Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Neviete co s tym ked mam pri bicyklovani stale pobolieva pravy bedrovy klb a musim casto zastavovat a natahovat tu nohu,z toho dovodu sa ani nemozem zlepsovat? Som pravak, cize ide o silnejsiu nohu a mam to uz dlhodobo, pravdepodobne to vzniklo z futbalu, a tiez tu nohu davam pri chodzi trochu krivo, spickou dovnutra
Zobraziť komentár 06.07.2021 - 12:24:54
00
Môže to byť hocičo od zvyku zle dávať nohu z nesymetrického športu až po nejaké opotrebovanie kĺbu alebo šliach, úponov, svalov, zle položenej nohy na pedáloch, zlého posedu na biku, nesúmerného šliapania do pedálov, nevhodného sedla, skolióza chrbta,... úplne hocičo to môže byť :) mňa bolí pravé bedro už asi 3 roky, chystám sa na RTG keď sa upokojí stav v nemocniciach. Pomáhajú pravidelné prechádzky počas ktorých si uvedomujem ako dávam nohy (ja zas dávam chodidlá do V), ako našlapujem na zem, snažím sa chodiť rovno, vystretá, atď...
Zobraziť komentár 06.07.2021 - 16:19:05
00
Moze byt ze mam lavu nohu slabsiu o 30w ako pravu? Napr jazda na grenazeri ktory dava priemer 200w mi garmin lavy pedal nameria 185 co mi teda vychadza ze prava musi tlacit viac aby sa dosiahol priemer.
Zobraziť komentár 14.02.2024 - 22:09:57
00
Sila sa nemeria watmi....
Zobraziť komentár 14.02.2024 - 23:12:11
00
Tak to nazvi ako chces, disbalans alebo neviem este
Zobraziť komentár 14.02.2024 - 23:35:27
00
Áno, môžeš mať ľavú nohu slabšiu ako pravú, ale nie o 30W, taktiež nie o 4 kg, dokonca ani nie o 7°C....
Zobraziť komentár 14.02.2024 - 23:58:08
00
Rozdiel vo vykone nemusi byt sposobeny slabsou nohou.
Zobraziť komentár 15.02.2024 - 06:37:32
01
Ahojte. Riešil tu niekedy niekto problém slabšej nohy kvôli platničke? Mravčenie v nohe tiež pridružený problém…
Zobraziť komentár 08.08.2024 - 19:34:07
00
Aku platnicku myslis? Platnicku v chrbtici alebo platnicku so srobami v nohe?
Zobraziť komentár 08.08.2024 - 21:01:03
00
Nie :) myslím platničku v chrbtici. Konkrétne problém L5/S1 … začal som to riešiť nedávno ked som si všimol že počas jazdenia nad 360w + mi začala proste “odchádzať” prava noha. Najskôr som sa zľakol že je to problém s cievou. Navštívil som športového lekára, ktorý mi na základe (aj) röntgenu ukázal, že sa jedna o problém od chrbtice. Ironia je to že má chrbát vôbec neboli a samozrejme som na celý problém prišiel až vtedy keď som začal jazdiť “tvrdšie” počas prípravy … potom sa začali objavovať tie symptómy ktoré naozaj potvrdili problém od chrbtice tzn. mravčenie v nohe… začal som s tým veľa cvičit nakoľko ina možnosť nie je - chcel som len vedieť či tu nenájdem niekoho s rovnakou “diagnózou” :)
Zobraziť komentár 08.08.2024 - 22:30:08
00
Neviem či je tu viac takých, napíšem len za seba. Jazdieval som pomerne často (bežne 8000 km/rok, väčšina z toho terén), potom som sa oženil, začal som stavať barák, takže na jazdenie veľa času už nebolo, hovoril som si, že však OK, tá prestávka mi aj prečistí hlavu, bude dobre. Práca stále tá istá, sedavá, za počítačom, málo pohybu. V lete 2018 som staval kamenný plot, nosil som kamene v kýbloch v stiesnených pomeroch, často som sa točil s okolo osi chrbtice s veľkou záťažou v rukách. Jedného dňa som šiel do roboty a zistil som, že neviem chodiť na ľavú nohu. Do mesiaca som mal jasnú diagnózu L5/S1, fyzio už nezabralo, už mi pomáhal od bolestí len magnet, McKenzieho už mi ani nedoporučovali, platnička bola vytečená, prejavy klasické - kŕčové zášklby, znecitlivenie prstov, nemožnosť ovládať chôdzu. V našom meste bolo takmer nemožné dostať sa k neurológovi, takže som sa objednal u neurochirurga, ktorý mi objednal MRko a výsledkom bolo že okamžitá operácia, inak sa mi môže stať, že to bude progresovať a jedného dňa sa mi už nepostaví :-), takže to bola veľmi silná motivácia. Nasledovala operácia, kde to povysávali a následne 4 mesiace doma. Dva roky som sa po tej operácii dával dokopy tak, aby som mal vôbec silu (prvý rok po operácii som nevládal ani na Chopok vyjsť, nakoniec som to dal, ale so slzami v očiach).
Momentálny stav je taký, že cvičím každé ráno po 5 minút naťahovačky kompenzované s McKenziem. Každý utorok cvičím s fyzio, sám, ide mi o kvalitu, nie o kvantitu, sakra si dávam pozor na to, ako, kedy a prečo cvičím (to sa týka aj bajku). Kondička už nie je taká ako bývala, čo je ale vzhľadom na môj vek už pochopiteľné, ale v niektorých ohľadoch som na tom lepšie ako som býval, najmä kvalita svalstva. Moja rada je takáto - zájdi za fyzio, ideálne športovým fyzio a rieš problém ešte predtým, ako vyeskaluje do operácie. Uber z objemových tréningov, dopraj si naozaj kvalitnú regeneráciu a zameraj sa na kvalitu svalstva. Obmedz veci kde platnička trpí viac (beh, rôzne silové tréningy a podobne) a hlavne každý deň cvič kompenzačné cvičenia na brucho. Nepreťažuje zbytočne chrbát, skôr sa zameraj na jeho natiahnutie, plus k tomu McKenzieho cviky (ale to ti už každý solídnejší fyzio popíše). A ešte poznámka - fyzia =/= hocijaký tréner. Nájsť dobrého športového fyzio ktorý môže zobrať nového klienta môže byť celkom fuška. Plus sú drahí. Ale na druhej strane, zostať mesiacov úplne vyradený kvôli operácii + dostavať sa naspäť do formy ďalšie roky je ľahká matematika. Veľa šťastia prajem.
Zobraziť komentár 09.08.2024 - 11:23:03
01
keyboard_arrow_up