zdravim vsetkych mam taku otazocku ze : ked sa vypleta zadne koleso kde je naboj s rovnakymi priemermi tych ,, koliecok,, kde sa uchytavaju spice ci sa davaju na stranu od kotuca dlhsie spice a na stranu od kazety kratsie spice ? ak moste poradte
nad tym som uz rozmyslal ze by sa to tak dalo lenze neviem kolko este otacok mozem spravit na dotiahnutie od orecha aby som nepotrhal niple chcelo by to niaky vzorec na to ved ani servisaci to nemozu od oka tam tresknut nevies o niakom? na ivelo .cz je vzorec ale ked som to podla toho prepocital na vypletenom kolesi co je od vyrobcov tak to nevychadza
Ja to počítam nasledovne:metrom zmeriam vnútorný priemer ráfika
vydelím 2 a odčítam rozteč dier na prírubách náboja.
Pri 32 dierovom náboji pričítam 4mm,samozrejme pri zadnom náboji
sú na záberovej strane o 2 mm menšie.Zatiaľ mi to vždy vyšlo.
Ja to počítam nasledovne:metrom zmeriam vnútorný priemer ráfika
Je na to vzorec. Mam taku knihu doma, z roku 1988, alebo 89. Ak nezabudnem hodim to sem.
Ako píše Jezus... A ešte pridám, že keď sa mnohí tu prítomní useri nenaučili za roky drania nohavíc v škole slovenčinu, tak prečo si myslíš, že sa naučili spočítať cosínus alebo odmocninu?
Dobry den,chcel by som si sam vypliest koleso, pomocou tohot clanku http://www.ivelo.cz/servis-tipy-rady/domaci-servis-kol/vypletani-kol/
mam jednu otazku: na kolko krizeny by som to mal urobit? 3?4? bude to na EN/FR...
a kde sa maju tie spice krizit? mohli by ste mi to vysvetlit?
ten clanok je myslim na 3 krizenia...
Ahojte, kamarát prerazil dvojstenný ráfik a dal mi ho aby som mu kúpil nový ráfik a zaplietol to. Chcem použiť niple a špice zo starého kolesa len potrebujem poradiť čo, ktorý údaj na ráfiku znamená. Napr.
Ten poškodený čo mi dal má takéto údaje: 26x1,5/1 95 559x20
A takýto by som chcel kúpiť: 26/559x19
Vidím, že údaje mi sedia len neviem čo znamenajú Tá 26-tak mi je samozrejme jasná ale ostatné netuším.
Keby si mi namiesto toho posmievania radšej poradil ! Jedno koleso som už vyplietol hned na prvý krát a po miernom docentrovaní tam nebola žiadna osmička ani vajce. Len vtedy som menil ráfik za nový, ale úplne rovnaký - bol to úplne obyčajný jednostenný ráfik.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Je na to vzorec. Mam taku knihu doma, z roku 1988, alebo 89. Ak nezabudnem hodim to sem.
http://sheldonbrown.com/wheelbuild.html
calculators:
http://www.dtswiss.com/SpokesCalc/Calculator.aspx
http://sheldonbrown.com/wheelbuild.html#length
mam jednu otazku: na kolko krizeny by som to mal urobit? 3?4? bude to na EN/FR...
a kde sa maju tie spice krizit? mohli by ste mi to vysvetlit?
ten clanok je myslim na 3 krizenia...
Ten poškodený čo mi dal má takéto údaje: 26x1,5/1 95 559x20
A takýto by som chcel kúpiť: 26/559x19
Vidím, že údaje mi sedia len neviem čo znamenajú
a ty ides vypletat koleso a ani nevies, co to znamena, v pohode
Ten rozmer 559 mm je vonkajší alebo vnútorný priemer ráfika ?
pitch circle diameter 61.5mm
flange width 70.6mm
center to flange right/left 35.3/35.3mm
36 dier
ERD 582
otazka ake spice by ste tam dali a 4 nasobne krizenie alebo moze byt aj 3?
https://www.mtbiker.sk/shop/kolesa-a-rafiky/naboje/fixie/novatec-fixie-predny-naboj-strieborny-36-dier-9347.html
ak má od stredu náboja po obe príruby rovnakú vzdialenosť....
možno by stačilo aj dvojnásobné kríženie