nevie mi niekto poradit rocny treningovy plan pre cca 12/13 rocne deti?? na cestnu cyklistiku, potrebujem aby tam boli kilometre, hodiny vseobecnej pripravy a specializovanej atd..... dik
UTFG (Use The Fucking Google) - ked som mu dal "treningovy plan" + cyklo dal 25 odpovedi. Pripadne inak vhodne modifikuj zadanie resp. ho pust aj do Ciech ci do sveta.
skus nastudovat casopis Velo...tam sa co to o tom popisalo, pripadne ak ti nie je luto obetovat na neho par penazi, tak skus http://www.cyklotrenink.cz/ ...myslim ze toto by bolo to prave ak ti nebude chybat mesacne aspon 500,-Kc v penazenke
skus nastudovat casopis Velo...tam sa co to o tom popisalo, pripadne ak ti nie je luto obetovat na neho par penazi, tak skus http://www.cyklotrenink.cz/ ...myslim ze toto by bolo to prave ak ti nebude chybat mesacne aspon 500,-Kc v penazenke
Kpo aj cyklotrénink sú ***** stránky, ale sú zamerané na tréning dospelých. Tréning detí je špecifický. Pri kopírovaní tréningov dospelých športovcov môžu vzniknúť nenapraviteľné chyby.
Ak chceš seriózny tréning, treba sa naozaj na "Cyklotreninku" zaregistrovať a dať si vypracovať špeciálny program.
Je nemysliteľné, aby dvanásť, trinásťročné dieťa trénovalo ako dospelý človek. Posilovňa, kilometrové objemy, doplnkové aktivity. U detských športovcov sa preferuje všestranný záber aktivít. Aspoň tak to donedávna bolo a nemyslím si, že by sa nejako zásadne zmenil pohľad na detskú fyziológiu.
Treba s tým začať tým správnym spôsobom, aby potom nebolo treba ľutovať.
Suhlasim s Robertom. Ked uz nic vhodne nenajdes na nete alebo v casakoch skus sa obratit na dakeho trenera. Ten by mal najlepsie vediet poradit a tiez vypracovat indivudualny plan. Zrejme zacinas asi od uplneho zaciatku.Kopirovat treningy niekoho ineho je zbytocne a najma u deti. Rozhodne sa radsej porad s odbornikom ako by si mal daco pokazit
ide o to ze pokial si na www.cyklotrenink.cz zaplatis ( vsetko tam je rozpisane za co kolko ) tak ti tam ti treneri vytvoria treningovy plan aj na 13 rocnecho chalaniska...ide iba o to ci clovek chce do neho investovat
Súhlasim s bororkou a robertom.Dieťa v tomto veku prechádza velkymi zmenami a trénig by mal riešení skor zábavnou formou a hrou.Hlavne býť ešte zameraní všeobecne aby rozvíjal fyziologiu tela.tak by som sa nezatažoval trenigovím rozložením a pod.Može sa stat že mu ten šport len znechutíš.Sú prírodne talenty tipu Sagan ale na ucelení trenig by som počkal tak 2 roky.od 15-16rokov by som už mu nejakí ucelení trenigoví plán urobil.
to hovorím z vlastnej skusenosti ale keď na tom budeš trvať niečo by som našiel.
cyklistika urcite nie je z tych sportov kde sa to da v detsve riesit "hrou" ...bohuzial ...kazdy si musi uvedomit ze cyklistika na vyssiej urovni niekedy sakrametsky boli ...a mozno ak by v buducnosti moje dieta bavil bicykel, najskor by som ho dal na BMX drahu nech ziska rychlost a techniku a potom by sa uvidelo kam ho to laka...je to sport do ktoreho sa nesmie dieta tlacit inak mu to akurat znechutime ( to asi kazdy sport )...a inak na Sagana som zvedavy aj ja...snad mu to bude stale slapat
viem, ake su zasady postupnosti u deti a potrebu vseobecnej pripravy, ale ide o to, ze ak zacnes dieta pripravovat vseobecne, pride na pretek a tam konci, casom sa mu to znechuti, lebo bude sice trenovany, ale vseobecne. Takze dobra myslienka sa minie ucinkom, nasiel som si niekde pocet km na rok pre 12-13 rocne dieta a bolo to 5000km, lenze to sa mi zda velmi malo, boli tam aj rozpisane treningy, je to plan cca 20rokov stary, lenze ak bude trenovat podla neho naozaj nebude v dnesnej dobe stihat na pretekoch, tak som chel skor nieco novsie. Ak nenajdem budem postupovat podla nasich bratov zo zssr a starych planov a uvidime ako to bude.
5000 km velmi malo?? neblazni, rok po roku sa musi objem km zvysovat.. tak aby vo veku okolo 20 rokov dosiahol cca 20000(podla toho ako to berias vazne) lebo ak bude jazdit uz odmalicka velmi velke objemy neskor to uz pre neho nebude mat efekt..
sise sa v tom dako extra nevyznam no myslim ze ked v 12tich zacnes na 5000km a kazdy rok pridas po 2000 tak by to mohlo byt OK a samozrejme zalezi na tom ci bude robit MTB alebo cestu...
Bol tu spomínaný Peter Sagan - dnes skončil 10. na majstrákoch sveta v cyklokrose v junioroch - ako prvoročiak. Nie zlý výsledok. Videl som ho niekoľkokrát na sústredení v Chorvátsku, a chalanisko sa snažil. Zdalo sa, že ak ho život nepokazí, tak z neho niečo môže byť. Ale nehovorme hop - ešte ho možno čaká prvá vážna frajerka a to najčastejšie býva najvážnejšia skúška odolnosti. Každoprípadne Žutko by mohol byť tým trénerom, ktorý by vedel napísať dobrý tréningový plán pre gumkáčov.
Fatbastart - zožeň v blízkosti bydliska klub, kde sa venujú mladým. Vytrvalosť dokážeš natrénovať aj s tréningovým plánom v ruke, ale súťaživosť sa rozvíja len na tréningoch vo väčšej skupine rovesníkov. 20-ročný plán je už dávno prekonaný, najmä ak ho písal nebohý Herceg, pretože ten už pred 40-timi rokmi písal tréningové plány, ktoré vtedy boli 20-rokov za svetom.
Hlavne sa neuber cestou ako povedal prví trener mne jazdi tak 3-4hodiny denne a potom sa ukáže.Je pravda že sa ukazalo ale tak 1,5mesiaca som lietal ale zbytok sezoni som bol utavení a pretrenovaní a deprimovaní.K petovi Sa. musí sa snažit na tom bycikli lebo v škole mu to až tak nejde.
a inak na Sagana som zvedavy aj ja...snad mu to bude stale slapat
nie že by som im (Saganovcom) neprial úspechy, ale obávam sa, že to dopadne ako napísal Joko (frajerka), v horšom prípade skončia kdesi v Podbrezovej a budú čakať kým nevyniknú, všetko je to manažérskych schopnostiach ľudí okolo nich a mám dojem, že ak rýchlo nezmenia klubovú príslušnosť, budú to mať dosť ťažké. Nerád to hovorím, ale nedávam im príliš dlhú životnosť, najmä z dôvodu, že u nás sa talentovaný cyklista zúčastňuje snáď všetkých druhov závodov (XC, cesta, cyklokros, občas dráha) čo v iných krajinách podľa mňa funguje trochu inak. Ale nechajme sa prekvapiť.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pripadne nieco som videl na http://www.kpo.cz/fyziologie/fyziologie.htm
Pripadne nieco som videl na http://www.kpo.cz/fyziologie/fyziologie.htm
je tam aj konkretny treningovy rozpis... isto to nieje nic specificke na konkretnu osobu ale lepsie ako klincom do oka.
Ak chceš seriózny tréning, treba sa naozaj na "Cyklotreninku" zaregistrovať a dať si vypracovať špeciálny program.
Je nemysliteľné, aby dvanásť, trinásťročné dieťa trénovalo ako dospelý človek. Posilovňa, kilometrové objemy, doplnkové aktivity. U detských športovcov sa preferuje všestranný záber aktivít. Aspoň tak to donedávna bolo a nemyslím si, že by sa nejako zásadne zmenil pohľad na detskú fyziológiu.
Treba s tým začať tým správnym spôsobom, aby potom nebolo treba ľutovať.
to hovorím z vlastnej skusenosti ale keď na tom budeš trvať niečo by som našiel.
sise sa v tom dako extra nevyznam no myslim ze ked v 12tich zacnes na 5000km a kazdy rok pridas po 2000 tak by to mohlo byt OK a samozrejme zalezi na tom ci bude robit MTB alebo cestu...
Fatbastart - zožeň v blízkosti bydliska klub, kde sa venujú mladým. Vytrvalosť dokážeš natrénovať aj s tréningovým plánom v ruke, ale súťaživosť sa rozvíja len na tréningoch vo väčšej skupine rovesníkov. 20-ročný plán je už dávno prekonaný, najmä ak ho písal nebohý Herceg, pretože ten už pred 40-timi rokmi písal tréningové plány, ktoré vtedy boli 20-rokov za svetom.
nie že by som im (Saganovcom) neprial úspechy, ale obávam sa, že to dopadne ako napísal Joko (frajerka), v horšom prípade skončia kdesi v Podbrezovej a budú čakať kým nevyniknú, všetko je to manažérskych schopnostiach ľudí okolo nich a mám dojem, že ak rýchlo nezmenia klubovú príslušnosť, budú to mať dosť ťažké. Nerád to hovorím, ale nedávam im príliš dlhú životnosť, najmä z dôvodu, že u nás sa talentovaný cyklista zúčastňuje snáď všetkých druhov závodov (XC, cesta, cyklokros, občas dráha) čo v iných krajinách podľa mňa funguje trochu inak. Ale nechajme sa prekvapiť.