Zdravím neviete mi poradiť či niečo také existuje v okolí Bardejova, Prešova alebo Košíc?....našiel som ale len v Banskej Bystrici ...jedná sa tak v skratke o správne nastavenie posedu, predstava, kufrov na tretrách atď. s dôvodu, že mi trpne ruka pri cyklistike snažím sa niečo takéto vyhľadať tu bližšie v okolí...ďakujem
ja mam nový cestný bicykel a pri úchope za páky ma tlačí nejaký nerv v strede dlane pri zápasti (také vystreľujuce impulzy) a preto vždy ak je to trochu možné tak uprednostňujem uchop za vrch riaditok. keď si ale všímam iných tak skoro každý sa drží za páky, čo je pre mňa momentálne dosť nepohodlné.
neviem ci je to tým, že sa moc opieram o dlane (možno by som mal ruky trochu uvolniť) alebo by som mal začať nosiť rukavice. Musím ešte poskúšať, ale s tým úchopom sa na cestnom bicykli zatiaľ nejako neviem zžiť ...
myslíš veľký rám a s tým spojený natiahnutý posed? po pravde už pri výbere som váhal akú veľkosť rámu a nakoniec som dal na odporúčanie výrobcu a ich tabuľky. zatiaľ som absolvoval iba tri jazdy tak budem uvidíme ako sa to vyvinie...
Ťažko povedať od klávesnice... To je treba vidieť, ako sedíš, aj pri jazde. A možno ani vtedy, keby som ťa videl, nebudem vedieť poradiť. Môžu to byť napríklad aj nevhodné, alebo staré gumy na brzdových pákach.
Rukami sa máš len pridŕžať a korigovať smer, nie na ne prenášať váhu tela. To, či veľmi zaťažuješ ruky, môžeš vyskúšať malým pokusom. Keď budeš pedálovať na ľahkom prevode, v nízkej rýchlosti, pustíš páky. Najprv budeš mať ruky na pákach, nebudeš ich zvierať prstami a potom ich oddiališ pár centimetrov nabok - pripravený v prípade problémov okamžite chytiť.. Ak budeš mať pocit, že ideš prepadnúť, tak s vysokou pravdepodobnosťou veľmi zaťažuješ ruky.
Chcem povedať, že väčšina váhy sa má na bicykel prenášať medzi zadkom a sedlom. A je rozdiel, medzi profíkom, čo najazdí ročne plus-minus 30 tis. km a nami občasnými cyklistami. Keď nič iné, tak nemáme taký drop ako oni...
Mne od minulého roka tiež stále trpnu ruky občas až tak moc že ani prehadzovat prevody sa nedá,všetko bolo v poriadku pokiaľ som nezačal s činkami...skúšal som aj zmeniť sklon riadidiel ale nepomohlo,teraz skúsim vymeniť lastovicku za rovné...čo vy na to?
Ja som mal problem ze mi trplo chodidlo na lavej nohe a u doktora mi zistili ze problem je v poskodenej platnicke na uplnom spodku chrbtice, a tlaci na nerv, a rovno sa ma aj pitala zeci mi netrpnu ruky, a ja ze obcas na bicykli, tak mi hned povedala ze by som mal vyskusat ine sedlo, lebo ze zvykne niekedy tlacit na hlavny nerv co ide v chrbtici cez sedacie kosti, po vymene sedla mi to fakt pomohlo.
" ...netrpnu ruky, a ja ze obcas na bicykli, tak mi hned povedala ze by som mal vyskusat ine sedlo, lebo ze zvykne niekedy tlacit na hlavny nerv co ide v chrbtici cez sedacie kosti, po vymene sedla mi to fakt pomohlo.
No neviem neviem,mne to pride tiez ako blbost a to niesom lekar.
Mne osobne tiez trpnu ruky ale mam obojstranny karplalny tunel+ k tomu neprida ani C3,4,5,6 s tlakom a kontaktom na neurokoren
" ...netrpnu ruky, a ja ze obcas na bicykli, tak mi hned povedala ze by som mal vyskusat ine sedlo, lebo ze zvykne niekedy tlacit na hlavny nerv co ide v chrbtici cez sedacie kosti, po vymene sedla mi to fakt pomohlo.
To nemyslíš vážne ...
Myslim to uplne vazne, akurat ze doktorka to povedala odborne, tiez by som nikdy nepovedal ze ruky a zadok mozu mat suvis ale hned ma presvedcila, ked mi zacala vysvetlovat nieco o mieche v chrbtici, a aj to ze uz mala taketo pripady 2 a ze prave cyklistov.
Zdravím, chcel by som sa spýtať, mám menší problém s mojimi prstami. Keď idem dlhšiu trať alebo jazdím dlhšie tak ma začnú bolieť prsty že ich nemôžem ani vystrieť keď zastanem. Voľakedy mi to robilo až po pár hodinách jazdenia ale teraz to mám po jednej jazde. Neviem čo mám robiť, nedokážem jazdiť dlhšie ako 3 minúte bez bolesti :/ Ďakujem vopred za rady.
Síce píšeš o bolesti, mne tŕpli prsty, ale len prsty na ľavej ruke. V prvom rade som doladil posed. Ale úplne som odstránil trpnutie denným cvičením planku a strečingom chrbta, nôh a rúk. Aplikujem to už pár mesiacov a zatiaľ pokoj.
Mne trpla lava ruka a obcas aj lava noha. Ruka mi trpla uz po pol hodinke jazdy. Vyskusal som 5 sediel a chvalabohu, toto piate sedlo vyriesilo vsetky problemy. Cize prerobil som nejake peniazky, lebo som kupoval nove sedla, vyskusal 2-3 tyzdne a ked nesadli, predal tu na bazari. Ale stalo to za to. Teraz nie je problem 3 a viac hodin v sedle, ziadne trpnutie. Core ani posilovnu vobec necvicim.
Mne trpla lava ruka a obcas aj lava noha. Ruka mi trpla uz po pol hodinke jazdy. Vyskusal som 5 sediel a chvalabohu, toto piate sedlo vyriesilo vsetky problemy. Cize prerobil som nejake peniazky, lebo som kupoval nove sedla, vyskusal 2-3 tyzdne a ked nesadli, predal tu na bazari. Ale stalo to za to. Teraz nie je problem 3 a viac hodin v sedle, ziadne trpnutie. Core ani posilovnu vobec necvicim.
Pre mna to vyriesilo Specialized Toupe. Ale to este neznamena, ze to sadne aj tebe. Ako sa tu niekde spominalo, kazdy ma inu rit. Treba skusat, kym nenajdes to prave. Inak pred tym som skusal Specialized Romin, Fizik Arione, Prologo Nago a Fizik Antares. Ani jedno z nich mi nevyhovovalo.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
neviem ci je to tým, že sa moc opieram o dlane (možno by som mal ruky trochu uvolniť) alebo by som mal začať nosiť rukavice. Musím ešte poskúšať, ale s tým úchopom sa na cestnom bicykli zatiaľ nejako neviem zžiť
Rukami sa máš len pridŕžať a korigovať smer, nie na ne prenášať váhu tela. To, či veľmi zaťažuješ ruky, môžeš vyskúšať malým pokusom. Keď budeš pedálovať na ľahkom prevode, v nízkej rýchlosti, pustíš páky. Najprv budeš mať ruky na pákach, nebudeš ich zvierať prstami a potom ich oddiališ pár centimetrov nabok - pripravený v prípade problémov okamžite chytiť.. Ak budeš mať pocit, že ideš prepadnúť, tak s vysokou pravdepodobnosťou veľmi zaťažuješ ruky.
To nemyslíš vážne ...
Mne osobne tiez trpnu ruky ale mam obojstranny karplalny tunel+ k tomu neprida ani C3,4,5,6 s tlakom a kontaktom na neurokoren
To nemyslíš vážne ...
Myslim to uplne vazne, akurat ze doktorka to povedala odborne, tiez by som nikdy nepovedal ze ruky a zadok mozu mat suvis ale hned ma presvedcila, ked mi zacala vysvetlovat nieco o mieche v chrbtici, a aj to ze uz mala taketo pripady 2 a ze prave cyklistov.
Tak ake bolo to piate? Daj tip