Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Kde mas na biku taku sparu, kde by sa mohlo diat tebou popisovane?

Vsade. Packy, retaz, radenie, prehadzovacka, nedobre tesniace loziska,....
Zobraziť komentár 13.11.2013 - 12:27:10
00
To si teraz robis srandu, ze?
Podla tejto tvojej teorie by bolo napr. auto po zime na odpis.
Zobraziť komentár 13.11.2013 - 12:52:25
00
Nie je na odpis, ale poriadne tým trpí. A u auta sa počíta s pobytom vonku, tak by konštruktér mal toto zohľadniť.
Zobraziť komentár 13.11.2013 - 13:10:15
00
Lenze v rovnakej miere to predsa plati aj o biku - predpoklada sa cinnost vonku a konstrukcne ma byt vyrieseny tak, aby sa nikde nehromadila voda, lebo to neprospieva funkcii bez ohladu na to, ci sa jedna o teploty nad nulou alebo pod nulou.
A co sa tyka objemovej roztaznosti vody pri zmene na lad, tak ta predstavuje problem najma v poreznych materialoch.
V kazdom pripade tu riesime poriadne hovadiny, treba jazdit aj v zime a nic nezazimovavat. :-)
Zobraziť komentár 13.11.2013 - 13:43:44
02
NJ, lenze vyzrazat sa vlhkost dokaze aj tam, kde by sa normalnym pouzivanim v dazdi a blate voda nikdy nedostala. A veru, aj u aut to obcas zrobi problem. Aj ked castejsie elektricky ako mechanicky ;)
Zobraziť komentár 13.11.2013 - 14:55:28
00
V kazdom pripade tu riesime poriadne hovadiny, treba jazdit aj v zime a nic nezazimovavat.

Súhlasím.
Na druhej strane si uvedomme, že voda a mráz trhajú skaly...
Tak potom "načatý" lak auta/bajku voda a mráz ľahko dokončia.
Zobraziť komentár 13.11.2013 - 16:10:04
00
S dorazom na slovo "nacaty".
Zobraziť komentár 13.11.2013 - 16:16:39
00
Moj Canyon ma nastastie cely ram eloxovany miesto laku takze v tomto smere som v pohode :D
Zobraziť komentár 13.11.2013 - 16:25:12
00
Ake zazimovanie ? Bicykluje sa cely rok. V zime sice menej, ale ked v Malych Karpatoch nie su podmienky na bezkovanie, cesty su suche, nemrzne, je okolo nuly alebo trochu viac, aspon na chvilu treba cez vikend vyrazit, takze bicykel musi byt cely rok v pohotovosti. Ja mam bicykle cely rok v izbe, vidim na ne z postele, aby som mohol pokojne spat, cely rok su oprete a nerobim ziadne zazimovanie. Na balkon by som ich nedaval, tam by mohli zhrdzaviet.
Zobraziť komentár 14.11.2013 - 16:45:03
00
Mas ocelak?
Zobraziť komentár 14.11.2013 - 16:58:04
00
To si teraz robis srandu, ze?
Podla tejto tvojej teorie by bolo napr. auto po zime na odpis.

Ked tvoj bike najazdi bez udrzby 150 tisic km priemernou rychlostou cez 50km/h, tak potom mozeme porovnavat zivotnost komponentov medzi autom a bicyklom.
A mozeme zrusit cele toto forum, kde sa bavime o meneni retiazok po 700km, generalke vidlice po 100 hodinach a plastoch, co sa zderu 3x za sezonu.
Zobraziť komentár 15.11.2013 - 08:27:50
00
Neriesime zivostnost komponentov v zavislosti od prevadzky, ale destrukcny vplyv rozmrzania a zamrzania vody v sparach.
Zobraziť komentár 15.11.2013 - 09:00:25
00
Ved jasne, ale tvrdit, ze medzi tym nie je priama umera je IMHO hoooodne odvazne.
Zobraziť komentár 15.11.2013 - 09:05:09
00
Nemyslim. V principe bike stojaci na balkone absolvuje rovnaky pocet rozmrzacich/zamrzacich cyklov ako auto stojace na parkovisku. Jazdiace auto ich v zime absolvuje omnoho viac. Ale priama umera to urcite nie je.
Zobraziť komentár 15.11.2013 - 09:14:29
00
Tiež by som sa chcel skúsených opýtať ako je to s nízkymi teplotami a bicyklom. Doteraz som mal bicykel cez zimu normálne v garáži, ale zajtra dostanem na narodeniny nový bicykel, a hydraulika v brzách a podobne sú pre mňa premiéra. Nechcem niečo pokaziť ešte pred tým ako na ňom prejdem prvé kilometre tak sa obraciam na vás, ktorí už majú s takýmito bicyklami skúsenosť. Keďže je celkom nový zrieknem sa jazdy a túto sezónu ukončím na starom biku, čiže umývať ho a podobne je zbytočné. Ja by som ho zavesil za rám na stenu, ale teploty by mohli klesnúť v najväčších mrazoch asi tesne okolo nuly. Mne je ľúto vystavovať ho takým teplotám ale nemám veľmi inú možnosť. Môže mu to podľa vás uškodiť, viete mi poradiť niečo na čo som zabudol, resp. čo mám urobiť pred uložením ho na zimný spánok? Je tam hlinikový rám, vidlica rock shox XC28, no strach mám najmä z tých hydrauických bŕzd. Dopredu ďakujem za váš čas a vaše rady!:)
Zobraziť komentár 24.11.2013 - 16:39:09
00
keyboard_arrow_up