SHIMANO Deore FCM 523/10, 40/30/22 a na prav ej s prevodnikom sa mi vydral zavit od pedalu nebol dobre utiahnuty... prosím tento model už neviem najsť a potrebujem tam dať niečo aka je relevantna nahrada alebo co mi bude pasovť na tie stare ked kupim chcem len jednu stranu vymeniť ... ma niekto na predaj ? kjudne aj s oskou vymenim to cele ale neviem čo všetko mi tam bude pasovať ... nejaka rada menil to už niekto
Napríklad bmxové stredy majú takú rúrku, ktorá ide priamo medzi ložiská a tá zabraňuje tomu aby sa ložiská stiahli dovnútra. Majú to takto aj niektoré náboje na pevnú os.
Ale problém môže byť že tie kľuky majú uletenu toleranciu na priemere osky, má proste menší priemer, stiahnutím klik v axilanom smere sa tento problém odstrániť nedá... Lenže to sú všetko iba dohady keď to človek nemá v rukách...
urcite nie, zacalo to robit az po namontovani noveho stredu
jasne, to urobim, to bude zatial najlacnejsie riesenie, aj ked tie kluky mali po vyse 2 rokoch volu aj na tom povodnom strede...aj po dotiahnuti, ale az takto zle to tam urcite nesedelo. kazdopadne tam budem musiet pichnut aspon 0.5mm podlozku
vyhladovo by som ale najradsej presedlal na stvorhran, tam by som taketo konstrukcne nedokonalosti zrejme nemusel riesit, vymenil som ich v minulosti uz asi 4, na tom stvorhrane nema co nesediet... a to bola montaz vzdy na prvu supu a sluzili roky. resp ak HT, tak kombinovat uz len preverene komponenty
Takze nie je HT stred ako HT stred aj ked maju rovnake rozmery…
Tak skusenost bola… Mohla byt sice trosku casovo a financne menej narocna, ale vsak dobre
Dik
Ale problém môže byť že tie kľuky majú uletenu toleranciu na priemere osky, má proste menší priemer, stiahnutím klik v axilanom smere sa tento problém odstrániť nedá... Lenže to sú všetko iba dohady keď to človek nemá v rukách...
Áno, je to blbuvzdornejšie riešenie. Ale 40-60 Nm tiež nie je zrovna citlivé doťahovanie
Hmmm. lozisko je nalisované pevne v miske, ako sa môže opriet o osku? Skôr naopak - oska sa oprie o lozisko v radialnom smere. No a v mojom pripade to vymedzene v Shimano HT strede nebolo, lebo tam nebol ten vymedzovaci adapter 22mm, takze lava strana kluky mohla lietat hore dole +-1mm (preto to pukanie...)
Dal som tam ten povodny GXP stred, uz je to OK. Idealne by bolo este mat podlozku 0.5mm-1.0mm medzi klukou a stredom s vnutornym primerom 22mm, ale take ani neviem najst na nasich shopoch, takze mam tu BBB 0.5mm / 24mm, plni ucel aj tak, ale tiez ma prakticky +-1mm priestor na tych GXP klukach, co nie je idealne...