Lokalizácia
Formulár sa odosiela
nie všetko najdrahšie je vždy najlepšie :)

kúp silca a máš pokoj..ja som spokojný..400km a o reťazi ani neviem
Zobraziť komentár 18.09.2025 - 20:25:50
01
No neviem či mám chuť zase vyhodiť peniaze za kravinu som stoho trochu znechutený
Zobraziť komentár 18.09.2025 - 20:46:37
00
Ja som navoskoval tym tekutym ruzovym, ani som nedaval odmastovat retaz len tak ako bola nova som ocistil zvonka. Navoskoval a slo sa do talianska. Kym som sa znova dokopal to navoskovat dali sme tusim 1200km ?
Zobraziť komentár 18.09.2025 - 21:02:10
01
Ale predpokladám že v Taliansku si asi jazdil dole kopcom v bike parku ?
Zobraziť komentár 18.09.2025 - 21:06:09
00
Skus obyčajný vosk,parafín..ak si nedokonale očistil retaz a voskoval,tak to mastné je vo vosku...
Zobraziť komentár 18.09.2025 - 21:26:02
00
Ak si urcite dobre vycistil pred voskovanim, tak mozno si spravil chybu pri voskovani. Napr. nedostatocne zohriaty vosk a retaz, takze to nezatieklo kam malo. Dostatocne zohriat vosk, nechat dlhsie aj retaz vnutri nech sa prehreje, ponorenu pohrkat/pohybat... Mne sa minule stalo ze jedna z retazi zacala hucat uz okolo 200, pritom bezne davam 500+. Na skusanie ineho vosku sa vykasli. Inak ja som novu retaz preplachoval asi 3 krat v tech. benzine a potom 2 krat v IPA a az potom som voskoval (aj ked si presne nepametam, ale urcite nie len raz). Takze mozes skusit kupit retaz (lacnejsia polozka) a vyskusat lepsie prvotne vycistenie (ktore je najdolezitejsie).
Zobraziť komentár 18.09.2025 - 22:24:05
00
arrow_left-Pa3k- napísal:
Ak si urcite dobre vycistil pred voskovanim, tak mozno si spravil chybu pri voskovani. Napr. nedostatocne zohriaty vosk a retaz, takze to nezatieklo kam malo. Dostatocne zohriat vosk, nechat dlhsie aj retaz vnutri nech sa prehreje, ponorenu pohrkat/pohybat... Mne sa minule stalo ze jedna z retazi zacala hucat uz okolo 200, pritom bezne davam 500+. Na skusanie ineho vosku sa vykasli. Inak ja som novu retaz preplachoval asi 3 krat v tech. benzine a potom 2 krat v IPA a az potom som voskoval (aj ked si presne nepametam, ale urcite nie len raz). Takze mozes skusit kupit retaz (lacnejsia polozka) a vyskusat lepsie prvotne vycistenie (ktore je najdolezitejsie).

IPA používaš opakovane, alebo pri každom čistení v ipa dávaš úplne čistý? Stačí dať trošku IPA, či dávaš také množstvo aby reťaz bola úplne zaliata?
Zobraziť komentár 18.09.2025 - 22:40:44
00
dal som retaz do pohara zalial tech.benzinom nechal tam 10 minut sem tam hrkal a na konci som to hrkal uz ako mazoretka retaz bola cela ponorena
Zobraziť komentár 18.09.2025 - 22:53:08
00
Ja mam 3 nadoby s tech benzinom na tri osobitne kroky, v kazdom je retaz 15min + prehrkania a potom zas 2 nadoby s IPA. Najazd vklude cez 400km aj na mojom domacom parafine a dokvapkavani. Retaz drzi vyse 5kkm bez toho aby zapadla mierka s 50% opotrebenim.
Zobraziť komentár 19.09.2025 - 06:28:21
00
to s tým čistením prehanas, ale ak to mas tak zauzivane a si spokojny, tak je to v poriadku,Ja retaze ktore voskujem nečistím, nebyvaju spinave, a zvysky vosku sa rozpustia. Retaz pri voskovani v hrnci na lezato stocenu chvilu pretrepavam a tak ten vosk (ale aj zvysky a zbytky necistot) sa hybe a asi lepsie vyplni miesta , zatecie,Pouzivam obycajny parafin, preto neriesim velmi kolko vydrzi kupel, vosk..
Zobraziť komentár 19.09.2025 - 08:07:41
00
S cistenim, som staru retaz na MTB aj na cestaku opral v pracke, potom odmastim v benzine 2x (2 nadoby) potom nejaky cistic pred voskovanim, nasledne umyl saponatom, vysusil a navoskoval.
Na cestaku som najazdil cca 560km, uz ju bolo pocut ako keby sla nasucho. Udajne to nevadi, ale mne to liezlo na nervy, tak som prevoskoval.
Na Mtb mam cca 450km, este som nevoskoval.
Inac retaz pred dalsim voskovanim som iba utrel handrou od prachu a namocil do vosku.
Fakt je to pravda ze nepritahuje spinu, a iba prach ktory sa da zotriet. Keby som bol dosledny tak ju okupem v horucej vode.

Rychlospojky pouzivam opakovane, samozrejme vozim so sebou nahradnu. Uz davnejsie som roztrhol asi 3 retaze, ale nie v rychlospojke.
Zobraziť komentár 19.09.2025 - 08:49:17
00
arrow_leftjozkovicz napísal:
IPA používaš opakovane, alebo pri každom čistení v ipa dávaš úplne čistý? Stačí dať trošku IPA, či dávaš také množstvo aby reťaz bola úplne zaliata?

Mam dve nadoby, pracovnu a odkladaciu.IPA pouzivam opakovane ale prelievam tak, ze ten najvacsi bordel ostane v odkladacej nadobke na spodku. Raz za cas potom vylejem a idem nanovo.

Velke cistenie iba raz pri novych retaziach. Teraz odjazdenu retaz prejdem handrou, preplachnem trochu v tech.benzine, trochu v IPA a voskujem. 4 retaze naraz a tocim ich +/- po 500km(podla vyletov ako mi vychadza) bez ohladu nato ci su este tiche.
Zobraziť komentár 19.09.2025 - 09:02:43
01
Mne sa zdá, že nová reťaz aj napriek snahe o dôkladne odmastenie vydrží kratšie. Pri ďalších voskovaniach sa to zlepšuje....
Používal som "trojkúpeľ" obyčajný benzín, technický benzín, isopropylalkohol , aktuálne už len Mafrasol....
Zobraziť komentár 19.09.2025 - 09:08:28
01
toto je ten dalsi cistic co som uz na odmastenu retaz pred voskovanim pouzil: Silca Chain Stripper and Wax Prep 473
Zobraziť komentár 19.09.2025 - 09:29:33
00
keyboard_arrow_up