Lokalizácia
Formulár sa odosiela
To je na tom skvele ze si moze kazdy najst nieco vhodne. Nam napr. bude stacit vckovy bike, lebo pomedzi vinohrady nejake velke zjazdy nedame. Zase vytraseny bude poriadne, preto sa ja zameriavam na dobru vidlu. Ale vysnivany ten TORP bude, mozno raz.
Zobraziť komentár 21.09.2016 - 12:47:38
00
Saracen ma tiez vidlu a poriesit prevody k spokojnosti je mala praca. Ale ked niekto chce Torp, kupi Torp. Ja tiez casto nadrziavam/preferujem mne sympaticku znacku vyrobkov.
Zobraziť komentár 21.09.2016 - 13:01:17
00
ta maloseriovka je velmi sympaticky projekt - len kolko 7-8r. deti je ready na downhill ?

Pokial ide o Kotucove brzdy na detskych bikoch - tabory su dva :-) Ja som zastanca ultralight a to s kotucami nejde, ale zasa na DH specialke byt musia :-)
V-cka s dobrymi packami spravia svoj job hravo vravi Saracen, Earlyrider zasa povie, ale ked u nas v UK stale prsi tak lepsie su kotuce.
pravda je ze kotuce su trendy a maju styl - aj deckam sa to paci. Len tam prosim vas nepchajte nikto nikdy tie male zvedave prsty !
Zobraziť komentár 21.09.2016 - 13:09:43
00
Malý jazdí doteraz V-čka a na vianoce ide do deore kotúčov. A dôvod je presne ten dážď- brzdilo mu to dobre aj predtým, ale keď sme sa vozili v dunách po daždi, tak sa mu piesok dostal medzi špalky a ráfik a bolo zle.

Som zvedavý ako mu to pôjde s kotúčami
Zobraziť komentár 21.09.2016 - 13:23:01
00
arrow_leftmitocross napísal:
Saracen ma tiez vidlu a poriesit prevody k spokojnosti je mala praca...

takze kupim saracen za 420e vymenim na nom predne ozubenie, zadne prevody a eventualne i mechanizmus radenia...mala praca ktora prihodi nemaly peniaz...

jasne je to riesenie..pokial ma clovek pristup kupim a upravim tak to ide...

nezastavams a ziadneho cyklo projektu...a tiez si radsej zvazim ci to za tie peniaze stoji...preto mojim favoritom je supurb s pevnou vidlou vo vianocnej akcii :D

arrow_leftActive1 napísal:
ta maloseriovka je velmi sympaticky projekt - len kolko 7-8r. deti je ready na downhill ?

myslim si ze uvedene maloseriovky niesu downhill..:) su to bike do lesa..na downhill by sme sa museli obzerat napr po tomto: http://www.commencal-store.com/supreme-20-yellow-2017-c2x19925083 a pod.

ano torp a supurb su nemala vaha..ja to porovnavam zial s 16" meridou ktoru teraz jazime a ta je tazsia ako Torp :-/

uvidime co nakoniec prinesie darcekovy kurier :) moznosti su..kazdi si vyberie

ps.: ano..Vcka stacia..ale nik ich uz pomaly nejazdi :D pretoze drzat Vcka 100m dolu kopcom je tazsie ako hydrauliky nech je spalik aky len chce...
Zobraziť komentár 21.09.2016 - 13:33:13
00
Ja som povodne reagoval na Cykloturistu a jeho prispevok o vytrasenych rukach dole kopcom.
S tou vymenou prevodov si zacal od konca. Ale ano, v krajnom pripade/poziadavke sa bude treba mozno vymenit vsetko to, co si napisal. A mozno vobec nie tolko ;)
Vcka stacia a jazdi ich momentalne tipujem minimalne 90% deti :D
Zobraziť komentár 21.09.2016 - 13:46:25
00
Dufam ze mas pravdu.

Ale maly nemal problem drzat v-cka dole 1,5 km kopcom po asfalte s 11% klesanim, alebo 5km zjazd po lesnych dialniciach zakonceny dalsim 2 km strmym zjazdom po asfalte. Lenze v obidvoch pripadoch bolo sucho....
Zobraziť komentár 21.09.2016 - 13:51:36
00
jasne...zalezi to od deti..niektore to vyslapu..niektore nie..
ja som za kotuce kedze drobca bavi bike...rad po nom siaha a min. rok este na meride 16" sla dolu carosello 3000 a to na Vcka neni... :D
ale je to o detoch kolko ich to bavi...a mne zavazi i to ze bike sa bude dedit...takze naklady su akoze polovicne :D
Zobraziť komentár 21.09.2016 - 13:54:31
00
To je to isté ako u nás prechod z leader fox 16" s protišliapacou brzdou na Woom s dvomi Večkami. Mali sme ich chvíľu oba doma, ale leader fox som radšej čo najskôr vrátil bratrancovi. Malý totiž ,keď sme začali chodiť von na tom woome, často riešil:" Tatino ale prečo mám dve brzdy? Ten druhý chcem. Ale tento je tiež dobrý. A je pekne modrý". Ale postupne si zvykol a teraz už to nerieši. Takže ja som riešil váhu, parametre a malý farbu. Takže výber 20" bude na tom podobne. Ja týždne strávim výberom, malý na prvý pohľad schváli farbu a zostane už len presvedčiť ho, že to je tiež dobrý bicykel. Ach jo. 8-)
Zobraziť komentár 21.09.2016 - 15:26:52
00
No, aby som sa opat zapojil do diskusie:

zarazuje ma ta vaha, ktora sa tu uvadza pri Saracen, so Spinnerom vaha 7.2kg sa mi nezda realna (ved islabikes bez odpruzenej vidlice tolko nevazi). Ak ste ho niekto mal v ruke a realne vazil, potom uverim. Viem sam kolko vazi samotny Spinner a v porovnani s pevnou vidlicou tam moze byt rozdiel aj 1kg.

Na TORPe pracujeme kazdy den s vahou a finalne sa snad priblizime k cislu 10kg (neratam vo vybave pedale, pretoze to robi malo vyrobcov, co som zistoval a tak mierne zavadzaju verejnost/rodicov, pedale u nas detske platformy s pinmi by mali byt do 300g). Avsak chcel by som este poznamenat, ze my mame postaveny bike na oceli, z testovaciek mam fajn spatnu vazbu, ako ocel prepruzuje (u hlinika toto nedostanete i ked na druhej strane, hlinik ram je lahsi). Ono vela z vas pozera len na vahu, ale pri nasom projekte nebola vaha na prvom mieste. ten lahky bike v terene pod tymi detmi skace. Ja mam doma niekolko roznych 20tiek, ale porovnavam vacsinou Islabikes a nas projekt. Na isla v terene ten moj starsi nevie poriadne ist, na cyklochodnik je s nim spokojny :).

K Saracen - osobne si myslim, ze neviem presne zaradit ten bike. Na stranke maju sice nakres geometrie, ale k cislam sa nedostanem. Podla obrazkov tam polozili dost hlavovy uhol, takze mi to pride ako pokus o trail bike, ale na trail bike tam zaostava vybava. 32t vpredu a 11-34t vzadu je do terenu dost malo (pracujem s tymi bicyklami uz skoro 3 roky). Dokonca 30t s 11-36t je malo a tie deti strmsi teren nie vzdy dokazu slapat. My momentalne testujeme vpredu 28t s 11-36t vzadu a zda sa mi to celkom optimalne (prevod do kopca v terene super, na cyklochodnik to tiez staci - dokazu ist 25-30km/h a to sa mi zda postacujuce, kedze v takej rychlosti dlho nevydrzia). A ak to bol pokus o trail bike, tak jednoznacne mal byt osadeny kotucovkami.

K brzdam:

Viac ako 2 roky testujeme ako V-brzdy, tak aj kotucovky mechaniky aj hydry. Vysledok je jasny, kotucovky vyhravaju jednoznacne. Ano, ako pisete viaceri, zalezi na tom, kde s dietatom jazdite, ak asfalt, lahky teren, bez dlhsich zjazdov, posluzia aj klasicke V-brzdy s vhodnymi packami a dobre nastavene (premazane lanka atd.), ale styl, akym jazdime my, tak to nie. Moji chalani a aj testovaci jazdci si neskutocne kotucovky pochvaluju (ano treba si na ne zvyknut, hlavne to, ze su ostrejsie), ale pri V-brzdach sme osobne dost casto stali kvoli oddychnutiu prstov. Dalsiu vyhodu vidim v tom, ze deti mozete skusat od malicka ucit na 1 max 2 palce na brzdovych packach (pri V-brzdach mi pro zjazdoch siahali na packy aj 3-4 prstami). A ako posledny bod: ano, je to moderny trend :).

Aby som zakoncil a niekto to tu aj spominal, TORP sme spravili special pre zabavu do terenu, pre rodicov, ktori to myslia vazne a idu s deckami pojazdit aj trail/teren. Nie je to zavodny special, tam by min vaha mala ist dole (ale vsetko sa da a len cas ukaze, co este vymyslime :) ). Z testovaciek mame neskutocne ohlasy na geometriu, upravovanu vidlicu, ale nejdem sa rozpisovat, aby to tu nevyznalo ako reklama. Kto ma zaujem, kludne ma kontaktujte, doriesime cez SS. Kto jazdi s detmi v terene a chce skusit, dohodneme sa taktiez (viem poslat na test).
Zobraziť komentár 22.09.2016 - 12:59:11
01
ahoj Mondzo

1. K Saracenovi sa vratim za mesiac - to uz by som ho aj mohol mat. pozrem otestujem odvazim, tiez som zvedavy. Ale zamer bol asi spravit univerzalny GO-anywhere bike.
Zozeniem aj cisla k tej geometrii - rad si vypocujem nazory.

2. 32t vpredu a 11-34t je uplne v pohode - chalani to maju aj na WOOM4 (rovnako KUbike) a 12-14% stupanie daju.

Napr. taky earlyrider belter 20 ma iba 3 prevody v naboji - jeden by si povedal malo - ale ked vidim ako tie deti radia - najtazsi ked sa ide rychlo - ked je kopec najlahsi, obcas nieco medzi - a testovali sme aj beltra 20 a rozdiel na kotucoch a spinerovi robi cez 2 kg.

3. na brzdy mam vsak uplne iny nazor. V-cko na 20ke beznemu 6/7/8 rocnemu chrustovi staci. mame za sebou aj dlhe prudke rychle zjazy a nebol nikdy problem. beriem - les, mokro, spina.... kotuc sa patri.

Prílohy:

Early_Rider_Trail_3S_0ff2758d-120a-4515-90e2-604050092f77_2048x2048.png
Early_Rider_Trail_3S_0ff2758d-120a-4515-90e2-604050092f77_2048x2048.png 1.54 MiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 22.09.2016 - 13:33:16
00
ok, ale bavime sa o stupaniach v terene alebo na asfalte? Ako mame iny pohlad na vec, ale to je fajn, My sme tiez zacinali pri 32z, potom 30z nakoniec asi skoncime pri 28z a ako som pisal, to je len moje dlhodobe pozorovanie a feedback z realnych testovaciek.

Pri brzdach sa asi nezhodneme, ja som proste za kotuc aj pre uz taketo deti. Ako si spomenul LES, tam kotuc patri... ale plus pre kotuce som spomenul vyssie :)

Earlyrider je pekny projekt, AVID BB mechanika brzdy mi jazdi mladsi a parada (BB7, super nastavovanie, chod packy), ten SRAM i-motion som priznam sa v rukach este nemal, bolo by fajn to skusit :). Na earlyrider-ovi mi vsak dost vadi standover height, ktora je dost vysoko.
Zobraziť komentár 22.09.2016 - 14:13:35
00
Active1 - ten sarencer budeš mať v ponuke alebo si ho ideš kúpiť deťom alebo budeš niekde v UK a pozrieš sa na neho?
Zobraziť komentár 22.09.2016 - 15:57:51
00
Budeme ich mat aj na predaj, uz som ich pridal aj na stranku. dostupnost koncom oktobra. Som na ne strasne zvedavy.
A chalani pojdu po sezone na 24-ky, ale stale vyberam.
Zobraziť komentár 22.09.2016 - 17:15:05
00
Super, to sa teším. Hlavne si počkám na to preváženie, som zvedavý či ta váha (bike+pedále) ozaj sedí. Alebo koľko to bude reálne.
Zobraziť komentár 22.09.2016 - 17:23:42
00
keyboard_arrow_up