Lokalizácia
Formulár sa odosiela
2x s odstupom 3 mesiacov som som absolvoval hyaluronovú injekciu do oboch kolien, po 7 mesiacoch od druhého vpichu je to o 3 levely lepšie ako pred,
ale samozrejme to bude individuálne a závislé od celkového opotrebovania
Zobraziť komentár 06.05.2024 - 23:57:55
01
amen. odkedy som zacal pravidelne behat a cvicit cviky od fyzioterapeuta+ rano vecer streching bolest je uz skoro 3/4 roka prec,ziadne injekcie. dufam.ze takto potiahnem aspon do jesene. vtedy sa tiw kolena stale samovolne ozvu.
najviac mi chyba silovy trening noh, ale zdravie je prvoradejsie
Zobraziť komentár 07.05.2024 - 05:03:35
00
Beh na atrozu?
Zobraziť komentár 07.05.2024 - 12:28:34
00
Tiež ma to prudko prekvapuje... Čaká ma výmena kolena, odďalujem to tým, že nepobehnem ani za električkou, čo najmenej chodím pešo a na bicykli jazdím ľahké prevody.
Zobraziť komentár 07.05.2024 - 13:45:47
00
arrow_leftduves napísal:
Beh na atrozu?

jop,mam artrozu jablcka, menisky a vazy su 99%. jablcko ale zoslahane. prisiel aom na to ze silovym cvicenim sa mi to zhorsuje,akoby sa vazy a slachy stahovali. streching a beh ale pomaha
Zobraziť komentár 07.05.2024 - 14:33:04
00
Mozno hlupa otazka, ale co je najcastejsou pricinou nadmerneho resp. predcasneho opotrebovania kolena. Behanie?
Zobraziť komentár 07.05.2024 - 17:46:01
00
Najčastejšou príčinou je nadváha
Zobraziť komentár 07.05.2024 - 18:28:17
00
V mojom prípade úlomok roztrhnutého menisku, ktorý mi putoval kolenom, vyvolával zápaly - výpotky (vodu v kolene). Ten výpotok je agresívny a rozožieral chrupavku - 5 rokov, kým mi ten úlomok nevybrali.
Zobraziť komentár 07.05.2024 - 19:07:00
00
arrow_leftbladerunner napísal:
Najčastejšou príčinou je nadváha

OK a ked si odmyslime nadvahu, tak zvysena zataz v podobe behu je dalsi zasadny faktor? Alebo napr. drepovanie s tazkou vahou v posilke? Smerujem k tomu, ze co podla moznosti nerobit, aby kolena vydrzali.
Zobraziť komentár 07.05.2024 - 19:33:52
00
Jezus
Tazke vahy tiez nicia klby a aj kolena.

V prvom rade si treba polozit otazku: Kvoli comu to robis.
Chodis na sutaze, robis silovy trojboj, zivis sa tym?

Kazdy ti v posilke ci na nete povie: tazke vahy, progresivne overloading (navysovanie vahy), ze dnes kazdy vymysla a treba sa vratit k tomu staremu co robili za Arnolda.
Ludia sa to potom snazia akoze dodrziavat, vacsinou nespravne, nenamahaju svaly ale slachy lebo vsak mantra tazke vahy = zla technika a casom si ublizia.

Dnes mas studie, ze ti staci cvicit aj s 40-60% maximalky a dosiahnes tie iste vysledky ako s 80%+
Len treba viac opakovani, 12-25 a nie kazdeho to bavi.
Ziadny rychly pumping ale spravne precizne dvihanie zataze.
Nebudem sa tu s nikym dohadovat ci to je pravda alebo nie, lebo to neviem.
Zacal som tak davnejsie cvicit a som spokojny. Necvicim aby som bol hora svalov (bez steroidov to aj tak budu tzv. mliecaky) ale aby som sa dobre citil, nezranil sa a nebol mlandravy.
Navyse som uz starsi a nebavi ma sa prezierat, takze mi aj tak tie svaly nejak extra nenarastu.
Skor sa zameriavam na cvicenie na tzv. funkcne svaly.

Co sa tyka behu je to v podstate podobne.
Ludia zacnu behat ale nic si o tom nenastuduju. Vsak naco, zacnem behat a hotovo.
Len nevedia, ze nesmies doslapovat na paty, najlepsie behat na maksom povrchu, idealne tartan, nie po betone, vhodna obuv.
Ani pri chodzi by si nemal doslapovat na paty.
Zobraziť komentár 07.05.2024 - 20:48:41
01
amen všetko čo napísal red- to by trebalo vytesatdo kameňa

v mojom prípade mi kolena zničila kombinácia hokeja a nadváhy a nedoliecenych zápalov.
tiež už cvičím ako písal red menšie váhy s väčším počtom opakovaní.

a ten beh- 5km na bežiacom páse 2x do týždňa s hoka gaviota je skôr nejaký udrziavaci cyklus, nepredstavujte si ze idem polmaraton. :) takisto sa prioritne snazim držať nižšie tepy,vyššiu kadenciu a tým pádom na tie špičky dosliapavat musím. určite mi veľmi pomáha strečing a cviky od fyzioterapeuta. vyzerá to smiešne a jednoducho, neplatis si vstup do fitka aby si sa valal po zinienke, ale dá to celkom zabrať.
Zobraziť komentár 08.05.2024 - 05:20:22
01
problem moze byt aj chemickeho povodu, napr zla strava vyvolava zapal v tele a z toho moze byt autoimunna reakcia.
cize telo utoci na seba, to je napr reumatická artritída.
podobna vec s klbami -dna, aj tu ma vplyv stravovanie, alkohol.
strava bohata na oxalaty zvysuje riziko mocovych kamenov a problemy klbov.
https://www.healthline.com/nutrition/foods-to-avoid-arthritis#fa-qs
Zobraziť komentár 08.05.2024 - 16:43:30
01
od vikendu som naskocil na sagan-haribo palivo :lol:
vykonnostne to pomaha pocas vyjazdu, ako len jontak s glukozou.
citil som trosku koleno posledne tyzdne , najma ked som dlhsie stal na nohach. dnes si vsimam ze akosi sa to pominulo, snad to nezakriknem. asi zelatinove medvede ucinkuju.
Zobraziť komentár 17.06.2024 - 19:04:35
00
Livigno si vybralo svoju daň… roztrhnutý meniskus… v Stredu som absolvoval operáciu v Martine v ArtroPro… padol som z 2m rovno na šutre v 3km/h rýchlosti 🤦🏻‍♂️ sezóna vybavená…

Prílohy:

IMG_5903.jpeg
IMG_5903.jpeg 249.31 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 23.08.2024 - 15:47:13
01
Skoré uzdravenie prajem. Potvrdzuje sa, žiaľ, že jedny z najčastejších sú pády pri nízkych rýchlostiach. A pred bráničkou do domu. Takže prilbu na hlavu aj pred cestou na 500m do obchodu ....
Zobraziť komentár 23.08.2024 - 15:56:08
010
keyboard_arrow_up