Zdravim bikerov, chcel by som sa s vami poradit. Nejak ma zacali pobolievat kolena a tak som skoro cele leto nemohol bikovat:(( Kupil som si Arthro stop rapid a je to kusok lepsie ale aj tak este na bike mysliet nemozem. Problem je ze mam iba 17 rokov a neviem ci sa budem moct k cyklikstike naplno vratit.... Dik za rady
Ja som mal šťastie... je to s nimi naozaj hrúúúza. Spolu so mnou robili reoperácie dvoch babeniek, obidve plastiky predného skríženého väzu, jednu zbabrali v Trnave, druhú v Nitre. Na rehabilitácii som sa stretával s chlapíkom, ktorý dva mesiace po zákroku chodil s barlami - to ja som už po dvoch mesiacoch trochu jazdil na kole... A viem o hŕbe iných prípadov. V podstate mal pravdu ten, čo povedal, že každý lekár má svoj malý (niektorí veľký) súkromný cintorín.
ja som zažil v RK skr opačný prístup
bol som tam s oboma kolenami
po mesiaci som jazdil a po 3 hral futbal (a bolo to dosť dávno, ešte ked som bol mladý a hlúpy... )
Ja som po operácii kolena bola vybrať stehy v Ružomberku.Bola som na kontrole ani v správe sa nepísalo o vybratí nejakej skrutky. Posledná poznámka bola kontaktujte svojho lekare ohľadom rehabilitácie v prípade problémov kontaktujte dr.Masaryka.Asi po 3 rokoch som išla ku doktorovi ohľadom bolesti kolena a pukania ten ma objednal na magnetickú rezonanciu a tam zistili že je tam kovová skrutka a pre ten kov nie je možne posudiť čo sa v kolene deje lebo to bolo cele presvetlene kvôli tej kovovej skrutke.Ale o vybratí nikto nič nehovorí tak teraz som z toho jelen čo teda dalej.Opäť som išla za mojím známym doktorom a ten chce snímku a že uvidíme čo dalej.Ja už teda neviem čo vlastne mám v kolene.Príde mi to že ani lekár nevie čo tam je .
To máš tak,že pokiaľ to nebol úraz a nedoviezla ťa sanitka tak to bola v podstate odkladná zdrav.starostlivosť a tam treba doktorovi prihodiť.To je proste realita a bude to ešte horšie.
Nie je mi jasné prečo si mala toľko operácií,ale asi sa aj na tebe učili.
Zapamätaj si,že bude už len horšie.Pokial nejde o akútny stav tak si vyber iný špitál.Takéto veci čo máš ty sa začne onedlho odkladať na neurčito...
Ak si presvedčená o tom, že v prepúšťacej správe nie je poučenie, prípadne ani v dekurze, ale k tomu sa ty nedostaneš, tak si zájdi na pobočku Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Tam si chyť nejakého dochtora a oznám mu, že chceš podať ústne podanie na nesprávne poskytnutú zdravotnú starostlivosť. Ukáž mu, prípadne mu rovno daj kópiu prepúšťacej správy a aj všetko, čo máš o terajšom stave. No a o mesiac by si mohla dostať oznámenie, či tvoje podanie bolo oprávnené alebo nie...
Prd ti to pomôže, tú skrutku ti to neodstráni, ale možno si jeden mastičkár uvedomí, že ak dá výpoveď, tak iba dobre urobí potencionálnym pacientom...
Keby si mala v profile bydlisko, tak ti možno aj poradím, za kým ísť...
A samozrejme, medzi rečou sa nezabudni vypytovať, čo teraz s tou skrutkou. Sťažuj sa, ako ti veľmi vadí, ako ti zhoršuje kvalitu života... Možno ti niekoho poradia, možno príde pozvánka na zákrok rovno z Ružomberka. Cesty božie sú nevyspytateľné.
v sprave mam akurat to ze vyrazne metalicke artefakty v interkondylarnej urovni femaru dane pritomnostou kovovej skrutky.LCA sa neda jednoznacne hodnotit pre prekrytie metalickymi artefaktami.lezia dorzalneho rohu medialneho meniskusu s malym defektom v oblasti femoralnej kontury meniskusu-traumaticko degenerativna lezia gr.II III.a e3te nieco o znamkach edemu hoffovho telesa .No aj mam aj bio skrutku v oblasti tibie. a v urovni kondylu femuru je kovova skrutka..takze tak.Inac som z Popradu.
sem tam mi skakali pismenka pozeram...No pozeram sa nu snimku kolena a presne pod kolenom ma to pri namahe boli takze uvidime co mi povie ten moj lekar ale od neho vela necakam lebo uz je postarsi a sa mi zda ze uz sa mu nechce....
To si nenapísala prepúšťaciu správu z Ružomberka, ale nález o pár rokov neskôr...
Patríš do Prešova, tam poznám len ekonómku - ak tam ešte je. Ale skôr by to patrilo do Martina, pretože Ružomberok spadá pod martinskú pobočku. Tam som poznal viac ľudí, niekto z nich snáď ešte ostal. Ak by si išla niekedy do Martina, tak sa tam zastav a predtým mi pošli správu, dám ti nejaké kontakty. Prípadne skús svoje peripetie spísať a poslať to poštou, potom mi pošli správu a skúsim zistiť, ako to vyzerá.
Triki - Ružomberok nepatrí pente, takže možno niečo nájdu... To pred dvomi-tromi rokmi by v Ružomberku celkom určite nič nenašli...
no v sprave sa spomina robena artroscopia,plastica LCA hamstring,titan,Bio,R drean ,orteza..Po operacii vsetko v poriadku koleno bez naplne odporucanie -tabletky proti bolesti elasticky obvaz,chodza o barliach a potom len o vybratie stehov a nic viac.Tak jak tam citam je tam titan a bio skrutka a na MR ukazalo ze je tam kovova skrutka ...no idem to konzultovat s popradskym byvalzm primarom a ked uz on nemoze tak budem musiet oslovit asi niaku sukromnu kliniku aj ked nemam ponatia a cene takeho zariadenia.Uvidim co dalej...ale ak by si niekoho odporucil budem rada.
pisali mi z martinskej kliniki citujemDobry den prajem,
dakujeme za vas zaujem.
5.9.2011 u nas operuje MUDr. Ozorak, ktory sa zaobera prave laparoskopiou.
Ak mate zaujem, mozete sa objednat na konzultaciu, kde zhodnoti vsetky moznosti a postupy pri zakroku.
Staci nas kontaktovat na cisle 036 6379 350 .
S pozdravom Csendesova
Mediklinik
tak som sa fajne zasmiala a ja jej píšem že a čo ma laparoskopia spoločné s kolenom?potom mi napísala že sa ospravedlňuje že sa pomýlila tak tým ma dostala táto klinika.
nevie mi niekto poradit v BA niekoho kto vie ako sa podla problemu lepia "tejpovacie" pasky? dik
a co chces tym tejpom vyriesit ak smiem vediet?
Inak k teme kolena... nie kazdu zaležitost by som vyhradne konzultoval s lekerom otropedom alebo traumatologom... pokial tam nenajdu strukturalnu, zmenu cize Mr Ct Rtg ich schopnosti viacmenej koncia...
predpokladam, že akékoľvek rehabititačne centrum,
primárne také, ktoré sa venuje športovcom,
nemal by to byť problém
napr.... http://www.medvik.cz/bmc/view.do?gid=375910
tento človek o tom bude vediet určite ...DOSŤ... veľa
...nie som si isty ci najdes na slovensku niekde kineziologa v pravom zmysle slova...tento odbor sa u nas nestuduje a ani v cechach nie myslis... ano falk sa da skusit coby nie...treba skusit a uvidis...akurat som na velkom skoleni kde sa tieto veci preberaju a ozaj to moze byt z takych pricin, ze lekar a bezny fyzioterapeut nemusi mat o tom ani paru... a tejpom samozrejme problem neriesis...len si docasne akosi pomozes...
ja momentalne nosim taku elasticku "ortezu" na koleno a je v tom teplo a stale je to od blata atreba to prat, ta paska ma podla mna rovnaky efekt ale je to praktickejsie a menej je v tom teplo. viem ze si tym nic nevyliecim ale len trochu pomozem. dakujem za linky
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
bol som tam s oboma kolenami
po mesiaci som jazdil a po 3 hral futbal
(a bolo to dosť dávno, ešte ked som bol mladý a hlúpy...
Nie je mi jasné prečo si mala toľko operácií,ale asi sa aj na tebe učili.
Zapamätaj si,že bude už len horšie.Pokial nejde o akútny stav tak si vyber iný špitál.Takéto veci čo máš ty sa začne onedlho odkladať na neurčito...
Prd ti to pomôže, tú skrutku ti to neodstráni, ale možno si jeden mastičkár uvedomí, že ak dá výpoveď, tak iba dobre urobí potencionálnym pacientom...
Keby si mala v profile bydlisko, tak ti možno aj poradím, za kým ísť...
A samozrejme, medzi rečou sa nezabudni vypytovať, čo teraz s tou skrutkou. Sťažuj sa, ako ti veľmi vadí, ako ti zhoršuje kvalitu života... Možno ti niekoho poradia, možno príde pozvánka na zákrok rovno z Ružomberka. Cesty božie sú nevyspytateľné.
Joko to myslíš ten smiešny penta úrad a jeho penta úradníček poslušný služobníček Gajdoš???
Nájdi si normálny špitál,jeden som ti navrhol a konzultuj to čo s tým.
Žiadne sťažnosti ti nepomôžu,akurát to ešte poprekrúcajú.
Patríš do Prešova, tam poznám len ekonómku - ak tam ešte je. Ale skôr by to patrilo do Martina, pretože Ružomberok spadá pod martinskú pobočku. Tam som poznal viac ľudí, niekto z nich snáď ešte ostal. Ak by si išla niekedy do Martina, tak sa tam zastav a predtým mi pošli správu, dám ti nejaké kontakty. Prípadne skús svoje peripetie spísať a poslať to poštou, potom mi pošli správu a skúsim zistiť, ako to vyzerá.
Triki - Ružomberok nepatrí pente, takže možno niečo nájdu... To pred dvomi-tromi rokmi by v Ružomberku celkom určite nič nenašli...
neviem skusim ten Martin alebo žeby opäť Ružomberok?
dakujeme za vas zaujem.
5.9.2011 u nas operuje MUDr. Ozorak, ktory sa zaobera prave laparoskopiou.
Ak mate zaujem, mozete sa objednat na konzultaciu, kde zhodnoti vsetky moznosti a postupy pri zakroku.
Staci nas kontaktovat na cisle 036 6379 350 .
S pozdravom Csendesova
Mediklinik
tak som sa fajne zasmiala a ja jej píšem že a čo ma laparoskopia spoločné s kolenom?potom mi napísala že sa ospravedlňuje že sa pomýlila tak tým ma dostala táto klinika.
a co chces tym tejpom vyriesit ak smiem vediet?
Inak k teme kolena... nie kazdu zaležitost by som vyhradne konzultoval s lekerom otropedom alebo traumatologom... pokial tam nenajdu strukturalnu, zmenu cize Mr Ct Rtg ich schopnosti viacmenej koncia...
primárne také, ktoré sa venuje športovcom,
nemal by to byť problém
napr....
http://www.medvik.cz/bmc/view.do?gid=375910
tento človek o tom bude vediet určite ...DOSŤ... veľa
http://www.falck-clinic.sk/sk/menu/49/nas-tim/bratislava/fyzioterapeuti/
aj keby som nemal ... konkurenciu .. aj ked je ďaleko
ale GOOOOOOGLE... pomôže... určite