Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftIndy9o napísal:
imajoros čo máš dáky komplex proti ľahkým bikom alebo čo ? Šak nech si má každý čo chce , keď chceš ľahšie diely tak si ich kúpiš keď nechceš máš to čo chceš ty , nemusíš pretekať ani závodiť jednoducho cítiš že ťa lahší bike niekde posunie tak to pre seba spravíš žlepšuješ sa pre seba nie pre nikoho iného , poznám chalana čo nemá stravu nechodí na fórum nemá sociálne siete a má doma pokladaný bike HT čko skoro za 9k € a tento rok odjazdil 500 km na nom možno ani nie a na žiletke cez 10 000 km čo má v sériovom stave dá sa povedať , tým som chcel povedať každý to robí pre seba ako cíti :-)

Ano mam komplex voci lahkym bikom ?‍♂️ Ocividne sme sa nepochopili lebo si svojim komentarom dost odbocil od toho na co som sa snazil svojou otazkou poukazat. Nevadi ?
Zobraziť komentár 23.07.2021 - 21:38:50
00
imajoros svojim komentárom som ti len priblížil svoj pohľad a očividne si to nečítal celé , kde je vysvetlené že tá váha je pre teba a nie pre nikoho a je úplne pritodzené sa potom niečim pochváliť napr. odlahčením biku keď ti to spravilo radosť , a aj nepretekári najazdia dosť KM na to aby to malo aj pre "amatéra" význam
Zobraziť komentár 23.07.2021 - 21:51:35
00
arrow_leftIggy52 napísal:
Lahsie ako lahsie. Dolu strmym kopcom bez teleskopky napr (lebo vaha) by sa mi lahsie urcite neslo.

Čo je pre teba ľahší bajk? Pýtam sa, pretože zatiaľ si nešpecifikoval.
Kontrolná otázka: Existuje teleskop ktorý váži 350g a aj taký čo váži 550g. Splní rovnaký účel. ktorý si vyberieš?
Zobraziť komentár 23.07.2021 - 21:58:30
00
Ziaden 😂
Zobraziť komentár 23.07.2021 - 22:06:12
00
arrow_leftlubo.k napísal:
Aku to ma vahu, pripadne ak este budes nieco menit na aku vahu cca sa chces dostat?
Inak pekna masinka :y: :y:

Tak ako na foto váži 9,41kg. Vidím tam ešte rezervu na cca 150 - 200g pripravovanú úpravu tak, aby bajk ešte zostal "funkčný" a dali sa na ňom aj jazdiť súčasné XCO trate. Zdvihy sú 120mm vpredu a 110mm vzadu.
milos21 Farba je originál. Pozri S-Works Epic Evo rámy na webe. Lepšia farba v súčasnosti nebola dostupná (skladom bola ešte "brassy yellow") a aj toto bol posledný rám v celej EU vo veľkosti S. Mne sa však tento dizjan našťastie páči a tak nebudem prelakovávať 8)
Zobraziť komentár 23.07.2021 - 22:09:12
06
Váha robí strane veľa, zo mna išlo od 31,12,2020 dole 38kg a tie výšlapy su konečne výšlapy na bicykli a nie pešo povedľa a koli bajku už týždeň nefajčím to je další upgrade :D
Zobraziť komentár 23.07.2021 - 22:52:15
011
arrow_leftKristina napísala:
Čo je pre teba ľahší bajk? Pýtam sa, pretože zatiaľ si nešpecifikoval.
Kontrolná otázka: Existuje teleskop ktorý váži 350g a aj taký čo váži 550g. Splní rovnaký účel. ktorý si vyberieš?

Sorry ale pises uplne od veci. A k teleskopke len tolko - vacsina tych ktori tu davaju biky a riesia vahu si ziadnu teleskopku nedaju. Volia radsej pevnu pokial mozno karbonovu lebo vsak..je lahsia.

Preto aj moja prvotna otazka ci je tu tolko pretekarov ze tu tak kazdy strasne riesi tu vahu a odlahcovanie biku. Pride mi to uz ako diagnoza. Lepsie to vysvetlit neviem.
Zobraziť komentár 23.07.2021 - 23:37:08
00
Ja tiez riesim vahu a som na 17+kg momentalne a som maximalne spokojny. Hore kopcom potlacim a dolu niekedy tiez. A je jedno ci enduro alebo gravel - fakt sa tu vela krat riesia riadne pip...
Zobraziť komentár 23.07.2021 - 23:46:03
01
Indy9o Az prilis casto tuna niekto da foto biku a prva vec na ktoru sa ludia pytaju je "vaha?" A podla vahy sudia cely bike kolko krat co je trosku chore. Ak niekto preteka, nahana casy..fajn. Len som chcel vediet ci som na fore medzi pretekarmi alebo tymi co si drahym super-lahkym bikom hladkaju ego, that's all. Asi to bude mix ?
Zobraziť komentár 23.07.2021 - 23:51:40
08
imajoros akú chceš ešte dostať odpoveď a čo máš stým pretekaním už si dostal odpoveď že každý si to robí pre seba a ľahšie sa mu ide lahšie sa mu tlačí a jednoducho to tak chce on sám mať ale ty nepochopíš že nejde o pretekanie ani závodenie alebo čo ? Odpovedí si dostal kopu a vŕtaš sa v tom stále , " nie som pretekár ale chcem to tak mať a hotovo ! " rýpeš len do aby si zabil čas a vlastne odpoveď nečakáš žiadnu a dokonca si žiadnej ani nepochopil
Zobraziť komentár 24.07.2021 - 00:02:11
07
Indy9o Tusim si sa nasral ? Ziadnu odpoved necakam. Otazkou som len chcel poukazat na diagnozu tolkych z vas tuna. Nic, investujte, odlahcujte dalej..vaha biku je predsa to najdolezitejsie. ✊
Zobraziť komentár 24.07.2021 - 00:19:58
01
LIndy9o
Opytal sa, dostal odpovede, ale nestačí mu to.
imajoros
Gramy dolu idu velmi do peňazí, ak raz clovek nato ma a chce to prečo nie? Pre teba je to diagnoza, pre mňa je to uplne normalna vec.
Zareagujem ti ešte na toto
"Az prilis casto tuna niekto da foto biku a prva vec na ktoru sa ludia pytaju je "vaha?""

Čo sa mám opýtať? Veď vsetky komponenty na biku vidim z fotky, väčšinou z mtbiker profilu alebo zo stravy vidim co ten clovek jazdi. No z fotky váhu nezistim...
Mna vaha zaujíma, a je mi jedno ci je to 9 kg raketa alebo 16kg downhill bike... (samozrejme zaujimam sa hlavne o XC biky)

Myslim ze je nacase tento nezmysel ukoncit.
Zobraziť komentár 24.07.2021 - 00:25:32
05
Áno, váha vlastne nie je váha, ale hmotnosť. A hmotnosť sa dá zistiť pomocou váhy. Hehe
Zobraziť komentár 24.07.2021 - 00:33:54
08
imajoros otázkou sa nepoukazuje ale pýta , dakujeme za objasnenie a teraz utekaj zistovať tú svoju 😉
Zobraziť komentár 24.07.2021 - 01:01:41
01
Ja nepretekam, ale hmotnosť biku riešim, prvý rozdiel bol, keď som prešiel z skoro 16kg full na 13kg a všetko išlo ľahšie. Nejazdím ani XC, ale AM/EN a hmotnosť riešim, lebo ma to baví a keď kupujem niečo nové, zvyčajne sa snažím kúpiť niečo lepšie a ľahšie..
Zobraziť komentár 24.07.2021 - 07:35:33
01

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up