost kupit Mezzer Pro zo skrachovaneho lokalneho dedinskeho shopu za cca. 650€, t.j. nova nejazdena vidlica. Dobra kupa?
Pouzitie na trailove jazdenie, vidlica bude na 140 mm, aktualna 34ka co mam je celkovo pre mna malo tuha. Ma to len zakladnu GRIP patronu, takze bud to viem nafukat tak, ze to chodi dobre ale lieta cez zdvih, alebo naopak..a neviem ci ma zmysel investovat do novej patrony, ked okrem peknej hmotnosti mi ta vidlica ine neprinasa..
Dakujem za tipy, rady - Mezzeru som nakloneny, skor by som potreboval pocut nech to nekupujem aby som zbytocne neminal koruny :D
11.04.2025 - 11:29:14
00
gronkjear
Pri Mezzeri si daj hlavne pozor na dátum výroby. Oni sa nájdu na trhu uloženky ešte z roku 2019. Na tej vidlici robili hodne úprav a až posledné modely boli ako tak kvalitné - že to nemalo extrémnu vôľu v púzdrach a vnútri nič nehŕkalo. Inak je to špičková vidla s naozaj krásnou patrónou, ktorá pracuje v normálnych podmienkach super. Kamarát mal problém, že v zime akoby tuhla a nešiel správne odskok. Moja vidla to nerobila. Za mňa ale najväčší problém, ktorý Ti neviem garantovať či sa prejaví, alebo nie je praskanie v korunke. Dáš plné brzdy a hneď cvaknutie, postavíš bicykel v switchbacku na predné, hneď prasknutie. Preto som následne prešiel na Ohlins RXF 36 a po prechode na light éčko na FOX 38, ale vyslovene nie pokročilejší model, ale základný Performance s GRIP patrónou. To je za mňa absolútna TOP vidlica z toho všetkého čo mi prešlo rukami.
11.04.2025 - 11:44:25
12
Môžem potvrdiť čo píše branomelis ja som chcel pôvodne nový Lyrik. Braňo ma ešte s jedným kamarátom odhovoril, s tým že či potrebujem toľko €€ minúť. Poradili mi spomínanú Fox perfomance s GRIP patrónou. Braňo mi ju dokonca našiel ako som chcel vo zdvihu 150, kúpil, osadil nastavil a už len jazdím ???‍♂️? Za mňa top za tie €€ a môj štýl jazdy a ešte ostalo na iné upgrady a aj dovolenku. Jasné ak niekto vie ladiť bike a rád sa hrá s nastaveniami asi bude hľadať niečo iné ?‍♂️?
11.04.2025 - 12:01:04
10
Dakujem obom! :l: Takze radsej by ste sli do 36 Performance? Mal by som tu tiez jednu novu dostupnu za cca. 450€ :^) Je to 150 mm, ale pozeram ze oproti tomu Mezzeru v 140 mm je to skoro identicke v dlzke (554 vs. 561 mm).
Mne ta moja 34ka pride strasne linearna, neviem.. :sweat: Ono, malo "tocitok" mi ale tiez skor vyhovuje..

branomelis Mezzer je podla skatule vyroba 2022/6/30. Pripadne pozeram, ze chalani tam maju aj Mattoc vidlice, asi o 100€ lacnejsie, tie su 2023/3/10, len tam neviem ci by som si oproti Fox 34 v tej tuhosti nejako markantnejsie pomohol.. Cize ano, cela otazka je rovnaka ako vzdy - hodnota za peniaze je to jedine nad cim vaham :wasntme:
11.04.2025 - 12:14:57
01
tokeny do vidly si skusal dat ked pises ze ti preleti zdvihom
11.04.2025 - 12:18:42
00
Tak pocitovo je Mezzer vidlica bližšie k FOX38, cítiš tam poriadny klát. Rok 2022 by mohol byť už OK. Ja som mal mojú po reklamácii úplne novú 2023, mala len pár mesiacov. Ale to preskanie v korunke sa mi objavilo vlastne v prvej solídnej jazde v Straconke po asi 250km. Potom som ju dal preč s nejakým bicyklom a kúpil FOX38. Ja som vedel že tieto základné foxky sú fajn, ale až nedávno pri testovačke Slash+ so základnou Rhythmou som nejako tak začal uvažovať, že čo to bolo???...Vidlica krásne chodila citlivo, držala v strede ani na mojich zákerných cezpňových skokoch na placku žiadne dorazy. Ale je pravdou, že jazdil som to len v zime a jazdili sa len ľahké traily. Na ťažkých trailoch ako Jedľovina mám trochu sa mi zdá problém s odskokom. Mám ho hodne rýchly a keď sa ide pomaly v strmine cez skalné zuby tak bicykel sa má tendenciu hojdať dopredu-dozadu a chystať mi telo na OTB. Pri rýchlom traile je toto veľmi príjemné, ale pomalú techniku by to chcelo spomaliť na odskoku. A aj ten Mezzer chodil veľmi pekne a podobne. Ak to chceš na mechanický bike, tak tam je FOX38 sprostosť, lebo tá moja má 2500g, kdeťto Mezzer má 2060g v podobnom výkone. .....Len to praskanie kedy som ti vedel garantovať, že nezažiješ - to je fakt tak hnusný otravný efekt ???

Ešte správna poznámka čo píše Samalama...tokeny...ja v aktuálnej FOxke netuším koľko ich nechal pôvodný majiteľ. Ako starnem mi je akosi jedno čo mi dajú pod paprče.
11.04.2025 - 12:28:54
00
Samalama jo, ale mozno je to proste len subjektivny pocit, su to uz roky co som mal takto subtilnu vidlicu, s otvorenejsou kompresiou sa mi zda stale pri vhodnom tlaku vzhladom na citlivost vidlica strasne hlboko vo zdvihu..ale na druhej strane je tam len 130 mm airshaft aktualne :x

branomelis jasne, to praskanie v korunke si pamatam prave aj na Foxe, problem ktory sa riesil len vymenou vnutronych noh... :yawn: Na to moje vozenie (a somranie ze nevladzem) urcite staci aj lahsia vidlica, pri ako-takej obstojnej tuhosti v krute a opore vo zdvihu budem naozaj spokojny - prioritne sa jazdia len lokalne prirordne traily v okoli Osla, t.j. hrabanka, korene, strme veci, skocky spravidla mensie ale bez dopadov, flowtraily neexistuju :$
11.04.2025 - 12:36:26
00
Mezzer ma by default IRT vsak? To je dobra vecicka.
11.04.2025 - 12:38:52
00
Ano, ma to veru IRT.
11.04.2025 - 12:43:05
00
IRT má tuším verzia PRo, ale v cene 650 sa bavíme asi o verzii PRO. V tcýhto severských krajinách som videl nejaké trailíky. Má to na youtube tuším nejaký čech, čo tam kdesi žije a tam sú pekné traily. Také pekné hladké skaly, alebo lesíky, koreňovky. Tam sa dobrá vidlička uživí. Inak keď by si pozeral FOXku, tak tiež úplne nový kus. Model 2024 zhodený z bicykla. Prípadne možno ak by si našiel aktuálne modely 2025, ale tie sú tuším s patrónou GRIPX a to neviem porovnať. Hlavne aby si nekúpil foxku ešte ten predošlý model - odlišujú sa tvarom korunky.
11.04.2025 - 14:10:03
00
Ano, je to Mezzer PRO.
Fox 36 co som spominal ako alternativu je samozrejme taktiez nova, MY2024, uncut steerer. Je veru momentalne z coho pre mna vyberat.. :x

Veru, jazdenie velmi pekne, "bolí" akurat absencia vyslapovych trailov, co je ale teda samozrejme aj daňou za pekne prirodne prostredie.. Komunita ludi co jazdia viac nie je velka, alebo som ju zatial neobjavil, skor fici cestarina/gravel..a samozrejme nekonecny hiking :sun:
11.04.2025 - 14:54:24
01
caute toto je signal ze gufera uz potrebuju vymenit?

utrel som objavil sa znova (olej).. posledny servis bol 4,5 tisic km dozadu, len meneny olej a premazanie..vidla inak beha dobre..

je to ze velmi kriticka zalezitost alebo to este chvilku znese?

Prílohy:

20250413_165038.jpg
20250413_165038.jpg 173.92 KiB thumb_up0thumb_down

14.04.2025 - 13:20:20
00
keyboard_arrow_up