tania...to je nekonečná téma

.... záleží od toho čo jazdíš, tiež nie je z tvojho profilu jasné či si muž (to máš uvedené pri pohlaví) alebo žena (máš email na ženské meno)...ja osobne som prešiel z 26" na 29" a už by som späť nešiel, len treba podotknúť že na tej 29 sa cítim ako na tanku a valcujem všetko predomnou, ale nesúhlasím po reálnych skúsenostiach s tvrdeniami, že by bol 29er nejaký neobratný, ťažkopádny a podobne je super po všetkých stránkach - ale samozrejme hovorím o jazdení XC, pravdepodobne trail-isti a jazdci enduro by mali asi iný názor na vec

...... 27,5" príde mne osobne ako trochu "zbytočný rozmer", nejazdil som ho však a posudzujem hlavne na základe porovnania 26" vs 27,5" na predajni u kamaráta, kde stálo niekoľko bikov vedľa seba a keď mal 26" "riadne" pneumatiky, tak nebol opticky vôbec rozdielny od vedľa stojaceho 27,5", čo pre mňa osobne úplne neguje nákup "rovnakého" za viac euro... samozrejme že najlepšie je niečo odskúšať pred kúpou - to je na nezaplatenie, lebo ti proste nemusí sadnúť a to potom bude poriadny hlavybôľ - takže pre mňa v tomto platilo pred kúpou minimálne 2 x meraj/skúšaj a 1x rež/kupuj...