Lokalizácia
Formulár sa odosiela
zadná pevná je tak zázračným plusom v čom? keď potrebuješ daj miesto 5mm 10mm.. pevnejšie a zostávajú výhody QR
ale fakt netuším čo za prasačiny by si chcel dávať aby pevná mala význam.

mne sa páči viac zadná pevna, beztak podľa mna zachvílu na teb spôsob prejde vela výrobcov, môžem použiť lepšie náboje ale hlavne sa mi jedná o montáž... keď človek nemá čas sa sústrediť aby presne vložil koleso tak ako má byť, pevná os zaručí jeho presné uloženie bez zbytočného šaškovania s upevnením rýchloupínaka a centrovania prasiatka :tmi: mne sa to páči viac než klasický rýchloupinák....
Zobraziť komentár 24.11.2010 - 15:07:22
00
Vole, o čom to točíš v druhej časti príspevku? Aké centrovanie strmeňa? Aké presné uloženie kolesa?
Nedá mi nespýtať sa, vieš vôbec opraviť defekt?
Pevná os má iba význam pre zvýšenie tuhosti. Ak toľko po tom túžiš, sprav ako poradil CraObs...
Ešte jedna vec, pokiaľ nechceš šaškovať s obyčajným rýchloupinákom, kúp DT RWS a nemáš najmenší problém.
Zobraziť komentár 24.11.2010 - 16:53:53
00
brain to nemá a propedal tiež nie

Float R má propedal, len s tým rozdielom, že už je prednastavený od výrobcu s hodnotou najviac vyhovujúcou danému typu biku.. ;)
Ja jazdím LP Zesty 314 a pohupovanie je minimálne, a pokiaľ máš dobrú techniku šlapania, tak nebudeš potrebovať nastavovateľnú nízkorýchlostnú kompresiu..
Iné je keď si zo sedla a šliapeš silovo.. vtedy pohupovanie naozaj cítiť a RP2 alebo RP23 to v istej miere riešia, no ani jeden z týchto tlmičov ti z fulla neurobí HT.. Ja som si na Rkový tlmič zvykol a vyhovuje mi, takže z môjho podľadu je to postačujúca voľba :)
Zobraziť komentár 24.11.2010 - 16:55:14
00
Djexpres: ak považuješ montáž a demontáž QR za šaškovanie tak to si ešte pevnú asi neskúšal čo? :) btw koleso sa inak ako presne vložiť nedá, či?
Zobraziť komentár 24.11.2010 - 17:16:15
00
Float R má propedal, len s tým rozdielom, že už je prednastavený od výrobcu s hodnotou najviac vyhovujúcou danému typu biku.. ;)

nie nie, skôr by som to nazval kompromisom - čiže to nie je ideálne riešenie :)
Zobraziť komentár 24.11.2010 - 17:25:50
00
Mam zesty s float-r aj ht meridu a so ziadnym pohupovanim problem nie je alebo aspon si to neuvedomujem ak som predtym jazdil ht jedine co si vsimnem je pohodlne prechadzanie malych nerovnosti bez zbytocneho tlmenia nohami. Ine to bolo ked som raz chvilu skusal specialized stump jumper 2008 tak to bola naozaj hojdacka kde si mohol tie nastavenia tlmica vyuzit, ale aj tak to na slapanie nebol zazrak.
Musis si to vyskusat lebo takto vobec ani nevies co ti vyhovuje a nevyhovuje len citas nekonecne prispevky a predstavujes si ake to hupanie asi je :lol:
Ohladne tej pevnej zadnej osky tak to je naozaj posledna vec, ktoru ako bezny jazdec nejako pocitis.
Zobraziť komentár 24.11.2010 - 18:13:21
00
S tou pevnou osou si dovolím nesúhlasiť,ako bežný jazdec ju teda určite vnímam ako veľké plus čo sa týka zvýšenia tuhosti zadnej stavby,hlavne pri jazde po drsnejších terénoch ;)
Zobraziť komentár 24.11.2010 - 19:26:38
00
Djexpres: ak považuješ montáž a demontáž QR za šaškovanie tak to si ešte pevnú asi neskúšal čo? :) btw koleso sa inak ako presne vložiť nedá, či?

no by si sa divil čo všetko sa dá... a ja som kazisvet, takže pri výbere bicykla musím dbať na všetky detaily aby sa to moje ničenie dalo čo najviac ovplyvniť k životnosti celého biku ako jednotlivých komponentov :devil:
Zobraziť komentár 24.11.2010 - 22:15:35
00
Vole, o čom to točíš v druhej časti príspevku? Aké centrovanie strmeňa? Aké presné uloženie kolesa?
Nedá mi nespýtať sa, vieš vôbec opraviť defekt?
Pevná os má iba význam pre zvýšenie tuhosti. Ak toľko po tom túžiš, sprav ako poradil CraObs...
Ešte jedna vec, pokiaľ nechceš šaškovať s obyčajným rýchloupinákom, kúp DT RWS a nemáš najmenší problém.

No ale prečo sa ma snažíte odhovoriť od pevnej osi? lebo keby to vozím na biku bol by som v okrese jeden z mála? či? mne sa to páči lebo doteraz také niečo nebolo... a manipulácia s tým mi príde oveľa prevedenejšia. Klasické rýchloupínaky mi vždy liezli na nervy, to už radšej priskrutkovať matkami. Tebe vždy sadne koleso do drážiek presne na stotinu milimetra? hmmm aj ja chcem taký bajk... Ak by aj išlo LEN o zvýšenie pevnosti zadnej stavby, tak prečo si ju nezvýšiť keď je možnosť, nie som 60 kilové decko...

Naposledy upravil Djexpres dňa 24.11.2010 - 22:27:47, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 24.11.2010 - 22:24:16
00
Stačí ti minimum šikovnosti a nemôžeš byť lemra... Nie je s tým problém...
Zobraziť komentár 24.11.2010 - 22:27:23
00
Stačí ti minimum šikovnosti a nemôžeš byť lemra... Nie je s tým problém...
Nechápem význam tvojho príspevku, čo to má spoločné s záujmom mať na biku pevnú os? :o
Zobraziť komentár 24.11.2010 - 22:29:24
00
Napríklad aj to že chceš pevnú silou mocou, aj keď ti dosť ľudí napísalo že to nemá prelomové výhody pre teba využiteľné v praxi. Mne je to jedno, keď chceš pevnú kúp si taký bike, ale rýchloupínak nastavíš za 10 sekúnd bez najmenšieho problému.
Zobraziť komentár 24.11.2010 - 22:32:51
00
No ale prečo sa ma snažíte odhovoriť od pevnej osi?

keby veľa ľudí na fóre prešlo na rámy s pevnou osou, tak by to aj ich lákalo :lol:
Ako som napísal v inej téme, ak bike nad 2000e, tak nech to nemá nejaký výraznejší kompromis...
Zobraziť komentár 24.11.2010 - 22:43:22
00
Pevná os pri zdvihoch 140+ a tvrdsom jazdeni urcite vyznam ma - za predpokladu, ze je dostatocne tuhe koleso ako take a nie je to nejake blato (vtedy je pevna oska na dve veci). A aj ked som ju nikdy nejazdil, tak na novom AM bajku by som ju uz chcel. Ale z hladiska praktickosti to nie je vyhra ak nie je pouzity system ala maxle axle, takze ak system osky nie je zvladnuty, tak radsej ako sa babrat s nejakymi inbusmi by som v takom pripade bral 10 mm thru bolt RWS QR by DT. Pri ramoch so zdvihmi 120 mm a menej pevna oska realny vyznam prilis nema.

P.S. Tie nezmysly o nutnosti centrovania prasata po kazdom vybrati/vlozeni kolesa a saskovani resp. neschopnosti presneho usadenia kolesa v rame pomocou rychloupinaku sa skutocne nedaju ani citat...
Zobraziť komentár 24.11.2010 - 23:55:33
00
P.S. Tie nezmysly o nutnosti centrovania prasata po kazdom vybrati/vlozeni kolesa a saskovani resp. neschopnosti presneho usadenia kolesa v rame pomocou rychloupinaku sa skutocne nedaju ani citat...
nikto ti nekaze ich citat :^) nikde som nenapisal ze "po kazdom"
Zobraziť komentár 24.11.2010 - 23:59:59
00
keyboard_arrow_up