Kategórie
Bike-techPotrebujem na cestny bicykel.
-17% Selle Italia Flite Boost TM Superflow S3 sedlo, 135 mm
109 €
-17%
MOC 145 €
Výpredaj -10% BMC Teammachine SLR FIVE bicykel, arctic silver/black
3 799 €
-10%
MOC 4 499 €
Novinka -5% Giant TCR Advanced 2 KOM bicykel, carbon
2 699 €
-5%
MOC 2 849 €
Novinka -16% Superior RR 9.4 bicykel, gloss red/white, poškodená pravá kľuka
2 059 €
-16%
MOC 2 449 €
Výpredaj -18% Orbea ORCA M20iTEAM 28 bicykel, modrá/strieborná
4 749 €
-18%
MOC 5 799 €
Novinka -18% Raymon Kirana Ultra bicykel, carmine red stealth
3 299 €
-18%
MOC 4 499 €
-35% Bianchi Infinito CV Disc Rival eTap AXS bicykel, sivá, veľ. 57
3 899 €
-35%
MOC 5 999 €
Výpredaj -13% Wilier 0 SL Disc 105 Di2 bicykel, čierna/červená
4 499 €
-13%
MOC 5 899 €
Minimalizovat problem pomoze liecba, event. chir. zakrok.
Breer No "hemoroidy" sú v podstate krčové žily na takomto nepríjemnom mieste
mailer Chlape, buď rád. Doktor mi tvrdil, že pokiaľ nezanechám cyklistiku a brutálne neupravím stravovanie tak nijaká operácia nezaručuje, že sa to nevráti... Vraj mal pacienta čo išiel na laserový zákrok ale keďže bicykloval tak po 2 rokoch bol v ambulancii znova.
Nespomenul si aky "druh" mas. Samozrejme zalezi od druhu a rozsahu hemoroidov, snad sa nebavime o akutnej forme spojenej so zapalom alebo pri prolapse, ked uz vychadzaju von - to je potom uplne ina story...
Takze skusim upresnit, ak mas vhodne sedlo so spravnou sirkou, aby si sedel na ritnych kostiach a zaroven s otvorom/vyrezom/kanalom, tzn take, ktore minimalizuje riziko tlaku a pouzivas cyklo-vlozku spolu so zvysenou hygienou a zaroven nejazdis ultra vzdialenosti resp objemy profika, tak by cyklistika nemal sposobovat problem, dokonca za urcitych okolnosti moze pomoct pri chudnuti a traveni.
A Brooks urcite neodporucam.
Môžem sa opýtať prečo nie Brooks? Na kožené verzie som čítal dosť pochvalných recenzií.
Ja som riesil podobny problem, aby bol kontext - mal som problem s externym trombotizovanym. Dokonca nedavno druhykrat (obidva razy mi ho odstranovali, cize neni to presne recidiva toho isteho).
Jeden znamy, ktory mal tiez s hemoroidmi problem skusil toto - https://posedla.sk/ ale este nemam uplne feedback, nakolko hned po par jazdach to asi ok bude, ale dlhodobo este neviem. Vyhoda je ze odmeraju to presne na zadok a aj styl jazdy (cesta, gravel, mtb ...).
Ja osobne som po prvom incidente si dal spravit bike fitting. Jazdim gravel a mtb, na oba biky. Ako sa vyssie pisalo kupil som sirsie sedla lebo som mal uzke. Na gravel BBB echelon, na mtb ergona (tiez s takym vyrezom mozem model pohladat). Urcite som citil zasadny rozdiel. Ale ako som pisal stalo sa mi to asi po 10 mesiacoch znovu. Studoval som si temu a on ten problem neni len v sedle ale aj v posede a style pohybu. Podla mna u mna bolo viac chyb
- jazda v teple (to je tiez podstatny faktor, ked su 30tky tak cievy su rozsirenejsie)
- malo pauz - cital som ze idealne kazdy pol hodku az tri stvrte sa treba postavit alebo idealne aj prejst kusok.
- moc dlhe vyjazdy - daval som 3-4 hodiny
ked sa tie 3 faktory zbehnu tak je to asi rizikovejsie. Ak to spravne chapem, ono tam nejde len o priamy tlak sedla ale aj o to ze pri tlakovom slapani sa zvysuje "cievny tlak" (to som len tak pomenoval nie som lekar
Nepisem o strave lebo to mi pride ako vec cislo 1 ktoru pri tomto treba poriesit.
Cize za mna idem skusit kratsie jazdy - 1-1.5h, v chladnejsom pocasi (napr do 20-24 stupnov), s 3mi pauzami. Mozno ak da znamy feedback, skusim posedla ... ale je to drahsia vec.
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/sedlovky/teleskopicke/kind-shock-e-ten-teleskopicka-sedlovka-309-mm-385-mm-100-mm-p74434.html
Kind Shock E-TEN teleskopická sedlovka, Ø-30.9 mm, 385 mm/100 mm
112 €