konecne nejaka zaujimava konzerzacia:)
Nechcem to pisat vedecky pretoze niesom vedec a tato otazka sa neda napisat jednoducho
krebsov inac cyklus kyseliny citronovej je centralna metabolicka draha do ktorej su dodavane rozne metabolity pochadajuce z premeny sacharidov,aminokyselin a tukov na energiu.Tieto zakladne ziviny prislusnymi traviacimi procesmi su rozlozene na dalsie molekuly ktore su dopravene k bunkam.Je to zlozity proces.Premena ATP na ADP a spat na ATP.Glykogen na glukozu (palivo).Prebieha v mitochondriach,vyzaduje prisun O2 a nefunguje pri anaerobnych podmienkach!
Katabolizmus je ked organizmus stiepy molekuly na mensie castice na uvolnenie energie
Anabolizmus vyuzivanie latok na vystavbove funkcie
Draslik spolu so sodíkom udržiava rovnováhu tekutín a elektrolytov a zdravý krvný tlak. Má vplyv na srdcový rytmus. Nevyhnutný na prenos všetkých nervových vzruchov.
V kulturistike sme pouzivali sodikovo draslikovu pumpu v predsutaznej faze.Islo o to ze 5 dni pred sutazou zacinas prijimat sol v kazdom jedle cca 1 lyzicku a pijes vela vody aby sa ti dostalo co najviac vody pod kozu.Dva dni pred sutazou prestavas pit do tela davas kardilan cize draslik ktory ti stiahne vodu v podkozia do svalu.Pijes len 1-2l vody denne a to aj vo forme urologickych cajov a kyvy.Potom sval na podiu vyzera husty super tvrdy a vyseparovany.Je to super ale musis byt uplne s minimalnym mnozstvom podkozneho tuku.
Jasne poznam vsetky esencialne aminokyseliny valin, leucin , isoleucin,taurin,tryptofan,metionin,arginin,hystidin,lysin,phenylalanin,threonin
Bielkoviny sa musia nastiepit na mensie castice aby ich telo mohlo vyuit na vystavbove vlastnosti bielkovina-albumony,peptony,peptidy a aminokyseliny
Musim koncit tak sa maj.
Giro som rad ze si mi poradil ohladne toho na co som sa pytal.
Rad sa priucim nieco nove, pretoze rad naslucham a ucim sa.
Nemyslim si ze moje slova nemaju hlavu a patu.Mne sa lespie ropzprava nez pise