Podla popisu si asi mal RST

(RST dokazalo totalne zlikvidovat povest
vidlice s pruzinou) .. no myslel som vidlice, nie drziaky predneho
kolesa 
(ale je fakt, ze samotna pruzina este nezarucuje spravny chod, viz napriklad Lyrik) .. pruzina ma (ak nie je spesl vinuta) proste jeden chod v celom rozsahu. Vidla zehli, papka, a chodi presne definovane v celom rozsahu. Progresivita sa u MZ ladila kedysi olejom (vzduch), takze si mohl mat linearny az silne progresivny chod, ale tusim to uz nemaju, neviem. Nove som v ruke nemal. Vzduchova
vidlica sa obvykle prepada vo zdvihu v strede, je tazko vyladit citlivost / progresivitu / stred, je hakliva na teplotu vzduchu, atd. V pripade 100mm zdvihu a titanovej pruziny je dokonca mozne vahu pruzinovky dostat na vahu vzduchovky, pripadne aj odlahcit. Len vyrobcovia to nerobia, kedze ako si spravne poznamenal, pruzinu treba volit podla vahy. Naviac , vyrobcovia robia to,ze na lacne vidlice davaju pruziny (kedze je to lacnejsie) a hned tam daju aj ocelovy krh, pripadne ocelove nohy a nakoniec je z toho tazka vidlica a tym evokuju dojem, ze pruzinovky = tazke vidlice. Pricom malokedy to je pravda. Jedna z krasne chodivych vidlic je RS Tora 130 pruzinovka, ktora nema nic, len pruzinu a zakladne tlmenie. Nema ***** floodgate, lenze, je lacna, takze ocelove nohy, ocelovy krk (mam pocit), takze vazi tonu. Ale zas, asi ma plastove tlmenie, takze vydrzi prd