Tak začnem skromne 66,3km/h na asfalte a tomto opäť skromnom stroji :
PS:Už ho využívam civilne takže ten zámok a abseciu tachometra môžete zanedbať.
A ďalej 65,4km/h na tom dole na fotke.Celkom slušný sklon, ale dole je prudká zákruta do prava, takže som cítil brzdové gumičky a následovalo ubrzdenie asi 5 cm
posledný komentár: 19. 1. 2021 o 21:48
sprav si napr. okruh PN - Radošina - (Svrbice - PN) HC - PN a budeš mať niekoľko príležitostí na prekonanie tvojej maximálky (aj bez pedálovania)
ak to máš bližšie k TT ako k PN, tak napr. úsek Dobrá Voda - Brezová p. Bradlom alebo skôr naopak, cesta spod "priesmyku" Veterlín-Čierna skala smer Jahodník, a pod.
ale ak odmietaš asfalt, tak si tento príspevok nevšímaj
aj keď k 50 km/h sa dá priblížiť aj na niektorých lesných cestách...
Čo s tým majú prevody????? Vhodná cesta resp. prudšie klesanie je samozrejmosť. Ja šliapem do cca 50 - 52 km/h (52/13 - asi 100 obrátok za minútu). Občas to na pár sekúnd roztočím do 60 km/h a potom sa už len poskladám, aby som znížil odpor vzduchu. Dolu kopcom je často neefektívne kmitať nožičkami. Ďaleko viac získaš znížením odporu vzduchu. Treba len prudší kopec. Nie ako sú na dolnákoch, tie hupy či brdky. Tie sú dobré na tréning vďaka častej zmeny rytmu. Hore kopčekom, dole kopčekom. Príklad cesta Nitra - Zlaté Moravce. Je to hup za hupom.
Na prudkých klesaniach, kde to samé ide 70 - 80 žiadne prevody ani netreba. djarado666, chceš povedať, že si pri tých 86,4 km/h stále pedáloval pri prevode 44/11?
ziadne brutalne sliapanie do pedalov...staci sa pekne sklopit...
...aby som sa supol dole kopcom osemdesiatkou slapat 20km? csss
tmax to povedla tej sipky co ide ta prerusovana ciara? polna cesta ?
Bráško mi raz v jeho rodinnom kruhu rozprával ako išiel ráno do roboty z Priechodu na Selce dole brehom 90, že si zlepšil rekord a jeho vtedy ešte maličká dcéra zahlásila :" Ocó a to si nemohol ísť 100"?
no a maximalku v terene som chcel prekonavat v Brezne na maratone, reku prve kolecko si to obzriem, potom dam co to da, ale kedze mi cestu do druheho kola skrizila hukajuca sanitka, tak som akosi vymakkol, max. som mal 71 v prvom kole