Lokalizácia
Formulár sa odosiela
... a uvolnenie na druhej.
Zobraziť komentár 11.08.2013 - 08:38:34
00
Hej moze, krivo nasadene koleso v rame alebo krivy ram :D

Ale najpravdepodobnejsi je ten vyplet. Zrejme staci len docentrovat rafik na stred osi naboja (v podstate ide o jemne dotihanutie vsetkych spicov na jednej strane).

Záleží od toho, čo sa považuje za náboj... Ak celá nába aj s kazetou, tak áno. Ak je to však len samotná nába (od príruby pre špice k prírube), tak nie. Voči stredu náby musí byť ráfik vyosený doprava (pri pohľade zhora alebo zozadu). Zvyčajne sa to najlepšie meria na profesionálnej centrovacej vidle.
Zobraziť komentár 11.08.2013 - 16:30:31
00
Dá sa to však vycentrovať aj priamo na bicykli voči osi súmernosti zadnej vidlice.
Zobraziť komentár 11.08.2013 - 18:12:49
00
Ahojte, dnes som si vsimol ze ma moje zadne koleso dost velku volu ktora sa prejavuje aj (niekedy) zvukovo ked s nim hybem dolava doprava, zacalo mi pukat do celeho ramu nieco na dnesnej jasne pravidelne 1x za otocku v zadnom naboji(niekedy viac, niekedy vobec ako keby spina v konuse) tak som ho pozrel ale je OK, konus som dosteloval ale oska(konus) ma na strane kazety stale XY volu, Z volu v ose nema ziadnu, ale ked velmi silno taham do bokov, tak je tam vola a chodi to ako keby s celym orechom. Mam pocit ze konusy su OK doladene ale ako keby cele ulozenie konusu v orechu je zle a cely orech sa lodzga v naboji, stalo sa to uz niekomu? Naboj je prakticky novy ma cca 1000km strednej zataze. Ak ano, pripadne co treba vymenit ?
Ked je vsetko zmontovane tak sa cely orech dost lodzga, neviem posudit ci to je chyba alebo ok, nemam s orechmy velke skusenosti. Dakujem
Naboj je Shimano XT M775
Zobraziť komentár 27.05.2017 - 00:39:53
00
Zhod kazetu a vymontuj osku z naboja. Potom skus rukou volu na orechu a ci ma hladky chod. Ak je uvolneny orech voci naboju, staci dotiahnut inbusom 8 alebo 10 a zase vsetko poskladat. Ak vola nie je, moze byt problem v poskodenych zapadkach vo vnutri orechu. To som ja nikdy nemusel riesit a vymienat, ale zihadlo 5 alebo Turbi by mali vediet, ci sa daju zohnat aj zapadky samostatne alebo len kupit novy cely orech.
Zobraziť komentár 27.05.2017 - 08:52:18
00
orech chodi hladko, ale hybe sa relativne dost voci naboju na moj vkus, nemam taky velky imbus momentalne, zozemiem a dam vediet ci pomohlo dotiahnut. Nemam pocit ze by na to mali vplyv zapadky.
Pride mi to ako keby protikus konusu v orechu (neviem ci ten protikus je pevnou sucastou alebo je to diel) je voci samotnemu habu uvolneny.
Zobraziť komentár 27.05.2017 - 20:33:12
00
Orech mam mat nejaku tu volu. Ked je velka, tak spod konusovej matice vo vnutri treba vybrat nastavovaciu podlozku (-ky) podla potreby. Ak sa hybe cele koleso, tak to moze byt tou fixacnou skrutkou na 10 imbus o ktorej pisal Jezis.
Zobraziť komentár 27.05.2017 - 22:23:21
00
V navode od shimana sa pise ze to je 14mm imbus, ale zasa vo videach vidim ze pouzivaju 10mm
Hovorime o suciastke c.8 vsak
http://www.sjscycles.com/Drawings/Shimano/Shimano_Deore_XT_FH-M775_Tech_Doc.pdf
Zobraziť komentár 28.05.2017 - 16:04:04
00
Ano, je to to c.8. Este som ju sice na ziadnom naboji povolenu nemal, ale teoreticka moznost tu je.
Zobraziť komentár 28.05.2017 - 20:38:42
00
Tiez sa mi to zda nepravdepodobne. Kazdopadne pozriem to a ked tak dotiahnem.
Ak ale nebude problem v tento casti tak ake je riesenie ? Cely novy naboj ? co som pozeral nahradne orechy tak zrovna lacne neboli. to uz rovno clovek kupi novy XT naboj + vypletanie kolesa, nie ?
Zobraziť komentár 28.05.2017 - 21:29:00
00
Ja by som to cele rozobral. Potom sa lahsie hlada zavada. Moze tam byt nieco vydrete, alebo rozpadnute...nikdy nevies. Inak nie je na skodu poprechadzat aj zahranicne stranky a skusat stastie tam :)

http://www.bikeradar.com/forums/viewtopic.php?t=12626240

Why Shimano Hubs must die ?!? FH-M775 HUBSOtvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Zobraziť komentár 29.05.2017 - 00:09:43
00
nechcem zakladat novu temu, ale vcera ked som sa vratil z vyjazdu tak som chytil bicykel za sedlo a z malej vysky som ho pustil na zem cca z 10cm pri prekladani a v zadnom kolese nieco tuklo, skusal som znova a zase ako nejaka vola.. neviem odkial to ide ale asi z naboja, ked som chytil koleso za pneu a kyval do stran, tak velmi nic sa nedialo, pri zvdvinuty od zeme a spusetni opat tuk.. osku mam pevnu a je dotiahnuta (skusal som) - niekdy som taky problem nemal preto neviem co s tym (bike je v zaruke, ale predajca cez celu SR preto chcem zistit napriv tu co to nieje len nieco lahke, ak nie musim poslat na reklam.) naboj novatec disc XD 12x142
ps: pri poslednych vyjazdoch som zaregistroval aj zvuk ktory som predtym nepocul, pri prejazde cez vacsiu nerovnost ako keby som dal "frcku" s prstom do spica -taky cink, a dost vyrazne sa to zacalo opakovat v poslednej dobe)
Diky
Zobraziť komentár 16.10.2017 - 07:36:53
00
čapy, ložiská, púzdra na tlmiči sú v poriadku? skús držať zadné koleso a potiahnuť sedlo smerom hore či tam nie je niekde vôľa. To cinkanie, neviem presne aký zvuk to je ale môže to robiť výplet, možno brzdové platničky o kotúč cinkaju
Zobraziť komentár 16.10.2017 - 09:12:16
00
ano zadna stavba je max v poriadku, kontroloval som to, skusim to prekontrolovat tym sposobom co popisujes.

To cinknutie ma ako prve napadlo ci to nieje vyplet, ze v zatazi spic zapruzi a v mieste krizenia to cinkne ale nerobilo mi to na zaciatku tak neviem.. tak isto neviem (musim odsledovat) ci mi to necinka aj ked mam jemne stalcene brzdy co by v tom pripade vylucovalo platnicku
Zobraziť komentár 16.10.2017 - 10:25:37
00
Tusim zihadlo by ti to tom Novatec naboji porozpraval. Daj koleso von a skus osku. Ak si to pravne pamatam, tak jemu sa to takto spravalo ked bola prasknuta a na tych novatecoch celkom rada praskala.
Zobraziť komentár 16.10.2017 - 10:45:51
00
keyboard_arrow_up