Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftscarinko napísal:
Mas tip na take hlavko pre tapered?

Napríklad superstar components
Zobraziť komentár 11.12.2019 - 19:05:39
00
arrow_leftSupafly666 napísal:
Čo sa zníži Milosovi, keď tlmič nevozí? :) 69stupňov nie je nejaký predkopnutý zjazdový uhol, tak to má väčšina nových XC mašín...

A mne je tak fajn, že to vôbec nemusím riešiť :) Mal som byť radšej ticho... (v kútiku duše som ale možno chcel rozprúdiť vášne :lol: )
Zobraziť komentár 11.12.2019 - 20:06:57
01
Ja mam asi tiez nieco medzi 70-71 a je pravda ze prudke stupania ma prekacuje na miestach kde fullaci v poho slapu

Origo dokonca 71,5 ale tym ze mam zdvih nie 100 ale 120 tak sa to vraj meni

Prílohy:

sm275_carbon_plus.indd.pdf [302.53 KiB]

Zobraziť komentár 11.12.2019 - 20:09:51
00
scarinko A sme pri tom, poviem ti príčinu (podľa mňa). Na Meride som tiež dávno menil zdvih z 80mm na 100mm, teraz tam mám hlavový uhol odhadom niečo medzi 68-70° a vieš čo sa stalo? Subjektívne sa zhoršila stúpavosť (celková zmena geometrie vyššou vidlicou). Počítal som s tým, ale chcel som 100mm, čo nakoniec nebolo bohvie čo, lebo subjektívne 80mm pružinová Tora vidlovala lepšie ako 100mm vzduchová Reba.

Naposledy upravil milos21 dňa 11.12.2019 - 20:22:16, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 11.12.2019 - 20:19:13
01
arrow_leftmilos21 napísal:
[ teraz tam mám hlavový uhol odhadom niečo medzi 68-70°C .

:rofl: :rofl: si zabil. A aj keď si to opravil už to neuhras :D :D
Zobraziť komentár 11.12.2019 - 20:22:02
05
Sila zvyku, keď denno denne píšem vstupné vyšetrenia a udávam febrílie v °C :lol: (v milisekunde si ma predbehol) A áno, musel som sa opraviť aj v prvom príspevku čo som písal doobeda :lol:

EDIT: ešte poviem, možno som údajom 68-70° prehnal, ale mám na Meride menej ako 71° a možno fakt menej ako 70°.
Zobraziť komentár 11.12.2019 - 20:24:26
01
milos21: vidis, spravil si chybu, namiesto pocitania uhlov, geometrie a prevodov si zacal jazdit :D .. inak zvysenim zdvihu bolo dobre dat dole aj rajdy , ubrat podlozky, inak to neni dobre. A pruzinova tora s 8cm lepsie vyuzije zdvih, nez 10cm vzduch Reba.
Zobraziť komentár 11.12.2019 - 20:43:49
01
zvlastne ze mna neprekacovalo nikdy na nicom v stupani. asi jazdim moc roviny :-) treba postudovat a potrenovat trosku techniku jazdy nie uhly a podlozky. ale dnes je taky trend - stale sa vravi co zvladne bike, ja nemusim nic bike vsetko vyzere, odpusti vsetky chyby, ako ten bike super ide hore/dole kopcom .... kedysi sa hovorilo kto je aky borec a co na tej herke dokaze. velka skoda ze to vymizlo - byvala to dobra hecovacka.
Zobraziť komentár 11.12.2019 - 21:02:28
07
lto predstavec som dal vtedy úplne dole (musel som kvôli tomu kupovať nové hlavové) a aj samotný predstavec som dal o 1cm dlhší aby som to ako tak kompenzoval.
Gusto0 tak tak, aj do kopca treba vedieť jazdiť, ak nevieš, ani vidlica položená ala chopper ti nepomôže :)
scarinko pozerám aj na tvoj kokpit, to tiež nie je zrovna vrchárske nastavenie...
Zobraziť komentár 11.12.2019 - 21:09:37
00
No ja pod predstavcom uz mam len krytku hlavoveho a to uz nemam ako dat nizsie :)

Ak pozeras tu foto v profile tak to je uz inak, je tam iny predstavec s nulovym sklonom a je kratsi o 3 cm ako hento hebedo

Co sa tyka jazdenia do kopca, ten isty kopec som s inym bajkom ktory je tazsi vysiel lahsie, ale mal inu geo.
Zobraziť komentár 11.12.2019 - 21:38:21
00
milos21: aha, no, tak u Meridy ma to neprekvapuje :D .. inak ale bajk ako taky dost podstatny je , pretoze jazdim a striedam neustale niekolko bajkov a s niektorym dam prudke stupania v pohode, s inym vobec nie. Ale skor ide o geometriu typu dlzka/posed. Aj kedysi davno .. so starym som Konske hlavy jazdil v pohode,s novym, o asi 5kg lahsim so to vyjst nevedel. Nadvihovala sa fest do kopca. Merida .. tiez 10cm vidlica miesto 8cm original :D .. potom som kupil dalsiu Meridu, dlhsiu kusok a znovu to slo. Povacsine sa da potunit predstavcom a tak, ale nie vzdy to ide. A co sa tyka zjazdov, tak tiez su tam nemale rozdiely (a to este nepisem o velkosti kolies). Vybalancovat vsetko, aby to hralo do kopca, z kopca, po rovine, po asfalte, slapanie postojacky , aby nehupalo, ale aby aj zehlilo .. atd. .. a este pripadne aby sa bajk dobre nosil :lol: .. no, neni to vzdy lahke :D
Zobraziť komentár 11.12.2019 - 21:57:49
02
mozno je to aj tym ze striedas viacero bicyklov.
kazdy sme iny no ja som zistil ze mne to absolutne nevyhovuje. mam dva - 29" obe s pevnou vidlou, rovnake prevody, rovnako siroke rajdy, geometria samozrejme ina no nie nejak zasadne, na jednom 2,35" plaste na druhom 1,6" - pokial som ich striedal pravidelne bolo to ako tak. no ked som par mesiacov jazdil na jednom a potom presadol na drhy ucil som sa znova bicyklovat. po par jazdach zasa na druhy a znova to nebolo ono. ked dlho jazdim na jednom - moze mat aj nieco co mi nie tak uplne vyhovuje, ale zvyknem si, dostanem ho ako sa vravi do ruky a potom je to uplne ina jazda.
necham si to ulezat v hlave ale asi pojde karbon po novom roku do sveta.
Zobraziť komentár 11.12.2019 - 22:34:18
02
arrow_leftmilos21 napísal:
Bikedav A? Akože mám mať nejaký problém? Už som za tento mesiac na ňom odjazdil viac ako 200km, normálne to ide bez toho aby ma zaujímali nejaké trápne uhly :)

písal som to len preto , že dnes sa naozaj dajú nájsť aj progresivnejšie xc rami bicyklov ktoré maju 69° 68° aj 67° hlavové uhly 69°sa už pred xy rokmi robili. Ja len že kupit si tak " konzervativný" ram može človek do budúcna oľutovať. a k tomu že hore kopcom treba vedieť jazdit - presúvať ťažisko viac dopredu je asi každému jasne. To naučit sa jazdit z kopca dole to už je ina káva :D ale chapem, že jazdu z kopca nemusi každý.

Supafly666 davať na nový rám hneď -2° hlavové zloženie dosť nepraktické tak asi hneď si kúpim rám s položenejším uhlom. Tie hlavka majú zmysel hlavne pri starých EN/AM bikoch ktore máju hlavaky okolo 68°
Zobraziť komentár 11.12.2019 - 22:38:51
00
Mrdni si tam takyto predlzovak a budes mat uhol roku :)

Prílohy:

extender.jpg
extender.jpg 120.53 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up3thumb_down

Zobraziť komentár 11.12.2019 - 23:31:32
01
no ja som 2 týždne znovu sedlal Scalpela a pocity boli viac ako zmiešané :D hľadal som pod sebou vidlicu (uhol tam je asi 71°), predstavec 10 cm...ako som na tom mohol jazdiť...návrat na Ripleyho bol ako z inej galaxie...ale Scalpel dostane pár úprav a poslúži ešte pár rôčkov :)
Zobraziť komentár 12.12.2019 - 08:13:13
00

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up