Jazdim na MTB od juna tohto roku, mam najazdenych iba nieco vyse 1500km, snazim sa tri krat do tyzdna v priemere tri hodiny odjazdit (teraz na jesen menej), ale k veci:
Moj tep v klude ma hodnotu od 45 do 50, maximum podla sporttesera 195, ale vacsinou sa snazim nad 185 nechodit. Priemernu TF mi vypocita 145-150 po kazdom vyjazde. Vaha 100kg, vek 26.
Myslite, ze su to normalne hodnoty? Najmä ten pulz v pokoji sa mj zda az prilis nizky, kedze niesom top sportovec.
Aké hodnoty TF mate vy?
Dakujem za odpovede.
Na vyjazdoch mam priemerny tep stale okolo 170, ale uz nefucim ako lokomotiva. Posun nastal aj pri slapani zo sedla - predtym som vydrzala len par sekund, lebo som to nedokazala udychat, teraz si musim sadnut nazad preto, lebo ma palia stehna
EDIT: Asi za tym zlepsenim bude aj doplnanie zeleza... bola som na kontrole na hematologii a uz som len na udrziavacej davke. Hemoglobin v norme a ferritin sa z 4 vyskrabal na 53 (10 - 291).
podla toho co tu pises ta podozrievam na typ co vydrzi na zavode s celom prvych 500m - potom jazyk omotany v naboji a prekvapeny co sa kur*a deje na piatom kilometri v kopci ked nevladze a vsetci ho predbiehaju...
podľa toto sa riadim ja a je to aj presnejšie. Inač tu sa dozieš vela.
http://www.icycling.szm.com/clanok1.html
... mám ale obavy, že sú tu aj bikeri, ktorí vstanú tiež 4:30 a o 6:00 stoja pri páse, kde prestoja celý deň a majú toho dosť. Niekto im stojí celý deň za chrbtom a kontroluje či nerobia pomaly. Ideálne v 30+ teplote na dielni. Možno by si mal vyskúšať manuálnu prácu. A vzhľadom na Tvoje vzdelanie by si mohol vyberať primeraný slovník.
Ale nemyslím, že to je dostatočný dôvod, aby som kvôli tomu niekoho urážal.
18:25 let naspat, 19:45 druha faza treningu, len lahkych 100 km, 2500 vyskovych. 23:30 vecera, sex, a spat.
Takze - da sa, staci chciet.
Ja som také "vecičky", aj drahé značkové testoval a vždy boli ich výsledky uletené.
min pulz 34 ( v noci)
maximalny 232 ( na pretekoch - uvodna cast)