No, ja mám trocha väčšie skúseností - vďaka veku. Bicyklovanie je - veľmi málo efektívne. To že sú borci z Tour ako vyžle je dané tím, že sú denne hodiny na bicykli.
Toto je prepac ale uplna hlupost. Ked si pozriem kolko kCal som spalil po treningu, tak si neviem predstavit iny sport co by bol schopny za tyzden spalit podobne mnozstvo kalorii.
Efektívnejšie je behanie ( aj rýchla chôdza s palicami ) plávanie ap.
Behanie nie je efektivnejsie, spalis s nim viac kalorii za kratsi cas, lebo netrenovany jedinec nie je schopny v podstate
bezat pri tepe, ktory by bol pod AP dlhodobo, pricom na
bicykli sa vacsinou iba vozi v kludovom tepe, lebo v nohach nema silu. To znamena, ze odbehne 15m, lebo viac nevladze co je super je to dvakrat viac ako 15m na bicykli, ale aj netrenovany jedinec je schopny bicyklovat na AP kludne aj dve hodiny, kde spali 4 krat tolko co pri tom behu. Ked sa chceme rozpravat o mierne trenovanom jedincovi, tak za hodinku intervaloveho
treningu spalim priblizne 1000-1200kCal, co je porovnatelne mnozstvo s behom.
Takže ak by som chcel chudnúť a bol som v pracovnom procese, tak bicykeľ až niekde na chvoste. Najlepšie zo všetkého sú v zime bežky ( 78% svalových skupín zapojených ) Na hodinu behu ( rýchle chôdze ) je treba DVE hodiny bicyklovať !!! A mať tehličky + ramená z
biku je takmer nemožné. Aktivity majú byť vyvážené. Celoročný obyvatel IBA biku je .... trocha obmedzený.
Pokial clovek nema ciele dosiahnut nejaku uroven trenovanosti na bicykli, ale ide mu o vseobecnu formu a zdravie, tak je najlepsie kombinovat sporty. Pokial mu ide ale o bicyklovanie, tak je zas nezmysel mat tehlicky a ramena, ked nie som sprinter. Co je ale zaujimave, tak vacsinou po treningu zameranom na sprinty citim najviac prave ramena a brucho, je to z casti sposobene aj tym, ako si naznacil, ze na bicykli clovek brucho pouziva na stabilizaciu (ako vsade v beznom zivote) a nie na zdvyhanie vahy, tak logicky z toho nebude mat tehlicky. Tehlicky ako take su uplna hlupost vseobecne to clovek nikde nevyuzije, je to cisto iba esteticka zalezitost a strasne sa to zvykne hypovat v poslednom case, lebo mlade dievcata chudnu na kost, lebo teta v casopise a chlapi maju zasa tehlicky lebo si s tym meraju povacsinou kto ma vacsi.