Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Suhlasim s hajtmanom nakoľko jazdím X-king - asfalt,štrk, Wild gripper AM, Minion naročnejšie výlety, mokrá jeseň Michelin X'treme a v zime Kenda Nevegal Ice 2.5 :D. Neda sa mať plásť na všetko, dobré je mať po ruke 2 pár kolies :)

To je ako keby som mal zimáka, na ktorom by som vôbec nejazdil, tak aj s kolesami. Prečo by som mal jazdiť a trápiť sa na horšom, keď môžem jazdiť na lepšom. Doteraz nechápem zmysel tzv zimákov :lol:
Zobraziť komentár 21.03.2015 - 19:51:04
00
To ti kto povedal, že nie sú plášte? Ja som mohol 26 teraz predať, kúpiť 27,5 ale ostal som a nebadam, ze by sa prestali robiť.. Dokonca aj mavic, robí kolesá 26 2015 nie staré modely... 26 sú milióny za ten čas... Vyrábať sa budú stále, je to spotrebak. Jedine co sa nebude je vyvíjať, ale za ten čas ich existencie ich vyvinuli dosť. Takže sa nie je čoho báť na dlhé roky..., 29 na 15 kilovom fulle nie je žiadna sranda a ani to nie je zábavné :).... Aby sa ešte o par rokov nevracali a 27,5 na dh no neviem.. Jasne pohári sa na tom jazdia, keď im ich výrobcovia podsuvaju.. Podľa mňa kopec z nich by sa pekne krásne radi vrátili k 26...K zmene rámu merida toľko, asi mu sedí a je nabten zvyknutý tak na čo by mal meniť rám?:).. Zase som sa nechal uniesť :)

Pri novych modeloch uz na to kaslu,maxxis bol celkom v pohode,ale novy semislick uz nema 26 a aj bontrager ma zaujal jeden plast,ale neni 26. Ale kazdopadne je ten vyber stale vyborny,ze sa clovek skor nevie rozhodnut ako by trpel nedostatkom.
Zobraziť komentár 21.03.2015 - 19:53:17
00
Tým Wild Racerom som to myslel tak, že sa tvári ako XC plášť ale zrovna rýchly nie je (okrem najvyššej verzie, tá je ale celá trochu iná). Ak si bol spokojný s nimi aj v teréne tak tie gripery a rockery sú vážne moc (ak nejazdíš nejaké prasačiny v zlom počasí).
Zobraziť komentár 21.03.2015 - 20:01:18
00
Uvidite marketing nepusti. Obraty treba plnit. Mozno este su nejake plaste ale uvidite coskoro to bude ako teraz s.TV. spickove technologiu su uz len v 4K. Ja nehovorim ze 26sa nevratia ale to sa musi trh nasitit. Mne je tiez.jedno ci by som jazdil na 26 alebo 27.5. Ale na marketing firiem ma.prinutil ist do 27.5 nemal som nejak na vyber
Zobraziť komentár 21.03.2015 - 20:13:00
00
Ja mám tieto 2,0 a podľa mňa sú fest rýchle, v teréne som ich dlho nemal, prešiel som radšej na väčšie drapáky. Na druhej strane Myšiaky v základnej verzii ani Griper ani Rocker neohorujú na klzkých podkladoch, koreňoch, kameňoch. Takže vážne to nie je na mňa moc gripu.

Prílohy:

DSCF5038.JPG
DSCF5038.JPG 320.13 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 21.03.2015 - 20:13:17
00
Double, jasne keď kupuje človek nový bajk nič iné mu neostáva ako kúpiť 27,5.To ale neznamená, že prestanú vyrábať, rafky, plášte a vidly... Ale na čo by som predával rok jazdený bajk na 26 keď mám ešte na rám záruku skoro 4 roky, pre 2,5 cm na kolese? To s tým vývojom je pravda trochu. Tak ale ten enduro plast semislick sa dá kľudne nahradiť. Ja vozím vzadu, wtb bronson 2,3 a je to v podstate to isté... Stuple na bokoch a stred parádne odvaluje a v naklonoch parádne drží a celkom aj na mokrom podklade, nie blate :)
Zobraziť komentár 21.03.2015 - 20:22:30
00
Ja mám tieto 2,0 a podľa mňa sú fest rýchle, v teréne som ich dlho nemal, prešiel som radšej na väčšie drapáky. Na druhej strane Myšiaky v základnej verzii ani Griper ani Rocker neohorujú na klzkých podkladoch, koreňoch, kameňoch. Takže vážne to nie je na mňa moc gripu.

tiež som ich mal roky, v zadu fajn , v predu nedržali...
Zobraziť komentár 21.03.2015 - 20:31:11
00
Nehovorim o tvojom.biku ale o tej meride. Jasne ze v.tvojom pripade to nema.zmysel. je mozne ze niekto si nemoze kupit novy bike tak postupne preraba svoj stary. Takze hovorim moj nazor ze radsej predam stary bike a kupim novy ako do stareho investovat peniaze. No chapem ze niekoho financne obmedzenia nepustia. Preto je to moj nazor. Uvidis to ze na rok 2016 fox uz vidlice na 26 kolesa nebude mat v ponuke a ked bude mozno len nejaku evolution seriu.
Zobraziť komentár 21.03.2015 - 20:44:06
00
Ja ten 29 27,5 trend nechapem, no marketing je silna vec...
Zobraziť komentár 21.03.2015 - 20:47:37
00
Nehovorim o tvojom.biku ale o tej meride. Jasne ze v.tvojom pripade to nema.zmysel. je mozne ze niekto si nemoze kupit novy bike tak postupne preraba svoj stary. Takze hovorim moj nazor ze radsej predam stary bike a kupim novy ako do stareho investovat peniaze. No chapem ze niekoho financne obmedzenia nepustia. Preto je to moj nazor. Uvidis to ze na rok 2016 fox uz vidlice na 26 kolesa nebude mat v ponuke a ked bude mozno len nejaku evolution seriu.

Ja by som už nový bike ako kompletku v živote nekúpil... tu nejde o €, tu ide o ten pocit montovania :)

Naposledy upravil milos21 dňa 21.03.2015 - 21:07:43, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 21.03.2015 - 20:55:24
01
Ja ten 29 27,5 trend nechapem, no marketing je silna vec...

Je to jednoduche. Robim budgeting. Ak by predajcovia nenaplanovali o 10% vacsi obrat na dalsi rok tak ich vyhodia. Aby sa obraty plnili tak sa robia taketo marketingove veci. ale ved to uz vies ze niekedy tv vydrzal 20rokov a teraz tak 5-6. Jednak je zastaraly alebo ti nieco odide a hned ti povedia.ze oprava stoji pol noveho alebo uz taku suciastku nemaju na sklade. No a u bikov sa to spravilo velkostou kolies. A dalsi trend mozno bude elektronika na.bajku.
Zobraziť komentár 21.03.2015 - 21:00:42
00
Mozno...pozri dve strany dozadu
Zobraziť komentár 21.03.2015 - 21:02:20
00
Elektroniku by som si osobne nedal na bike, niečo zlyhá a som v... Alebo ešte aj veci na biku by sa mi fakt nechcelo nabíjať, no som zvedavý, čo vymyslia po týchto kolesách.
Zobraziť komentár 21.03.2015 - 21:03:26
00
Záleží na čo máš a na čo už nie. Môj aktuálny Bike je na kombinácii xtr, slx (čoskoro xt ), konečne mám gripy, riaditká, sedlo aké mi vyhovujú, sedlovku musím mať vzhľadom na moju váhu pevnú, pri mojej chabej kondícii a zmesi tratí čo jazdím využijem celý rozsah 3x9 radenia, pedále tiež nemením.

Keby som chcel nový Bike na xt/xtr a rovno ho prispôsobiť na mňa, tak som na čísle ktoré niesom ochotný zaplatiť. Takto to viem postupne poskladať k spokojnosti a rozložiť na dlhší ča, čiže je to dostupnejšie.

BTW: zimáka mám zloženého zo starých dielov a keď idem k moru a bike nechávam len zamknutý reťazou, tak sa o fulla príliš bojím. Prípadne aj keď tu v zime solia ako šialení, tak mi je fulla ľúto - dlho mi trvalo k som si splnil sen.
Zobraziť komentár 21.03.2015 - 21:08:25
00
Elektroniku by som si osobne nedal na bike, niečo zlyhá a som v... Alebo ešte aj veci na biku by sa mi fakt nechcelo nabíjať, no som zvedavý, čo vymyslia po týchto kolesách.

to iste sa hovorilo aj o tlmoch 10 rokov dozadu. Tazsi bike , komplikovana konstrukcia cena a podobne...A teraz?
Nechajme sa prekvapit
Zobraziť komentár 21.03.2015 - 21:18:47
00

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up