cez vikend znova - dost rychlo mi zacala piskat retaz, co bolo divne ale primazal som na vyjazde a siel dalej. po chvili znova piskot, na lahsich prevodoch rapkanie a uz sa mi aj akosi tazsie slapalo. napadlo ma vypnut brzdu.
po par preradeniach retaz prestala piskat - najazdil som este dalsich 60km do dalsieho mazania. a o dost lahsie sa mi zacalo slapat. radenie lepsie ako za nova.
tak som dosiel na vypnutej brzde - zapinal som len v rozbitejsich zjazdoch, potom uz ani to nie lebo to bolo otravne.
takze ak niekomu vydrzi mazanie podozrivo kratku, alebo mu rychlo odchadzaju retaze, prip. sa mu nedari nastavit radenie, odporucam vypnut najprv brzdu a povozit sa bez nej ci sa to nezlepsi.
pri probleme s brzdou tiez zle radi z najvacsieho pastorka na mensi.
budem ju musiet znova rozobrat a niecim napatlat (neviem cim) - na zimu novu prehadzovacku uz davat nebudem. na jar skusim kupit novu, kedze to par ludom pomohlo
Jo, tiez som to tam nevedel narvat, ked som to riesil min rok
Este by som mozno doporucil, trosku (nie moc) uvolnit tu skrutku na spojke.
mne sa do spojky voda nikdy nedostala, vzdy som to mal vnutri suche. ale mam uz dost volu v cape : ramienko - telo prehadzovacky mozno preto ta spojka blbne.
sram tam žiadnu taku kkooocinu nemá len silnu pružinu a poistku
staci ked tam teraz od nova streknem silikonovy sprej?
stačí aj hustejši silukom alebo daj dole krytku a strekni mazaním na reťaz, hoci čo aby to bolo cele obalene mazivom, skontroluj niekedy v auguste prípadne dostrekni a mas pokoj, mne šalterXT12 aj po 2 rokoch bezproblemovo, ked to otvorím je to stale ako nové.
inac hladal som vo fore ale nic nenasiel
existuje nieco ako checklist na udrzbu - viem ze to bude rozlicne podla jednotlivych dielov ... ale predsa - ma niekto nieco take? alebo je lepsie zalozit novu temu?
vydrzala mi cca 8 mesiacov, 7800 km, velka cast z toho jesenne a zimne blatove srajdy
Vdaka
Francisek Nemas tu spojku volnu ? Skus ju silnejsie utiahnut.