Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftvolodaj napísal:
V práci mám predlaktia skoro komplet podopreté. Doma len zápästie, zvyšok predlaktia je vo vzduchu.

..toto si pories, inak sa toho nezbavis, s tym drevom to nema nic..
Zobraziť komentár 08.02.2024 - 07:33:38
10
Jj ruky treba mat podoprete. Alza Ergo ma rozne kvalitne kancelarske stoly, aj vyskovo nastavitelne myslim si, ze za prijatelnu cenu a potom este aj AJ Produkty, ale tam je cena vyssia. Ja som si uz davnejsie kupil Logitech MX Master 3 mys a ked chytim do ruky nejaku inu, tak nechapem, ako som s tym mohol robit. Bonusom su programovatelne tlacidla.
Zobraziť komentár 08.02.2024 - 08:12:55
10
Stôl mám už dlhšie vybratý nový, zdvíhací. Len zatiaľ chodím po byte s metrom kam ho vopchať. Asi mi iné neostane, len prehádzať komplet dve izby. Toto je ale asi taká prvá facka fakt to začať riešiť, kým to je len v ľahkom štádiu.

Myš som na rady tu vzal Logitech Lift Vertical. A ako vravíš je to veľmi návykové. Minule som ju nechal v práci, lebo som nepredpokladal, že budem doma zapínať svoj PC. Čosi som ale potreboval, zapojil som teda starú a nevedel s ňou robiť :D.
Zobraziť komentár 08.02.2024 - 08:20:35
00
Osobne, obojstranný golfový a tenisový lakeť.
Človek sa toho tak skoro nezbaví. Po ca piatich rokoch zlepšenie o ca 70%
Zobraziť komentár 08.02.2024 - 09:05:32
00
Mal som najprv ľavú ruku, o dva roky neskor zase pravú. Pár týždňov mi trvalo, kým som pochopil, že tá bolesť nie je z presilenia a išiel som k doktorovi. Dobu liečenia odhadli na 6-24 mesiacov. Za prvý pol rok som absolvoval xy sedení na elektroliečbe, ultrazvuku, plus protizápalové lieky. Kým som mal pocit, že je ruka ok, tak to trvalo rok. Pri druhej ruke som aplikoval u lekárov veľmi obľúbený postup a to samodiagnostiku a samoliečbu. Keďže v tomto prípade mi bolo hneď jasné, čo je s rukou, tak som si ju nepoškodil ešte viac nezmyselným cvičením, zaťažovaním a rozhýbavaním, ako v prvom prípade a ruka bola fit do 6 mesiacov.

Osobne odporúčam ruku šetriť a pri činnostiach, ktoré ju zaťažujú, používať sťahovaciu pásku, čo sa dáva okolo predlaktia. Hlavne to chce čas, toto nie je zlomený prst, čo sa za mesiac zrastie a všetko je v poriadku.
Zobraziť komentár 08.02.2024 - 12:19:47
10
Pásku doktor predpísal túto. Mám ju teraz 10 dní nosiť vkuse a potom pri zaťažení tak ako píšeš. Tiež som dúfal, že to nejak rozhýbem atď, tak som zvedavý čo bude ďalej.

Díky všetkým za vaše rady a postrehy. Vidím, že je to fakt dosť rozšírený problém.
Zobraziť komentár 08.02.2024 - 12:33:04
00
ja už mam lakeť asi 2 rok, od kedy som makal na dome,,keď mam viac montáži tak sa hneď ozve, nezaťažujem je kľud.. rovnako sa ozýva na skialpe, po viac dňoch za sebou už pobolieva..
takže to nepreháňajte s robotou lebo pôjdete skôr do hrobu... :)
Zobraziť komentár 08.02.2024 - 12:46:35
01
Pred casom ma trapil "Golfovy laket" aj ked som golf nikdy nehral. Bolelo to hlavne pri plaveckych treningoch. Ziadne lieky, obstreky ani masticky. Pomohlo mi toto hlavne to s tenisovou loptickou.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Zobraziť komentár 10.02.2024 - 19:28:26
11
Ak vas nieco trapi, co sa tyka nejakej “sportovej” bolesti, urcite doporucujem ako prve na youtube vyhladat, co na to ma tento chlapik…

https://youtu.be/9Ajfmx7qXvE?feature=shared

https://youtu.be/4Cb6JK3-co4?feature=shared
Zobraziť komentár 24.02.2024 - 17:23:44
10
Ahojte, momentálne som vyradený z bajkovania kvôli bolesti v oblasti lakťa (vonkajšia strana, neviem, či to je tenisový lakeť), bol som s tým u ortopéda, dostal som injekciu, ale zlepšenie nepociťujem ani po 2 týždňoch. Snažím sa prísť na to, z čoho to môžem mať, bolesť začala po dlhších jazdách, na ktoré som nebol doteraz zvyknutý (4-5hod), neviem či v tomto mám hladať súvislosť. Jazdím na xc ht a prvá vec, ktorá mi napadá, je spraviť nejakú zmenu v úchope, pretože už dlhšiu dobu pociťujem pri výjazdoch nekomfort v dlaniach, zápästí, trapézoch a teraz do toho ten lakeť. Prvý krokom, ktoré som ešte v minulej sezóne spravil boli ergonomické gripy a vnútorné rohy (oboje sqlab). Ďalšia vec, nad ktorou v súčasnosti uvažujem sú riadidlá. Moja dĺžka, ktorú jazdím je 760 mm. Viem, že v tomto sa ťažko radí, ale s prihliadnutím na to, že nejazdím nič technicky náročné, len obyčajné lesné cesty, lúky a pomerne aj dosť veľa asfaltu, nie je tých 760 na takéto jazdenie veľa? Druhá vec je backsweep. Na svojich súčasných neviem presne koľko mám, bude to asi v rozmedzí 6-9°. Pozeral som na stránke sqlabu, že na xc a rekreačné jazdenie odporúčajú až 16°. Nemá niekto skúsenosti, že keď prešiel na väčší backsweep, ako sa zmenil komfort v jeho jazdení? Za každú radu a skúsenosť budem vďačný.
Zobraziť komentár 26.05.2024 - 09:48:23
00
V prvom rade si naordinuj pokoj. Ak tie ruky budes pretazovat, skoncis s chronickymi bolestami a to fakt nechces. Mne doktorka zakazala si tou rukou aj umyvat zuby... druha vec nerobis za pc? Resp co robis? Jedna vec su vyjazdy, ale ovela viac casu travis v praci a ak monotonnymi cinnostami (pc alebo za pasom) tak to mas imho z toho. A posledna vec, ak podozrievas bajk, chod na bikefitting k niekomu, kto sa v tom vyzna. Doma pomenis polovicu komponentov, ale to len strielas naslepo a mozno mas zlu velkost ramu alebo blbu geo na tvoje potreby a profik to hned odhali.
Zobraziť komentár 26.05.2024 - 12:37:23
00
Po 3 mesiacoch kľudu po obstrekoch sa bolesti vrátili. Stôl aj myš poriešené, ale očividne nepomohlo. Zdá sa mi, že sa to zhoršilo aj potom ako som začal viac jazdiť na biku. Asi nejaký svalová disbalancia u mňa. Rozhodol som sa ísť radšej cestou posilnenia ostatných svalov podľa videí, čo dal funkatron + našiel som pár ďalších zaujímavých, tak dúfam, že to pomôže. Máte niekto skúsenosti s týmito cvikmi?

Zobraziť komentár 07.06.2024 - 12:21:36
00
a čo s električkovým lakťom?

scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net
Zobraziť komentár 07.06.2024 - 12:50:24
07
A keď máte lakeť v stave, že vás to bolí, robíte s tým postupne aj nejaké cviky, alebo je potrebné počkať s cvičením až kým bolesť neustúpi? Ja už to mám aj vyše mesiaca, bolesť rovnaká, dostal som len jednu injekciu od ortopéda, ktorý sa ma striasol s tým, že mám sa ísť objednať na neurológiu a to je všetko. Nájsť neurológa v Žiline a dostať termín je kapitola sama o sebe. Čas beží a ja som na tom stále rovnako.
Zobraziť komentár 07.06.2024 - 13:01:35
00
netreba chodit na ortopediu, ale ku dobremu sportovemu fyzioterapeutovi, moja vlastna skusenost. Ja som mal pred casom "golfovy laket" t.j. bolest vnutornej casti lakta, ziadne masticky, ziadne injekcie, len obycajne masaze s tenisovou loptickou. To je praca fyzioterapeuta a ten moj je spickovy.
Zobraziť komentár 07.06.2024 - 13:25:51
11
keyboard_arrow_up