Nestava sa Vam ze by vam trpol pri bikovani ud? Mne hej, ked idem dlhsie do kopca. A to som uz aj gelove sedlo kupil a naklonil ho do predu a nepomaha. Normalne si ho ani necitim, je uplne strpnuty.
Nie to sa mi este nestalo. Sedlo ma byt vo vodorovnej polohe, v ziadnom pripade nema byt spickou hore, to prave moze sposobovat trpnutie udu. Je to urcite sposobene zlym posedom, alebo potom neviem...
2kapko: mam presne ten isty problem, stava sa mi to vzdy, ked abslovujem dlhsiu trasu, moj nazor je ten ze to mozno nie je sposobene sedadlom... bud je to geometriou ramu... ked mas dlhy ram a este k tomu aj dlhy predstavec, tak si moc nakloneny dopredu, co ma za nasledok vacsi pritlak na mocovu trubicu a tym zabranuje privodu krvi do udu... skus zmenit dlzku, mozno ze aj vysku predstavca, aby si nebol moc nakloneny...
alebo ako PaliG napísal, posuň sedadlo čo najviac dopredu...
2kapko: mam presne ten isty problem, stava sa mi to vzdy, ked abslovujem dlhsiu trasu, moj nazor je ten ze to mozno nie je sposobene sedadlom... bud je to geometriou ramu... ked mas dlhy ram a este k tomu aj dlhy predstavec, tak si moc nakloneny dopredu, co ma za nasledok vacsi pritlak na mocovu trubicu a tym zabranuje privodu krvi do udu... skus zmenit dlzku, mozno ze aj vysku predstavca, aby si nebol moc nakloneny...
ja mam kratky ram,kratky predstavec sedlo relativne v predu a trpne mi iba na hradzi..TREBA JAZDIT V LESE!!!
nomoze to robit aj tie gate tiez som mal take ale mne sa to stavalo ked som sa z niekym pomaly vliekol ked som sedel na sedle ako prikovany. ale ked som isiel rychlejsie tak nie.
ked mas dlhy ram a este k tomu aj dlhy predstavec, tak si moc nakloneny dopredu, co ma za nasledok vacsi pritlak na mocovu trubicu a tym zabranuje privodu krvi do udu...
mozem ti zarucit ze vacsi pritlak na mocovu trubicu nema s prekrvenim nic spolocne. ten tlak ktory si myslel je na tepny a zily ktore zabezpecuju prekrvenie a tie vedu hlavne cez perineum co je ta oblast medzi nohami na ktorej sedis. a navyse su tam aj dolezite nervy ktore tadial prechadzaju. ak ti nic s nastavovanim posedu nepomoze tak by sa mozno aj zislo ist na kontrolu k lekarovi ci tam mas vsetky tie zasobovacie cievy v poriadku lebo dost castu sa objavuju zhrubnutia stien a podobne co znizuje uz tak privod krvi
Mne to pride ako bezny problem. Pri jazde do kopca menis polohu, zaberas viac silovo, viac pritlacas na krvne riecisko veduce do udu, strpnutie sa da ocakavat. Aj mne sa to stava pri sklonenej (aerodynamickej) polohe ked idem viac silovo, ale nejak to neriesim. Trochu to tam dole odlahcim, potrasiem a vsetko je ako ma byt
mam podobny problem. z mojho laickeho pohladu mi vychadza, ze by mi mohlo pomoct sedlo s vacsim otvorom cize skusim selle smp. na cestaku (selle italia c2 genuine gel) nemam otvor/vyhlbenie vobec a tam mi strpne velmi rychlo. na horskom mam otvor a strpne mi neskor. samozrejme vsetko v pripade ze vkuse sedim a slapem. takze to momentalne riesim ako giro...
ked ma to uz velmi tlaci vstanem.... otrasiem... chvilu idem v stoji a naspat do sedla....
chcel som si kupit tu lacnejsiu alternativu od Selle SMP... ale ked som ho videl nazivo, tak ma to preslo.... to sedlo je nechutne velke, tazke a opolstrovane ako zenske sedlo na trekingovy bike...
najradsej by som nejake cim tvrdsie sedlo s dierou... (teraz mam nahodene
scott racing ....jazdi sa mi z nim celkom fajn... len keby to este malo tu dieru)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
skus manevrovat s posedom (napr vyskusaj sedlo posunut dopredu)...
ja mam kratky ram,kratky predstavec sedlo relativne v predu a trpne mi iba na hradzi..TREBA JAZDIT V LESE!!!
dava to logiku, ale nie je to tak v tomto pripade
ak som nieco zle napisal tak sa ospravedlnujem, ale kazdy si vie domysliet o co mi vlastne islo... niesom doktor
jasne. nemyslel som to zle. len mi to prislo trochu vtipne
tak kratky predstavec?
to su vazne chrtie problemy vo vystretejsom posede sa to nemoze stat...iba ak by bolo blbe sedlo.
tak kratky predstavec?
to su vazne chrtie problemy vo vystretejsom posede sa to nemoze stat...iba ak by bolo blbe sedlo.
predstavec som mal objednany dlhsi,ale nepodarilo sa
chcel som si kupit tu lacnejsiu alternativu od Selle SMP... ale ked som ho videl nazivo, tak ma to preslo.... to sedlo je nechutne velke, tazke a opolstrovane ako zenske sedlo na trekingovy bike...
najradsej by som nejake cim tvrdsie sedlo s dierou... (teraz mam nahodene
scott racing ....jazdi sa mi z nim celkom fajn... len keby to este malo tu dieru)