Lokalizácia
Formulár sa odosiela
...A konečne by vám mohlo dopáliť....

ale tulen, ved ma nechytaj za slovicka, to preberme podrobne pri pive... vies ako som to myslel - radsej si dam blady stejk, ako susene ci konzervovane maso, radsej si dam jahodu zo zahradky ako jahodovu prirodne identicku aromu... s ostatnym s tebou suhlasim
Zobraziť komentár 21.12.2009 - 11:51:38
00
Hm :D práve som sa vrátil z už druhého neúspešného tatárskeho nájazdu (cieľom bolo zohnať pravú sviečkovú) s lososem v tulení tlamje, takže tatarák bude tentoraz rybací... mám kamoša, ktorého sme chceli zainvolvovať do Klubu priateľov drsných jedál, ale ten sa na druhý deň po tatarákovici krutě zesral a odvtedy striktne vyžaduje, aby naňho večera nemrkala, prípadne sa nepokúšala o útek. Aj ako sme s donou laurene (moja osobná domi... eee teda zubná sestrička) ten tatarák finišovali, tak nesmelo pípol, či by to nemalo prejsť nejakou tepelnou úpravou. Pohrozili sme mu vyhlásením za mäkkýša a následným zožratím zaživa.

Ešte ku kyseline glutamovej a jej soliam:
http://en.wikipedia.org/wiki/Glutamic_acid
http://cs.wikipedia.org/wiki/Kyselina_glutamov%C3%A1
je to celkom dobre spracované.

Naposledy upravil tulenik dňa 21.12.2009 - 15:08:48, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 21.12.2009 - 14:51:49
00
Treba si uvedomiť, že vegetarianizmus aj akýkoľvek iný zdravovýživizmus je v podstate úchylka(*)

aj ked...

http://www.amazon.com/Nutrition-Athletic-Performance-Douglas-Graham/dp/1893831086

nie ze by som sa toho drzal ale aj tak velmi zaujimave citanie.
Zobraziť komentár 21.12.2009 - 15:05:09
00
Stax: pozrel som si záver tej knihy a v závere tam plieska "základné pravdy vegetarianistickej viery o všeobecnom spiknutí" a tým u mňa skončil...
Inak, jeden pekný link: http://www.beyondveg.com/
Zobraziť komentár 21.12.2009 - 15:17:32
00
Jáááj tuleň. Zase si vo svojom živle. Podceňuješ názory a skúsenosti iných. Tak aby si sa v tom mohol rochniť, tak ti ešte pridám. Veľmi sa mi páči tento web:
http://www.prirodnivyziva.cz/
Aj keď je teda od sušeného masa veľmi ďaleko.
Zobraziť komentár 21.12.2009 - 15:45:03
00
Tak k tomu only quick comment:
"Zubní materiály – zvláště amalgám (rtuť, stříbro a nikl)
Návrh prevence a řešení: Používat pouze bílé plomby, nechat si amalgámové pečlivě předělat "
KAŽDÝ zubár ti povie, že nie je lepší materiál na zubné výplne, ako amalgám. Či už z hľadiska spracovateľnosti, alebo a hľadiska vitality opravených zubov. Všetky tie polymérové výplne vedú k podstatne rýchlejšiemu odumretiu zubov (a nepomáha ani cementová podložka). A to je ortuť v podstate neurotoxín (ale V PARÁCH, vážení! tuná je kovová, v zliatine, a je jej tam tak do 10 % - a ten nikel tam zrovna nie je, ale býva tam meď, na zvýšenie tvrdosti).
LittleFox ma snáď bude vedieť doplniť.
Hysterizované myslenie ne(do)vzdelanca je asi najľahšie zneužiteľná zbraň hromadného ničenia.
Zobraziť komentár 21.12.2009 - 15:55:03
00
Sušené mäsko zrovna nemám, ale zajačiu klobásku bez glutamánu a bez éčiek mám

Prílohy:

IMG_1952.JPG
IMG_1952.JPG 196.96 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 21.12.2009 - 16:26:54
00
tak zajaciu hmm :clap: a nejaky strucny navod na vyrobu by nebol ? :hai:
Zobraziť komentár 21.12.2009 - 16:44:31
00
Ečka tu riešite jak malé deti, ale že v tej klobáse je mraky karcinogénov je vám jedno...
Zobraziť komentár 21.12.2009 - 16:56:53
00
Wladix mi to zobral z huby. A presolené a pretučnené... mimochodom, také DDT, ktoré nám v environmente straší ešte 50 rokov po zákaze používania, sa práve v tukovom tkanive kumuluje... jooo a glutamátu tam je... nooo... je to jedna z 20 aminokyselín čo tvoria bielkoviny, tak ak to vezmeme čisto štatisticky (v reále to bude skôr o niečo viac, keďže napr. aminokyselín s obsahom S je výrazne menej) tak z kila akejkoľvek bielkovinnej masy na glutamát (de facto = kyselina glutamová) pripadá 50 g.
Zobraziť komentár 21.12.2009 - 17:24:03
00
De tam vidíš mraky karcinogénov? Ťa v detstve museli týrať, keď sa tak škaredo o zajačikoch vyjadruješ.
A okrem toho Lepšia klobása v ruke, ako sušené maso na streche.
OT
Zobraziť komentár 21.12.2009 - 17:37:51
00
tecumseh: Netušil som, že na tomto fóre sa niekto zaoberá chovom králikov ako ja !
Wladix, tulenik: Vy nemáte ani šajnu o tom, aké dietetické vlastnosti má králičie mäso, a to aj napriek tomu, že v tých klobáskach je zmiešané s bôčiom a zaúdené !!!
Zobraziť komentár 21.12.2009 - 17:47:05
00
piso... :rofl:

vidis, vidis, nacelnik - a ty si sa stazoval, ze sme OT, ale ty si vobec, ale vobec nic nepochopil... ;(

.. nemáte ani šajnu o tom, aké dietetické vlastnosti má v tých klobáskach králičie mäso, a to aj napriek tomu, že v tých klobáskach je zmiešané s bôčiom a zaúdené !!!

a toto je megahlaska vecera, mozno aj tyzdna, (kedze som nepocul posledne Ficove komentare) mega velky rofl :rofl:
Zobraziť komentár 21.12.2009 - 17:49:50
00
bojím sa čo bude nasledovať dalej :lol:
Zobraziť komentár 21.12.2009 - 18:02:23
00
Shogun: v danej konfigurácii ten úbohý králik trošičku narieďuje ten ostatný santus čo do toho narveš.
Ten bôčik a z dymu absorbované polycyklické aromatické uhľovodíky sú totiž tak "dietetické", že tým zabiješ aj slona, a nie ešte "dietetické vlastnosti" toho úbohého zajacovca.
[Čím nehovorím, že to nežeriem, ale nepreháňam a neobhajujem.]
Zobraziť komentár 21.12.2009 - 18:06:35
00
keyboard_arrow_up