Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Vďaka za radu, to si poznačím aby som pri ďalšej výmene kúpil RT56. Mal som ešte jeden pár nových platničiek a po výmene vŕzganie prestalo tak ich nechám ešte "dožiť".
Zobraziť komentár 09.10.2024 - 08:49:01
00
arrow_leftaJoN napísal:
Pozri sa, pri stláčaní páky, či sa kotúč preklápa k pevnej doštičke.
Ak áno, skús nastaviť doštičku čo najbližšie ku kotúču.
Keď sú už doštičky zjazdené zošikma, tak ich môžeš aj vymeniť za nové.

Ako sa da nastavit vzdialenost dosticky ku kotucu? Na kotucovych brzdach to nie je napevno dane? Ci myslis potiahnutim lanka?
Zobraziť komentár 09.10.2024 - 09:25:49
00
Nechces to dat niekomu co sa do toho rozumie?Takto budes laborovat a vysledok ziadny.Alebo sa mozes nieco priucit na tychto brzdach.Princip pochopis ked sa v tom zacnes sprtat.
Zobraziť komentár 09.10.2024 - 10:07:47
00
arrow_lefttrial napísal:
Nechces to dat niekomu co sa do toho rozumie?Takto budes laborovat a vysledok ziadny.Alebo sa mozes nieco priucit na tychto brzdach.Princip pochopis ked sa v tom zacnes sprtat.

Ako pises, chcem sa tomu priucit. Do sveta kotucovych brzd som prisiel iba prednedavnom, dovtedy som si okrem odpruzenej vidlice vedel zoservisovat vsetko. So vsetkym som zacinal tak, ze som "laboroval", ale pred tym som sa na to vzdy teoreticky pripravil, podobne ako sa snazim teraz...
Zobraziť komentár 09.10.2024 - 14:03:10
00
Teoreticka priprava je mat cisty a nespaleny kotuc i platnicky. Dalej to, aby platnicky na kotuc dosadali co najrovnejsie, neboli na sikmo zjazdene, boli zatazovane po celej ploche rovnako a idealne aby dosadali na kotuc rovnako a s rovnakou silou z oboch stran kotuca.
Teraz uz staci len laborovat. Nie vsetko budes vediet na mechanikach nastavit ale to uz zavisi od konkretneho modelu ktory mas navody ako na to na konkretnom modely urcite najdes na internete. Oproti hydram sa ale musis o mechaniky viac starat aby brzdili bez zvukovych prejavov. Ked brzdis vela tak niektore mozes nastavovat i po kazdom vyjazde (ak to teda chces mat tiche). Aspon teda tak to bolo u mna s avid bb7 alebo bb5
Zobraziť komentár 09.10.2024 - 14:35:00
01
Vdialenosť kotúča od doštičiek sa dá nastaviť touto lacnou pomôckou. S vŕzganím to ale asi nemá nič spoločné. Skôr keď šuchajú.
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/brzdy/diely-a-adaptery/super-b-tb-br10-vymedzovacia-podlozka-medzi-platnicky-a-kotuc-p48964.html
Zobraziť komentár 09.10.2024 - 14:47:40
00

Naposledy upravil ifko dňa 09.10.2024 - 17:56:14, celkovo upravené 2 krát.

Zobraziť komentár 09.10.2024 - 17:52:55
00
Tak som to rozobral, dosticky trosku posuchal po jemnom brusnom papieri a nastavil vzdialenost ku kotucu akokolvek, nepomohlo. Prikladam foto, vobec sa mi nezdaju opotrebovane, ale posudit to neviem… Co vcul?

Prílohy:

IMG_6614.jpeg
IMG_6614.jpeg 183.36 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 09.10.2024 - 17:53:26
00
Ako prvé by som sa vyprdol na čistenie kotúčov rôznymi sprejmi. Kamoš to nedávno spravil na novom biku. Kotúčom to nepomohlo, platničky to nasali a jediné riešenie čo zabralo bola vymena za nové.

Jazdím už zopár rokov, ale kotúče vôbec neriešim. Pri umývaní streknem cyklostarom, oplachnem vodou a vybavené. Na aute ich nečistím tiež a slúžia tisíce km. Tak prečo na bicykli.
Zobraziť komentár 09.10.2024 - 18:04:20
01
Veru Kotuc cistim vynimocne ked nan omylom nieco kvapne.
A uz vobec nie ako niekto riedidlom alebo benzinom.To je konecna.
Na tvojom mieste tie mechaniky vymenim za mt200ky a mas za par eur solidne brzdy
Zobraziť komentár 09.10.2024 - 18:25:59
00
arrow_leftifko napísal:
Ako sa da nastavit vzdialenost dosticky ku kotucu? Na kotucovych brzdach to nie je napevno dane? Ci myslis potiahnutim lanka?

Je na to nastavovacia skrutka.
Keď potiahneš za lanko, hýbe sa ti jedna doštička alebo obidve?
Môžeš odfotiť tú brzdu z obidvoch strán?
Zobraziť komentár 09.10.2024 - 19:45:27
00
arrow_leftaJoN napísal:
Je na to nastavovacia skrutka.
Keď potiahneš za lanko, hýbe sa ti jedna doštička alebo obidve?
Môžeš odfotiť tú brzdu z obidvoch strán?

Tam je tlak len z jednej strany (lavej), cize iba jedna, druha strana je nehybna, resp. z pravej strany je matica, ktora tuto pravu dosticku priblizuje alebo oddaluje a tym sa nastavuje ich vzajomna vzdialenost.
Zobraziť komentár 09.10.2024 - 22:18:45
01
No a tú pravú je dobre mať nastavenú úplne čo najbližšie ku kotúču aby sa nepreklápal pri brzdení.
Zobraziť komentár 09.10.2024 - 22:41:13
00
Zdravím, mám asi rovnaký problém . Mám bike Kellys spider 70 a strašne mi vrzgaju brzdy ale akoby len keď už idem zastaviť...asi pred mesiacom som s tým bol v servise, že mi to vrzga tak si tam zapísal, že vymeniť platničky...dal som len zadne vymeniť lebo prednu dako extra ani nepouživam ani nevrzgala ale už začina aj tá...no a k veci že čo prešiel mesiac možno viac a znovu to brutalne vrzga a cítim, že už to aj slabšie brzdí že keď stlačím páčku naplno tak ani nezaflekujem...viete mi niekto poradiť čo by to mohlo byť ja som v tomto laik a každy mesiac platničky sa mi veru meniť nechce...:D ešte doplním...kamarát mi vravel, že ich treba zahriať že z kopca brzdiť...ale neviem či by to pomohlo...prečo dochodcom tie brzdy nevrzgaju oni určite tiež nezahrievajú :D
Zobraziť komentár 11.08.2025 - 17:41:36
00
Zrejme tam je unik oleja zo strmena.
Takto mozes menit platnicky fakt kazdy mesiac.
Ake su tam brzdy?
Zobraziť komentár 11.08.2025 - 19:42:20
00
keyboard_arrow_up