Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Marian, ale ved vies, ze ja casto robim ci upravujem veci inak, ako vyrobca povodne myslel (a spravidla k lepsiemu). :)
No ano, ale moj kavovar ma saturovanu hlavu, tak preto len 15 min.
Zobraziť komentár 13.01.2023 - 23:19:31
00
Pls vysvetli. Netusim co je saturovana hlava. Dik
Zobraziť komentár 13.01.2023 - 23:21:41
00
Jednoducho povedane, hlava zaplavena vodou. Offset medzi bojlerom a hlavou je len 3 °C (u hlav E61 15 - 20°C, podla konstrukcie), takze sa rychlo nahrievaju a su teplotne velmi stabilne (prave kvoli malemu rozdielu teplot medzi skutocnou teplotou vody v bojleri a zelanou teplotou vody v hlave (tzv. offset)). Je to zrozumitelne?

Edit: Alebo inak povedane (zjednodusene), hlava je priamo sucastou bojlera v danom pripade.
Zobraziť komentár 13.01.2023 - 23:32:41
00
Nj dik. Takyto tuning uz je mimo moju ligu 😏
Zobraziť komentár 13.01.2023 - 23:50:18
00
Hahaha, to nie je tuning, to som tak uz kupil. :D
Zobraziť komentár 13.01.2023 - 23:57:48
00
Ahaaa, ok tak o to lepsie.
Zobraziť komentár 14.01.2023 - 00:00:33
00
Tumáš jednoduchý senzor [url]
https://a.aliexpress.com/_mO4VHBy[/url]
Nájdi niekoho, kto ti to zapojí, a bude ti svietit ledka ked klesne hladina pod senzor.
Zobraziť komentár 14.01.2023 - 00:03:10
02
arrow_leftwarloo93 napísal:
Tumáš jednoduchý senzor [url]
https://a.aliexpress.com/_mO4VHBy[/url]
Nájdi niekoho, kto ti to zapojí, a bude ti svietit ledka ked klesne hladina pod senzor.

Su 2 problemy, ktore treba riesit:
1/ Tieto senzory vyzaduju napajanie. Idealne je, ak je zdroj vlozeny do masiny a zapina sa spolu s nou. Odpada dalsi trciaci kabel.
2/ Kapacitny snimac je treba umiestnit tesne ku nadrzku. Potom vznika problem, ked chces tu nadrzku vybrat (zo snimaca ide kabel). Su 2 dobre riesenia:
a/ Ak je snimac prilepeny, je vhodna taka verzia snimaca, kedy sa snimac zasuva do sanok (drziaku), a na nadrzku sa prilepi len ten drziak/sanky. Potom sa snimac jednoducho vytiahne zo sanok pri vyberani nadrzky zo stroja a zostane vysiet na svojom kabliku. (Pouzil som u Bezzera Unica). Linknuty snimac to neumoznuje.
b/ Este lepsia je, ak sa spravi nezavisly drziak snimaca tesne pri nadrzke a na nom je snimac upevneny trvalo. Potom sa nadrzka da vytiahnut bez obmedzenia. Vyzaduje to viac miesta okolo nadrzky a nemagneticky a nekovovy material drziaka (!!!). Tak som to realizoval u Quick Mill a Studio.
V zasade nejde o celkom jednoduchy zasah do stroja, aj ked z isteho nadhladu vlastne o nic komplikovane nejde. :)
Zobraziť komentár 14.01.2023 - 00:19:25
01
No znie to dost komplikovane na moje schopnosti. Nadrzku velmi nevyberam, lejem tam vodu priamo z flase. Ale raz za cas ju treba isto umyt.
Zobraziť komentár 14.01.2023 - 00:37:48
00
arrow_leftpeterg napísal:
b/ Este lepsia je, ak sa spravi nezavisly drziak snimaca tesne pri nadrzke a na nom je snimac upevneny trvalo. Potom sa nadrzka da vytiahnut bez obmedzenia. Vyzaduje to viac miesta okolo nadrzky a nemagneticky a nekovovy material drziaka (!!!)

Miesto tam má podla fotky, len treba tam spravit nemagnetický, nekovovy držiak a zvyšok je už hračka :)
Zobraziť komentár 14.01.2023 - 01:05:33
00
arrow_leftscarinko napísal:
Tak to mat isto nebudem, prave preto neriesim taketo kktiny ako riesite vy niektori. Ja riesim pre mna podstatne veci, pre teba mozu byt nepodstatne ale ako ta citam tak ty mas vsetko v <> resp tak to tu prezentujes ?

Rasto to hra na punkera, ale on sa tiez stara. Inak mne voda este nikdy "nedosla". Teda dosla len v prvych mesiacoch. Zauzival som si, po odpozorovani mnozstva kav, v sobotu rano doplnim vodu a precistim kavovar kym sa nahreje. Touto pravidelnostou tomu predchadzam na 100%.
Zobraziť komentár 14.01.2023 - 07:49:46
00
Ja mam pocit ze ECM nejak vela vody pusta cez OPV ventil do odpadu. Nemal som na Silvinke taku spotrebu ako na ECM a nemam pocit ze pijem viac kavy len vodu tam lejem nejak casto.
Zobraziť komentár 14.01.2023 - 10:45:20
00
Treba zapojit vystup z opv ventilu pred pumpou.
Zobraziť komentár 14.01.2023 - 14:49:12
00
Tak to aj je spravene, vid silikonovu hadicu...keby nie, scarinko, tak by ti stale tiekla voda z vypuste hlavy
cdn11.bigcommerce.com
Zobraziť komentár 14.01.2023 - 17:41:48
00
Tomuto ja celkom nerozumiem ale teda vylievam nepomerne viac vody z odpadu ako pri silvinke.
Zobraziť komentár 14.01.2023 - 17:58:07
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a regenerácia / Energia)
keyboard_arrow_up