Problém. Pred pár dňami som náhodou objavil bočný vakel v zadnej stavbe, netuším, či tam bol od začiatku, alebo vznikol časom. Ide o Nerve AL 7 2014, kúpený 3/2014, do 11/2014 odjazdených cca 1800 km.
Problémové miesto je spojenie vahadla s horným ramenom zadnej stavby, viď výkres: http://goo.gl/v5h0Cu
Ukázalo sa, že išlo o nedostatočné zalisovanie/uvoľnenie ložiska v telese vahadla. Ložisko samotné je v poriadku. Problém je rovnaký na oboch stranách. Prejavuje sa to takto: http://goo.gl/DPjgyL. Skrutky boli samozrejme zatiahnuté na správny moment.
Takto opísaný problém aj s videom som poslal na adresu [email protected]
Odpoveď bola, že bicykel musia vidieť, tak som ho dnes 18/11/2014 poslal. Kuriéra vybavujú a platia oni. Na otázku, či poputuje do Nemecka, bola odpoveď, že len do ČR.
To je zatiaľ všetko, budem aktualizovať. Ešte dodám, že komunikácia bola zatiaľ promptná, bezproblémová.
Aktualizácia 25/11/2014: poslal som mail, že ako je s tým ďaleko a odpovedal, že včera to videl a súhlasil s mojou diagnózou a tým, že to vahadlo treba vymeniť a objednal ho z Nemecka. Kladiem si otázku, ako by to bolo prebiehalo, keby som to bol skomunikoval priamo s Nemcami, možno by to uznali a poslali a ušetril by som čas. Ale to sa už nedozviem. Predpokladám, že ani nikto z tohto fóra to neskúšal napriamo, alebo?
Aktualizácia 4/12/2014: dostal som mail, že vahadlo dnes dorazilo a je už aj nahodené, zajtra vyráža bicykel na cestu späť.
Aktualizácia 9/12/2014: bajk je doma, vahadlo vyzerá v poriadku (btw. zdá sa mi, že má trošku inú povrchovú úpravu, asi je to z 2015 modelu, ale to je nepodstatné).
Takže celkový čas vybavenia 3 týždne, komunikácia bezproblémová.
objavil som na bazosi tento canyon .
oplati sa za tie peniaze?
https://sport.bazos.sk/inzerat/120930744/canyon-lko.php
dakujem
Mám Neuron CF 9.0 od Apríla 2020, nájazd cca 4.400km.
Dal som si na repas tlmič a vidlicu do ridefox a chcel som sa medzi tým pozrieť na stav zadných ložísk.
Tak som si rozobral zadnú stavbu, a keď mi ostala k rámu pripevnená ešte spodná časť zadnej stavby tak som si všimol, že je tam divný pohyb do strán, až príliš veľký. Pokiaľ je tá stavba spojená aj s hornou častou tak to až tak necítiť, aj keď som už počas jázd keď som stál zaznamenal že bike má celkom vôlu do strán. Ja som to pripisoval tomu že to je full, ktorý som ešte nikdy nemal a predsa len tam nejaké pohyby byť musia alebo...
Keď som povolil dve skrutky ktoré držia zadnú stavbu o samotný rám tak som ostal taký prekvapený, že na pravej strane je do rámu vložená vložka zo závitom, ktorá ma divné hrany, ktoré ale presne nezapadajú do vybrania v samotnom ráme. Táto vložka má rotačný pohyb, ale aj kmit to strán. Plus v samotnej zadnej stavbe sú nalisované dve ložiská pričom jedno malo tiež divnú vôlu. Vložka na ľavej strane rámu je úplne na pevno tu neviem ani vybrať.
Tak som si urobil nejaké videá a fotky a poslal to na podporu Canyon čo s tým, či to je tak konštrukčne navrhnuté a proste to tak má byť. Neskôr si vyžiadali fotky komplet rámu a odpovedali, že mi uznávajú reklamáciu a budem mať vymenený rám.
Čo ma trošku mrzí, lebo z rámu som mal odstrojené skoro všetko a jednoduchšie by mi bolo im poslať len samotný rám na výmenu, čo mi bolo zamietnuté a kvôli reklamačným podmienkam musím poslať celý bike, aby bol rám vymenený ich technikom a následne skontrolovaná funčknosť. No budiš, tak teraz musím počkať kým budem mať hotovú vidlu a tlmič a idem im to poslať. Vraj nový rám by mali mať v CZ do 3 týždňov.
Som zvedavý ako to celé dopadne, snažil som sa nájsť podobný problém s Neuronom ale nikde nič
Pripájam videa a fotky čo som urobil
https://www.youtube.com/watch?v=PykSxs03jy0
https://www.youtube.com/watch?v=1WKxnjCWaXo
Ja som to dnes rozobral, lebo mi to nedalo a na moje prekvapenie od výroby tam nič nebolo, aj keď na sklutke je výslovne napísané "use loctite". Za 5000km som síce nemal žiadny problém s nejakým povolovanim skrutiek, ale niekto iný nemusí mať také šťastie.
Schodnejsia cesta, ktora mne pomohla bolo vyhrazat sa im, ze to zeverejnis na socialnych sietach. To pre mna zatial vzdy zabralo.
V DE nie je lehota na reklamáciu stanovená konkretne, ale ako "doba obvyklá". Kompenzácia je imho v pohode, mne tiež reklamáciu naťahovali 6 týždňov a nedostal som nist ;-] ... Jo a este nápad že natierať Canyon za to že Sramu mešká dodávka ND je oi vhodný do hlodov fóra ...
Cize ked ti vypnu elektrinu s odovovenim, ze meska zasoba uhlia, tak s tym budes v poriadku. To ja na Canyn aby si drzal skladom nahradne diely a ak nema nech vymeni celu vidlicu a zoservisovanu nech si supne do outletu. Navyse nie sme v skolke, aby sme niekoho "natierali" ja len povazujem za slusne informovat buducich zakaznikov o svojej skusenosti, aby vedeli co ich mozno caka, ak budu v rovnakej situacii.
Ak je tato informacia pravdiva, tak Sram CZ podliha CZ legislative a tam je urcena doba 1 mesiac. Cize uz davno si mal Canyn narokovat vratenie penazi za tu vidlu, co ak neurobil je len jeho hlupost.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Urobím teda update mojej reklamácie.
Musel som počkať kým z Nemecka príde rám do ČR, čo trvalo asi dva týždne, následne mi napísal technik, že nový rám majú u seba nech pošlem bike. Tak sme dohodli termín, bike som zabalil do krabice, vo štvrtok prišiel DPD kuriér a o týždeň vo štvrtok mi DPD priniesol bike s novým rámom, a to len v Stredu poslali z Ostravy
Všetko prebehlo v poriadku, vymenil sa komplet rám, pocitovo tam už nie je žiadny pohyb do strany, ale rozoberať sa mi to teraz nechce