Lokalizácia
Formulár sa odosiela
To nebol. :) ale zopar zavislakov v okoli bolo velmi vdacnych.
Zobraziť komentár 06.09.2023 - 11:12:59
01
Verim, tiez by som bol medzi nimi.
Zobraziť komentár 06.09.2023 - 12:38:30
00
arrow_leftpeterg napísal:
Koľko máš dovolenkových setupov a podľa čoho vyberáš, ktorý si vezmeš?

4 ak nepočítam ECM Puristu . Pi*copresso , Flair, Cafflano kompresso, nanopresso … dnes v službe tuningujem úvodnými pressičkami . ⬇️

Prílohy:

IMG_5909.jpeg
IMG_5909.jpeg 270.79 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 06.09.2023 - 18:57:14
00
Ta pidivaha je perfektna, na cestovne espresska ako stvorena, za par koruniek, odporucam. Ramon, diky za tip na to Nanopresso.
Zobraziť komentár 06.09.2023 - 19:15:12
00
Nanopresso odporúčam pre ľudí, ktorí si nevedia namliet dobrým mlyncom kávu a postači im aj už komerčne predmleta a v gramazi do 8 gramov . Pre nás mocných kavopiččov jednoznačne k dobrému mlyncu toto piččopresso .
Zobraziť komentár 06.09.2023 - 19:19:29
00
arrow_leftmilos2 napísal:
Ked sme pri tych kavach ... viete mi poradit nejaku dobru tmavoprazenu kavu pre navstevy? Moje kyseliny im vacsinou moc nechutia. Takze idealne nieco s minimom acidity. Vobec sa v klasickych tmavoprazenych kavach nevyznam. Co som skusal bezne dostupne veci v obchodoch (Lavazza, Tchibo, Jacobs ....) mi prisli teda dost hnusne.

tuto https://becafe.sk/product/cuba-serrano-lavado/ mam vyskusanu ,nie je sice tmavo prazena :D , ale naozaj ziadna kyslost ,ked som sa prepijal ku kyselinkam tak som ju braval na "ukludnenie" ci nazvime to "kalibraciu"
Zobraziť komentár 06.09.2023 - 19:32:23
00
Mam nanopresso aj s nadstavbou na 16g ale asi sa tam nieco pojekabatilo a vynechava mi ten piest. Akoze kava fajn ale na normanlu masinu sa to nechyta. Mlyncek mam len z ali. Pidivahu mam samozrejme tiez 😁
Zobraziť komentár 06.09.2023 - 20:17:22
00
arrow_leftscarinko napísal:
Mam nanopresso aj s nadstavbou na 16g ale asi sa tam nieco pojekabatilo a vynechava mi ten piest. Akoze kava fajn ale na normanlu masinu sa to nechyta. Mlyncek mam len z ali. Pidivahu mam samozrejme tiez 😁

Pravdepodobne si to “ pretlakoval “ . Skus ešte ten filter vyskrutkovať , umyť a uvidis … keď bude “vynechavat “ tak asi povolilo tesnenie použitím prílišného tlaku . Piččopresso som optimalizoval stredne prazenou kávou aj s miernou ovocnou aciditou / nie uholnym prazenim / na 18,6 gramu pri použití Puc screen Premium line . Gramaz v košíku som znizil , pretože puc screen ma svoju výšku a už to bolo po expanzii puku na hranici ideálnej extrakcie a nedarilo sa mi aj napriek vysokému tlaku pretlačiť vodu naplnenými kosikom a hrozilo , že to djbem ako Maroš svoj nanopresso . Mletie na Kinu M47 trosku hrubšie ako na Kompresso . Vysledny produkt tak na 90% zhodný s domácim espressom /Londinium R24 a Rocket R58 FlowControl / … čomu sa nedá nikdy pri takej príprave espressa vyhnúť , je prudký pokles teploty v “tele” takého to kavovaru . Proste aj napriek predhrievaniu , ohrevu šálok a rýchlosti prace baristu , tak ten rozdiel bude cítiť vo výsledku . Ale však v pohode , je to ďaleko lepšie ako Vám pripravia v ktorejkoľvek komerčnej kaviarni . Ja som spokojný , tých 18-19 gramov je už cítiť 😜 . Dnes dom ujbal 2x20 ako ranný štartér pred službou a v nej doteraz 5x19 gr. Zatiaľ …

Prílohy:

IMG_5910.jpeg
IMG_5910.jpeg 328.21 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 06.09.2023 - 21:44:29
01
no len to by som to nejak cakal pri prevadzke ale posledne som to pouzival v aprili v chorvatsku, potom par mesiacov nic, potom raz v praci a stale bolo ok, potom zas nejaky mesiac dva nic a potom raz doma a uz to robilo hned pri prvom chobotiny.

aj by som to rozmontoval ale na tej casti ziadne skrutky nie je vidno tak neviem ako to rozobrat.

je to ale dobra masinka, v chorvastku sa neda pit to co oni povazuju za kavu takze jedina sanca je doniest si svoje

Naposledy upravil scarinko dňa 06.09.2023 - 22:18:44, celkovo upravené 2 krát.

Zobraziť komentár 06.09.2023 - 21:50:51
00
Este skús odvapnit , možno tam bola príliš tvrdá voda a po vyschnutí a dlhodobom státí ti mohol sediment minerálov upchať nasávaciu trysku. Jedna z možnosti …
Zobraziť komentár 06.09.2023 - 21:55:11
00
"Dnes dom ujbal 2x20 ako ranný štartér pred službou a v nej doteraz 5x19 gr. Zatiaľ …"

Neni to malo, Antone Pavlovici? ;)
Teda skor opacne sa spytam, ziadne 'negativne reakcie' tela, napr tlak, tep, zaludok,nespanok,cokolvek? Ci telo si uz zvyklo, nakalibrovalo sa ;)?
Zobraziť komentár 06.09.2023 - 21:59:49
00
Na mna to už moc stimulačne v noci nepôsobí … bezprostredne po kovidoch , ktoré som mal zatiaľ tri dokazane sa mi mierne zmenilo “nastavenie “ a kávu som pil viac menej automaticky … mal som velku poruchu spánku , takze som kávu navečer značne obmedzoval a ani mi moc nechutila . Po mnohých mesiacoch sa to uz zlepšuje , aj chuť a precítenie aj radost sa prinavratila . Keď som dobre unavený po výjazde , treningu a po ťažšom pracovnom dni , jbem si aj o 19:00 20 gramovku , pošťuchám ženušku a hneď “zalomím” do rana . Žiaden problem ??‍♂️ . Som asi už ako feťák , no viac ako 120 gramov v priebehu dna sa mi už nežiada . 80-100 gr je taký štandard .
Zobraziť komentár 06.09.2023 - 22:09:18
10
ano toto mi tiez napadlo ze vodny kamen

EDIT: nasiel som navod, rozobral, nic som tam nevidel, takze vsetko asi tak ako ma byt, zlozil. Otestoval len s vodou a tlak to robilo, voda isla. Uvidime zajtra pri mori co to povie :D
Zobraziť komentár 06.09.2023 - 22:19:03
00
arrow_leftMarli napísal:
"Dnes dom ujbal 2x20 ako ranný štartér pred službou a v nej doteraz 5x19 gr. Zatiaľ …"

Neni to malo, Antone Pavlovici? ;)
Teda skor opacne sa spytam, ziadne 'negativne reakcie' tela, napr tlak, tep, zaludok,nespanok,cokolvek? Ci telo si uz zvyklo, nakalibrovalo sa ;)?

Pozitívny vplyv pitia kavy na kardiovaskulárny, nervový , nezrohumoralny a cievny systém je už vedecky dokázaný … netreba o tom polemizovať . Gastrointestinalne problémy v zmysle nevoľnosti , plného žalúdka som mal iba pri pití “ koťogo “ . Tam mi to proste zle robí … klasicky pripravené espresso , ristretto ani kapučíno z espresso dávky mi nikdy žiadne mnou spomenuté obtiaze nepriniesli . A absolútna piččovina je, keď prídem ako lekar na výjazd k pacientovi s hypertenziou , odoberám anamnézu a on mi povie , že nepije kávu , bo mu to lekar zakázal bo bude mať vysoký tlak … a ja reku , no a čo teraz keď ho máte a kávu nepijete ? Niektorí lekári sú fakt glupi kkci .
Zobraziť komentár 06.09.2023 - 22:20:14
02
ale zjavne to ma vela ludi s tymto istym problem
https://www.youtube.com/watch?v=RD8JWeaY2TI
Zobraziť komentár 06.09.2023 - 22:23:03
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a regenerácia / Energia)
keyboard_arrow_up