Ahojte, momentálne som vyradený z bajkovania kvôli bolesti v oblasti lakťa (vonkajšia strana, neviem, či to je tenisový lakeť), bol som s tým u ortopéda, dostal som injekciu, ale zlepšenie nepociťujem ani po 2 týždňoch. Snažím sa prísť na to, z čoho to môžem mať, bolesť začala po dlhších jazdách, na ktoré som nebol doteraz zvyknutý (4-5hod), neviem či v tomto mám hladať súvislosť. Jazdím na xc ht a prvá vec, ktorá mi napadá, je spraviť nejakú zmenu v úchope, pretože už dlhšiu dobu pociťujem pri výjazdoch nekomfort v dlaniach, zápästí, trapézoch a teraz do toho ten lakeť. Prvý krokom, ktoré som ešte v minulej sezóne spravil boli ergonomické
gripy a vnútorné
rohy (oboje sqlab). Ďalšia vec, nad ktorou v súčasnosti uvažujem sú riadidlá. Moja dĺžka, ktorú jazdím je 760 mm. Viem, že v tomto sa ťažko radí, ale s prihliadnutím na to, že nejazdím nič technicky náročné, len obyčajné lesné cesty, lúky a pomerne aj dosť veľa asfaltu, nie je tých 760 na takéto jazdenie veľa? Druhá vec je backsweep. Na svojich súčasných neviem presne koľko mám, bude to asi v rozmedzí 6-9°. Pozeral som na stránke sqlabu, že na xc a rekreačné jazdenie odporúčajú až 16°. Nemá niekto skúsenosti, že keď prešiel na väčší backsweep, ako sa zmenil komfort v jeho jazdení? Za každú radu a skúsenosť budem vďačný.