No, aby som sa opat zapojil do diskusie:
zarazuje ma ta vaha, ktora sa tu uvadza pri Saracen, so Spinnerom vaha 7.2kg sa mi nezda realna (ved islabikes bez odpruzenej
vidlice tolko nevazi). Ak ste ho niekto mal v ruke a realne vazil, potom uverim. Viem sam kolko vazi samotny Spinner a v porovnani s pevnou vidlicou tam moze byt rozdiel aj 1kg.
Na TORPe pracujeme kazdy den s vahou a finalne sa snad priblizime k cislu 10kg (neratam vo vybave pedale, pretoze to robi malo vyrobcov, co som zistoval a tak mierne zavadzaju verejnost/rodicov,
pedale u nas detske
platformy s pinmi by mali byt do 300g). Avsak chcel by som este poznamenat, ze my mame postaveny bike na oceli, z testovaciek mam fajn spatnu vazbu, ako ocel prepruzuje (u hlinika toto nedostanete i ked na druhej strane, hlinik
ram je lahsi). Ono vela z vas pozera len na vahu, ale pri nasom projekte nebola vaha na prvom mieste. ten lahky bike v terene pod tymi detmi skace. Ja mam doma niekolko roznych 20tiek, ale porovnavam vacsinou Islabikes a nas projekt. Na isla v terene ten moj starsi nevie poriadne ist, na cyklochodnik je s nim spokojny

.
K Saracen - osobne si myslim, ze neviem presne zaradit ten bike. Na stranke maju sice nakres geometrie, ale k cislam sa nedostanem. Podla obrazkov tam polozili dost hlavovy uhol, takze mi to pride ako pokus o trail bike, ale na
trail bike tam zaostava vybava. 32t vpredu a 11-34t vzadu je do terenu dost malo (pracujem s tymi bicyklami uz skoro 3 roky). Dokonca 30t s 11-36t je malo a tie deti strmsi teren nie vzdy dokazu slapat. My momentalne testujeme vpredu 28t s 11-36t vzadu a zda sa mi to celkom optimalne (prevod do kopca v terene super, na cyklochodnik to tiez staci - dokazu ist 25-30km/h a to sa mi zda postacujuce, kedze v takej rychlosti dlho nevydrzia). A ak to bol pokus o trail bike, tak jednoznacne mal byt osadeny kotucovkami.
K brzdam:
Viac ako 2 roky testujeme ako V-brzdy, tak aj kotucovky mechaniky aj hydry. Vysledok je jasny, kotucovky vyhravaju jednoznacne. Ano, ako pisete viaceri, zalezi na tom, kde s dietatom jazdite, ak asfalt, lahky teren, bez dlhsich zjazdov, posluzia aj klasicke V-brzdy s vhodnymi packami a dobre nastavene (premazane lanka atd.), ale styl, akym jazdime my, tak to nie. Moji chalani a aj testovaci jazdci si neskutocne kotucovky pochvaluju (ano treba si na ne zvyknut, hlavne to, ze su ostrejsie), ale pri V-brzdach sme osobne dost casto stali kvoli oddychnutiu prstov. Dalsiu vyhodu vidim v tom, ze deti mozete skusat od malicka ucit na 1 max 2 palce na brzdovych packach (pri V-brzdach mi pro zjazdoch siahali na packy aj 3-4 prstami). A ako posledny bod: ano, je to moderny trend

.
Aby som zakoncil a niekto to tu aj spominal, TORP sme spravili special pre zabavu do terenu, pre rodicov, ktori to myslia vazne a idu s deckami pojazdit aj trail/teren. Nie je to zavodny special, tam by min vaha mala ist dole (ale vsetko sa da a len cas ukaze, co este vymyslime

). Z testovaciek mame neskutocne ohlasy na geometriu, upravovanu vidlicu, ale nejdem sa rozpisovat, aby to tu nevyznalo ako reklama. Kto ma zaujem, kludne ma kontaktujte, doriesime cez SS. Kto jazdi s detmi v terene a chce skusit, dohodneme sa taktiez (viem poslat na test).