Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftDI2F4Y napísal:
lesna cesta je "ucelova komunikacia" (komu patri nebude dolezite). pri ucelovych komunikaciach na uzemi NAPANT plati, ze sa na nich smie vchadzat bicykom pokial su oznacene ako vyhradene trasy . ich zoznam najdes kliknutim na "(pozri zoznam)" alebo v prilohe 2 navstevneho poriadku. cestu na utulnu Andrejcova medzi nimi nevidim...
(ne)dodrziavanie pravidiel ma podla mna aj vyznamne sekundarne dopady na (ne)ochotu rozsirovat siet cyklotras na uzemi narodnych parkov...

tak tato debata daleko presahuje tuto temu, s poslednou vetou to je tak, ze zakaz skor nabada ludi toto porusit. Zoberme si utulnu pod Chabencom, pohodlna cesta a nie je to cyklotrasa, zevraj ludia by isli na hreben. Tak im teda zakazme namiesto toho aby sme umoznili skusili vytvorit trasu aby mohli prejst na Liptovsku stranu. Siet starych chodnikov/zvaznic by to umoznila.
Zobraziť komentár 07.07.2021 - 08:54:53
00
vyspela spolocnost taketo veci riesi spolocenskou diskusiou a nastavenim adekvatnych pravidiel fungovania, tie zaostalejsie sa uspokoja akceptovanim ignorovania pravidiel...
Zobraziť komentár 07.07.2021 - 08:57:03
00
pokial je mi zname, tak utulna Andrejcova je na uzemi NAPANTu a tam je generalny zakaz bicyklov okrem cyklotras ktore su definovane v prilohe 2 navstevneho poriadku. to ze tam niekto vylezie LKTckom, SUVckom, 4kolkou, motorkou neznamena ze to odrazu neplati, to znamena iba tolko ze alebo ma z nejakeho dovodu vynimku (odovodnenu prip. protekcnu) alebo je ignorant a vynimku si udelil sam. tu v tychto nasich koncinach sa to bohuzial v istych kruhoch berie za "frajerinu", v kazdej normalnej krajine, kde si pravidla ctia by si to malokto dovolil a ak tak s adekvatnymi sankciami...

Ano v každej noramálnej krajine sú taketo cyklocesty a chodníky prístupné skoro ku každej chate čo ked je aj 2000m.n.m
Zobraziť komentár 07.07.2021 - 09:09:20
00
Čo tu riešite je trošku mimo tejto témy.
Zobraziť komentár 07.07.2021 - 09:13:33
02
som za akceptovanie ignorovania pravidiel. proste v NP je kopec nelegálnej tažby a developerských projektov na hrane zákona už dlhé roky a rok čo rok sa to zvyšuje tak prejsť sa hrebenom Nízkych tatier mi pripadá ten najmenší problém obzvlášť keď to nieje trasa pre každého. Proste začarovaný kruh, vláda a politici krádnu a nedodržiavaju pravidla vo veľkom prečo by som ja bol ten idiot a robil presne to čo zákon káže.
Zobraziť komentár 07.07.2021 - 09:14:14
04
arrow_leftdouble napísal:
som za akceptovanie ignorovania pravidiel. proste v NP je kopec nelegálnej tažby a developerských projektov na hrane zákona už dlhé roky a rok čo rok sa to zvyšuje tak prejsť sa hrebenom Nízkych tatier mi pripadá ten najmenší problém obzvlášť keď to nieje trasa pre každého. Proste začarovaný kruh, vláda a politici krádnu a nedodržiavaju pravidla vo veľkom prečo by som ja bol ten idiot a robil presne to čo zákon káže.

Co keby sme neukazovali na druhych ale zacali od seba? A to nieje myslene len na teba
Zobraziť komentár 07.07.2021 - 09:19:02
02
pre ukludnunie vasni staci fotka bez biku v NP :-)
Zobraziť komentár 07.07.2021 - 09:25:16
04
Ani to double nevyriešime, lebo ako sleduješ, tak aj na cyklistickom fóre sa nájdu ľudia, čo ťa pri snahe pochváliť sa bicyklom skritizujú, že si v akomsi kvázi NP, alebo čo to je a nemáš tam čo hľadať. Oni nevedia, že my v tých akože NP jazdíme od dôb, kedy v návštevnom poriadku nebolo spomenuté, že sa tam nesmie ísť bicyklom, lebo by to nikoho na tých oceľových 25kg sprostostiach ani nenapadlo..okrem nás, pár ľudí...väčšina našťastie na takúto turistiku nemá ani kondíciu...takže tých asi 10 ľudí čo tu v okolí toto jazdí asi ničomu neuškodí....Mimochodom tie obmedzenia čo sú v lesoch a NP vznikli najmä kvôli motorkárom..a pri nich sa kompetentní zamerali rovno aj na cyklistov.
Zobraziť komentár 07.07.2021 - 09:26:18
06
vyspela spolocnost taketo veci riesi spolocenskou diskusiou a nastavenim adekvatnych pravidiel fungovania, tie zaostalejsie sa uspokoja akceptovanim ignorovania pravidiel...

Kedze diskusia sa ani nezacala, sme zial zaostalejsia. Pravidla sa ohybaju, a najvyssi statni predstavitelia ktori by mali ist vzorom to sami porusuju, vid nedavna minulost Hrnciar na hrebeni VF.
Zobraziť komentár 07.07.2021 - 09:29:57
00
myslim ze tieto diskusie relativne presne diagnostikuju mentalny stav tejto krajiny...
Zobraziť komentár 07.07.2021 - 09:40:43
03
„Len dve veci sú nekonečné. Vesmír a ľudská hlúposť. Pri tej prvej si však nie som taký istý.“ Albert Einstein
Zobraziť komentár 07.07.2021 - 09:52:20
04
Pre zmenu sem dam svojho "veterana". Pred cca 10 rokmi som ho v dosť zanedbanom stave dal zmanemu že si ho opravi. Nič s tým neurobil a teraz mi ho vrátil. Tak som ho poopravoval, vymenil pár vecí a dal som mu druhý život. Je trochu poobijaný ale stále má pôvodný lak.

Prílohy:

Olpran.jpg
Olpran.jpg 985.34 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down

Zobraziť komentár 07.07.2021 - 10:09:47
07
"prečo si ho odfotil pri betónovom plote a nie na miestach, kde si v dávnych dobách jazdieval?"*

*neber to osobne, je to to v pohode, ide mi len o rovnováhu vesmíru :-)
Zobraziť komentár 07.07.2021 - 10:34:51
00
arrow_leftcult napísal:
Pre zmenu sem dam svojho "veterana". Pred cca 10 rokmi som ho v dosť zanedbanom stave dal zmanemu že si ho opravi. Nič s tým neurobil a teraz mi ho vrátil. Tak som ho poopravoval, vymenil pár vecí a dal som mu druhý život. Je trochu poobijaný ale stále má pôvodný lak.

Vyzera to ako kopia GT. Ten je znamy svojim trojuholnikom.
Zobraziť komentár 07.07.2021 - 11:14:00
00
Skor si myslím že GT opisovali od Olpran-u. :) Ten bajk má určite 20 rokov ak nie viac... Neviem odkedy GT používa ten trojuholník pri sedlovke.
Zobraziť komentár 07.07.2021 - 15:16:03
00

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up