Nejde ti poplock alebo zamknutie vidly? Mnozstvo oleja nema nic spolocne s uzmykanim vidly. Tuto vidlu mam na svojom Sparku ale uzamykanie cez TwinLock. Skontroluj ci nemas uvolnene lanko v modrom kolecku (prava noha). Lanko sa moze sa uvolnit, alebo je zle nastavene a potom sa kolecko neotoci do takej polohy, ktora by uzamkla vidlu.
"Cervik" ktorym sa dotahuje lanko je pri odomknutej vidle v polohe 6 hodin (vid foto vyssie). Ak ma byt vidla zamknuta kolecko sa pootoci a cervik bude v polohe 9 hodin. Staci malo a vidla nezamkne. Skus dotiahnut lanko nastavovacou "srubou" na poplocku. Ja tam mam dve sruby, lebo ja zamkynam aj tlmic. Lanko potrebujes dotiahnut, cize tocit srubou proti smeru hodinovych ruciciek
skor bude nikde zaseknuta oska co sa otaca v sulku... alebo pruzinka.. treba zhodit kolecko modre a vysrobovat ho klucom... potom to prezriet a poskusat otacanie...
v sulku je len pruzina co vracia osku do polohy otvorenej a na konci osky je chlopna, ktora otvara a zatvara priechod oleja... to je cele vyssie rady Maju este kolecko gate, co je nastevenie tuhosti zatvorenia tej chlopne
ak je malo oleja vidlica pri zamknuti stale pruzi viac ci menej, podla hladiny
Mam Sidu, servisujem si ju uz roky sam a ked som ju kupoval som mal rovnaky problem. Je v tom háčik .
1. Uvolni lanko Poplocku na vidlici
2. Pootoč na vidlici uzamykanie o 2mm ručne do strany ako sa uzatvara, podrž a tak dotiahni (napnute lanko)na poplocku.
To znamena ze pri montazi lanka na uzamykanie nedotahuj lanko na poplocku len tym ze ho pretiahnes cez otvor ale rucne pootoc poplock o kusok-podrz a tak dotiahni.
P.S.-Nedostatok oleja tiez moze byt problem, znecistenie tiez a taktiez znecisteny olej alebo len drobna spina v oleji ktora sa ti zasekne na mieste kde sa uzatvara olejova patrona (staci precistit a uvolnit spinu a vsetko funguje).
Podla mojej skusenosti je to na Side bezny, ale lahko odstranitelny problem.
martinko a nema nahodou tvoja vidlica nastavenie flood gate? tzn. také koliesko hore na tom modrom uzamykaní. Nastavuje sa ním úroveň lockoutu, od silnejšieho po slabší.
Je normálne že táto vidlica trochu chodí aj keď je zamknutá. To je vlastnosť tohoto systému, čiže je to v poriadku, úplne tvrdá nebude nikdy. A to koliesko nastavenia flood gate nezaťahuj úplne na doraz ale nechaj tam možno štvrť otáčky vôlu.
Priatelia kúpil som si nové kolo.. Po uzmaknuti vidlice sa mi stále vidla hýbe hore dole.. Čím to je? Chcel by som aby bola tvrdá... RockShox SID Select RL Air#15×110mm Maxle Stealth / Tapered steerer / Lockout / Reb. Adj.#100mm trave.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ak je malo oleja vidlica pri zamknuti stale pruzi viac ci menej, podla hladiny
1. Uvolni lanko Poplocku na vidlici
2. Pootoč na vidlici uzamykanie o 2mm ručne do strany ako sa uzatvara, podrž a tak dotiahni (napnute lanko)na poplocku.
To znamena ze pri montazi lanka na uzamykanie nedotahuj lanko na poplocku len tym ze ho pretiahnes cez otvor ale rucne pootoc poplock o kusok-podrz a tak dotiahni.
P.S.-Nedostatok oleja tiez moze byt problem, znecistenie tiez a taktiez znecisteny olej alebo len drobna spina v oleji ktora sa ti zasekne na mieste kde sa uzatvara olejova patrona (staci precistit a uvolnit spinu a vsetko funguje).
Podla mojej skusenosti je to na Side bezny, ale lahko odstranitelny problem.